Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabli - jakość dżwięku- Pianocraft

moonlit

Rekomendowane odpowiedzi

mczaj, 10 Lis 2009, 21:04

>Ja myślałem, że jak już ktoś kupuje Piano Crafta, to po to, żeby juz się nie bawić w audiofilię,

>tylko kupić sobie taki przyzwoity, ładny sprzęcik i jak to się mowi "słuchać muzyki". Jednak widzę

>że myliłem się, kable i tu są problemem no 1...

>Pewnie wymiana sieciówki też wniesie niezwykle istotne w tej klasie sprzętu zmiany.

..a dlaczego sie nie pobawić skoro można :)

Ja do Piano podłączałem wszystko co zostało mi z dużego systemu i wrazenia były niesamowite.

Aktualnie gram na IC Vah den Hul first :), niby mezalians ale za to jaki przyjemny w odbiorze.

Montaz gniazda i wymiana sieciówki - to by była jazda :) warto to przemyśleć...

Wcale się nie bawię w audiofilię, tym drucikiem to bym nawet laptopa z głośniczkami tracera nie podłączył.

Jest różnica w nasyceniu, muzykalności i szczegółowości dźwięku pomiędzy tym a tanim klotzem i tyle, właśnie taki tani - 50 zł chcę kupić. 3% wartości sprzętu na interkonekt to już audiofilia? Daj na luz.

Dzięki wszystkim za cenne rady.

Witam,

masz jakieś watpliwości co do mojej osoby?

Jesteś niegrzecznym chłopczykiem.

Nie wypada obrażać, tak na prawo i lewo serwując wyroki.

>Pytanie quiz: ...ilu tu pytających/odpowiadających, a ilu sprzedających?

odpowiedź dla: piotrekguc, 10 Lis 2009, 20:14

Ad.1 - 1

Ad.2 - policz (to nie takie trudne)

"a ilu sprzedających?" => Pomyśl, to nic nie boli.

Nie pozdrawiam.

=> moonlite

kombinuj, kombinuj...:)

pozyczaj, podłączaj, słuchaj - jeśli Cię to bawi.

Nie kieruj się brand'ami, czasem "no name" potrafi zagrac lepiej

niż Audioquest.

Nie daj sobie wmówić, ze do "takiego sprzetu, to nie warto" albo, że i tak nie uslyszysz roznicy bo kable, wzmacniacze, CD (do wyboru) brzmią tak samo.

PianoCraft to zacna zabawka.

pozdrawiam i miłej zabawy.

piano całkiem nieźle reaguje na kable ale też bez sensu wydawać na niego krocie,

maks moim zdaniem to do 30pln za mb

ja polecam aq type4 jedynie może ciut za ostro/chłodno pokazać górę to już zależy od monitorów z firmowymi może być ok, z plecionek chord carnival silverscreen ciut bardziej stonowany słabsza scena

Focal + Naim

>Ja myślałem, że jak już ktoś kupuje Piano Crafta, to po to, żeby juz się nie bawić w audiofilię...

Tia, ja też jestem naiwny. Kupiłem bardzo niedawno PC i od razu w tym samym miejscu kabelki, akurat był tylko profigold, a nie chciało mi się szukać po sklepach tańszych. Stanęło na IC 0,5m oraz 10m 2x2,5, a co.

IC podłączyłem od razu, a ponieważ na dworze zimno i nie potrzebowałem rozwieszać prania, przez kilka dni PC pograł mi na oryginalnych. No fajna ta muza, pierwszy raz chyba usłyszałem pełniejszą jakość CD.

Skończył się tydzień, przestawiłem nieco PC w bardziej docelowe miejsce i postanowiłem wymienić druty, przy okazji jeszcze wepchnąłem kawałek filcu w ten otwór z tyłu ;)

Się przez dwie godziny nie mogłem oderwać, nawet na fajka wyjść, jak to zagrało!

Także serdeczne dzięki Wam za te rady.

Ale teraz chyba będę chciał coś więcej pozmieniać...

Gram PianoCrafta w ukladzie: wzmacniacz i głosniki i kable głośnikowe zestawu oryginalnego oraz Yamaha s2700 i interkonekt van den hul bay5 wkład własny. Nie narzekam, jakieś pomocne sugestie?

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.