Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

no Redaktorze stawiasz trudne zadanie produkcji dobrego zakalca...pomyśle..:)

tymczasem wnoszę postulat aby na odsłuch przyniósł ktoś płytę Allan'a Taylor'a lub/i Antonio Forcione jeśli oczywiście posiada takowe. W szczególności gitara Forcione'a utkneła mi w głowie z odsłuchu McIntosha na AS.

Nie jestem ani zbyt dociekliwy ani podejrzliwy ani grubiański(patrząc na przekrój tego forum)zwyczjnie zapytałem w tonie lekko żartobliwym a tu nagle taka napaść ze wszystkich stron.

Musi coś jednak w tym być.Tak na serio to wkurza mnie fakt,że jestem 500km od Warszawy i na tai odsłuch nie mogę"wpaść".Ktoś ostatni radził mieć trochę dystansu,wiecie kto?Redanktor.

To teraz ja polecam jemu,te trochę dystansu.

Smacznego!

Drogi modrzewiu,

ostatnio na odsłuch przyjechał forumowicz z Gdańska...blisko nie miał, a jednak się dało..wszystko jest kwestią ustaleń, nie ma się do wkurzać, szkoda nerwów..raczej proponuję zweryfikować spotkania w swoim terminarzu i zobaczyć, czy nie znajdzie się jakiś dogodny termin, a nie tak od razu z nerwem:)

modrzew47, widzisz a tu zakalec homeopatyczny się szykuje. Polewa mam nadzieję nie będzie dietetyczna.

Forcione Live mam gdzieś na dysku, mogę nagrać płytkę. Faktycznie realizacja bardzo dobra.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Genialnie!cieszę się bardzo, a dietetycznym polewom mówię kategoryczne nie!będzie slodko i pysznie, więc spokojnie możecie grubnąć siedząc w fotelu podczas odsłuchu:)

Tak na marginesie,to znak zapytania oznacza stwierdzenie?Kto jak kto ale taka osoba powinna to wiedziec,że jezeli jest znak zapytania(w kontekście tego zdania)to coś znaczył.

mysioperz, 1 Gru 2009, 15:17

Forcione mam w pięknym tłoczeniu na LP, jesli Redaktor dysponuje już sprawnym gramofonem to zabiorę. Wezmę też cały komplet kabli, razem z sieciówką - jak test, to test :)

...a ciasta, nie mogę się juz doczekac :)

whitesnake, a którą jego płytę masz? Można byłoby porównać tą samą płytę z CD i gramofonu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

foxbat, a może dołączysz do spisku? Ciasto będzie. Bez polewy dietetycznej. I wieeelki wzmak. Naturalnie zlampizowany.

• Redaktorzy

"skoro pojawil sie watek sponsorowany o Avcon proponuje ten zamknac..."

Pardon, ale nie widzę związku między moimi kolumnami, a reklamowaniem się avcona. To nie mój biznes.

mlb, 1 Gru 2009, 18:08

>whitesnake, a którą jego płytę masz? Można byłoby porównać tą samą płytę z CD i gramofonu.

Stadardowo "AFQ in Concert" 180g, dobra rzecz :)

foxbat, 1 Gru 2009, 19:54

>skoro pojawil sie watek sponsorowany o Avcon proponuje ten zamknac...

Jedynym reklamowanym w tym wątku produktem jest ciasto :)

modrzew47, 1 Gru 2009, 21:02

>Redaktor.

>A kolumny te same czy inne?

>ps.

>Zauważ znak zapytania.

Wybacz, że tak się wcinam.

Mam nadzieję, że będa te same - to chyba wynika z kontekstu.

Na samo ciasto, wybrałbym sie bez sprzętu :)

whitesnake

A Ty myślisz,ze ja bym się nie wybrał?Też jestem łasuch.Dobrze,że moja lepsza i ładniejsza połowa piecze znakomite serniki i inne delicje.500km to dużo i do tego to PKP,dramat.

