Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DVD-2930 - problem z czytaniem płyt CD

Waldek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno miałem okazję kupić używane DENON DVD-2930. Po podłączeniu okazało się, że nie wczytuje kilku moich płyt CD (oczywiście chodzi o oryginalne płyty CD). Następnego dnia już czytał niektóre z nich, ale nadal z niektórymi miał problem. Po włożeniu płyty "mielił" i "mielił" i nie dał rady wgrać. O wczytaniu płyt CD-R można było tylko pomarzyć. Mój poprzedni odtwarzacz, czyli DENEN DVD-1920 nie miał problemów z żadnymi płytami jakie posiadam (DVD, DVD-R, CD i CD-R). Słyszałem pogląd, że im wyższy model tym moze mieć większe problemy z czytaniem niektórych formatów. Sam nie wiem, czy to prawda, czy można to włożyć między bajki. Wydaje mi się, że bardziej prawdopodobnym jest, że kupiony odtwarzacz DENON DVD-2930 miał przykurzoną optykę lub inną usterkę. Udało mi się go zwrócić, ale dylemat pozostał. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

witam,

przepraszam za podpięcie, ale nie chciałem zakładać nowego postu. mam pytanie, otóż na ebayu jest do sprzedania Denon DVD-2930CI Multiformat DVD Player za niecałe 170 euro. jest to pewnie wersja na rynek amerykański, a pytanie brzmi czy jest możliwe używanie go u nas w kraju, mam na myśli różnice napięć oraz regionalność. dzięki za odpowiedzi.

bone13 możesz ale musisz kupic transformator zasilający 110 na 230v. Koszt uzależniony od mocy. A tak na dobrą sprawę to te nowsze dvd denona to jakieś usterkowe chyba są. Sporo ludzi narzeka na odczyt po kilku latach użytkowania. ;(

Może tak do tematu Panowie?

Poza tym kupiłem inny egzemplarz DENON DVD-2930 i ten odtwarza bezproblemowo wszystkie CD,a nawet CD-R. Chyba miałem rację twierdząc, że z tamtym odtwarzaczem było coś nie tak.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Witam, nie jesteś pierwszy z tym modelem denona, było już kilka razy na forum o tym że poszczególne modele 2930 mają problem z odczytem innych płyt niż DVD, ja również się nad tym modelem zastanawiałem ale wybrałem 1940. Byłem w 2 salonach w Warszawie próbując ich możliwości i co się okazało że każdy model 2930 miał problem z odczytem jakiejś płyty poza DVD. Mocno się zawiodłem dlatego sprawdziłem niższy model 1940, na nim śmigały wszystkie płyt jakie miałem począwszy od Divx-ów na CD-r, DVD-r +,-, po nagrywane audio. Po włożeniu orginalnych płyt DVD DENONEK pokazał swoją prawdziwą klase, do dzisiaj jestem z niego bardzo zadowolony. Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.