Skocz do zawartości
IGNORED

niewysychający klej - jaki, gdzie kupić?

rtocki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie nazwę i źródło zaopatrzenia w taki klej? nie blue tac!!!, chodzi mi o klej a nie o masę, coś takiego jak mają naklejki od spodu albo znaczki na samochodach (niektórych), a także maskownice i pierścienie ozdobne przy niektórych kolumnach (żeby nie było , że nie na temat...), no jakby to jeszcze przybliżyć, coś jak miód :-)

Mnie przychodzi na myśl tylko taśma do wykładzin obustronnie klejąca, dostępna np. w sieci sklepów Komfort.

(BTW nie polecam jej jednak do sugerowanego jej zastosowania - lepiej dywan na 10cm szerokości uczciwie, zwyczajnie podkleić. Taka taśma to lipa. Trzyma mocno tylko przez jakiś czas, potem w szczelinę dostaje się brud i wykładzina odchodzi. Z klejem ma masz tego problemu. Raz, a dobrze i zapominasz temat na wieki.)

Jeśli użyjesz tej taśmy np. do przyklejania maskownic głośników - mogą odpaść lub się zsunąć, gdy ciężkie.

Ale możesz spróbować...

Pozdr.

też myślałem o taśmie, ale orginalnie jest właśnie na takim mazistym kleju, odpaść to raczej nie odpadnie bo oprócz tego w obudowie są wyfrezowane takie szczeliny w które wchodzą dość pasownie odpowiednie nadlewy maskownicy

Zastosuj taśmę dwustronnie klejącą, ale z gąbki (ok. 1.5 mm grubości). Ona dokładnie wypełnia drobne nierówności i trzyma na całej powierzchni, w przeciwieństwie do tej cienkiej taśmy. W sklepach występuje jako taśma do przyklejania luster do ściany itp. W rolkach po parę metrów, szerokość coś ze 2 cm. Kleiłem tym metal, kamień, korek, drewno i szkło. Trzyma dobrze całe lata. Można odciąć nożem, dzięki tej warstwie gąbki.

Najmocniejszy klej o dobrych własnosciach plastycznych na jaki na trafiłem to klej do wklejania szyb samochodowych z podkładem. Wystarczy dodać że kleili nim bloki w silniku i wytrzymał. Potwornie mocny.

Jeat b.fajna taśma dwustronna przeznaczona do przyklejania np listew zewnętrznych w samochodach (materiałem jest gęsta gąbka ok1mm grubości) jeżeli dobrze przygotujesz powierchnie ( oczyścisz i odtłuścisz )to będzie trzymać tak jak trzeba a i o rezonanse czy późniejszy demontaż nie musisz się obawiać. Firma prod. to Bool i należy szukać w sklepach z lakierami ale i w supermarketach też ją widziałem kilka razy (czarna taśma w zielonym opakowaniu) . Polecałbym też kleje na bazie silikonu w odróżnieniu od zwykłego silikonu uszczelniającego naprawdę nieźle kleją tworząc elastyczną spoinę. Klej typu "miód" może poźniej sprawiać problemy z usunięciem

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.