Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o sprzecie marki Kenwood?

snowdawg

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem napisać tylko - bo za dużo się dziś mądrzę - iż wygląda paskudnie.

Za dużo tu nabijania się, więc może sprobuję jednak pomóc.

Pierwsz rada - paskudnie wygląda. Za te same pieniądze dostaniesz coś też i coś całkiem elegancko wyglądającego. Nie piszę co - i w Euro, i w Media Markt są tego dziesiątki i na pewno coś znajdziesz.

Solidna marka - sprawdź czy maja blisko serwis. To wcale nieoczywiste. Najbardziej rozbudowany mają Technics, Panasonic i JVC (co właściwie jedno i to samo) oraz Sony. Niezły - Thomson i chyba Philips. Bo zepsuje się na pewno.

Nie przesadź z mocą. Nikomu tego nie odsprzedasz więc wyląduje w sypialni.

Jeśli jednak moc ma być z Tobą to nie drożej chyba wyjdzie zestaw z używanej Unitry plus Altusów ileś tam plus starego CD Technicsa lub Diory. Zostanie nawet na tuner. I umebluje mieszkanie - Altusy to spore skrzynie.

Obsłużony?

-> Rafał

Ustosunkuję się tylko do jednej kwestii

Zalet takiej wieży nad klockami Diory + Altusami jest kilka

1. Nie każdy ma miejsce na altusy a głośnikii z więży są mniejsze

2. Taka diora nie ma pilota

3. nie można np. ustawic budzenia na takich klockach

i dlatego też chciałbym zmienić moją wieże Sony na klocki,

ale ze nie mam kasy na takie klocki zebym od razu mial wszystko na pilota, tuner z alarmem itp

wiec na razie oszczedzam a jak uzbieram kase to moze sie przerzuce na cos lepszego

nie wiem w jakich celach snowdag kupuje tą wieże, w każdym razie takie są zalety takiej wieży nad klockami

no a wady też wieże mają ;)

>> kapelli

Zawsze zazdrościłem tym, którzy mieli Altusy. Ściślej nie tych Altusów ale tego, że mieli je gdzie postawić.

Nawet i dzisiaj mogą z tego wzgledu uchodzić za rzecz dodającą prestiżu. I jeszcze jedno. Po ich wyrzuceniu okaże się, że jednak nie trzeba zmieniać mieszkania na większe.

Z tym budzeniem to też nie problem. Sam mam do opchnięcia tuner Technicsa ST-X 902L. Numeracja nawet taka hi-endowa. Ma możliwość zaprogramowania budzenia na cały tydzień. Przypilnuje też, by chodził punktualnie do łóżka. Jak mieszka w Wawie, to może dać znać.

Pilot do telewizora jest O.K. Do magnetowidu też. A co do reszty, to więcej z nim kłopotu niż pożytku.

W posiadanej przeze mnie mikrowieży Thomson Altima 1600 (tak, ja też mam!) bez pilota nie da się wybrać stacji! Nie i już!

Pilot zaś jest malutki, na takie pigmejskie paluszki i chyba odrzut z tego rynku. Tak - byłem głupi i nie sprawdziłem! Trzeba sprawdzać. Za to ma aktywny subwoofer. Tak, tak! Osobne pudło z wtyczką do gniazdka. Wtedy mi się wydawało, iż tak jest super! I jakoś za to nie zwróciłem uwagi, iż kolumienki ma dla równowagi jednogłośnikowe. W sumie zakup wcale nie był taki zły, niecale 600 złotych i nie żałuję. I ile ma regulacji. Cztery wbudowane korektory cyfrowe. Classic, Jazz, Pop, i Rock- jeśli nie pomyliłem. Podbijanie basów. I sam bas osobno można regulować takim pokrętłem z tyłu... Dużo zabawy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.