Widzę,że też nie łapiesz.Teraz jak będe chciał dowcipnie coś przekazać to najpierw napisze o tym żeby każdy wiedział.Swoją drogą to się nie dziwcie,że wygląda to na promocję.Jeden mlb to dobrze zweryfikował.

modrzew47, 1 Gru 2009, 22:39

Wybacz, jeśli czasem źle cos interpretuje...

Ostatnio, jakoś tak mam wiecej czasu, ale ogólnie mało jestem osadzony w "tutejszej" rzeczywistości.

whitesnake

Jaka rzeczywistość?Jest jak jest w tym co czasem skrobne jest trochę ironii,która niestety wynika nie z tego,że jestem złośliwy a z tego co ludzie czasem piszą.Zobacz,jeśli grupa ludzi opisuje b.pozytywnie a nawet pieje na temat pewnych kolumn a za chwilę pojawia się wątek sponsorowany na ten sam temat,to wygląda na przypadek czy nie.Czytają to forum rózni ludzie i może to być różnie odebrane.Do takiego odbioru i wyciągnięcia takich wniosków spowodował takiego człowieka przypadek?

Czy może przemycana między wierszami reklamka?Różnie można myśleć i nie powód to jest by wieszać na mnie od razu psy,za to tylko,że dawałem do zrozumienia,iż to właśnie tak wygląda.

modrzew47, 1 Gru 2009, 23:17

Nie do końca rozumiem takie podejście.

Nie przesiąkłem jeszcze wszechobecną tutaj chęcia obnażania wyimaginowanych spisków, może dlatego czuję sie troche niezręcznie muszac odpowiadać na takie posty. Piszesz tak niby ironicznie, ale swoją szpilką musisz wcisnąc...

Nie przypisuje sobie żadnych zdolności opiniotwórczych. Nikt mi nie chce płacic za moje przekonania. Piszę szczerze o tym co mi się podoba, bez znaczenia czy dotyczy to Avconu, Linn'a, RCM'u, Charpii czy Piotra Nykla i wszelkie insynuacje wskazujące na to, że jest inaczej odbieram jako nieuzasadnione i niesprawiedliwe - to chyba jasne?

To, że właściciel firmy produkujacej kolumny, które mi sie spodobały postanowił zainwestować w reklamę, może mnie tylko cieszyć. Co w tym złego? Niech się rozwija.

whitesnake

Bywają przypadki,że garbus garbusa położył na łopatki.Tylko,że w rowie melioracyjnym.To takie powiedzenie na temat przypadków i prosze to tylko tak traktować.Napisałem wyrąźnie,że okoliczności tego wątku i wpisy na taką teze wskazują a jeżeli to też moja wina to pozostaje mi bić się w piersi.

Nic na to nie poradzę,akurat ja,osobiście nie jestem za taką sytuacje odpowiedzialny,ale jak widać takowa istnieje i nie tylko ja ją zauważyłem.

modrzew47, 2 Gru 2009, 11:04

To kwestia interpretacji, a ta wynika najczęściej z własnych doświadczeń. Moje najwidoczniej są odmienne, bo nie widze nic zdrożnego w dzieleniu się swoją opinią.

Wybieram sprzęt posługując się tylko własną oceną, najczęściej we własnym pokoju. Udało mi się znaleźc wybitne urządzenia (a raczej wybitnie odpowiadające mojemu gustowi) i nie widzę nic złego w chęci opowiedzenia o tym. Osobom, które pisza do mnie na PW, zawsze sugeruje podążanie drogą własnych prób i niekierowanie się jakimikolwiek zewnętrznymi wskazówkami.

Tak się jakoś złozyło, ze po latach świadomych poszukiwań, w większości mój system oparty jest na polskich produktach. Zapewniam Cię, ze nie z powodów pobudek nacjonalistycznych... gdybyś miał ochotę na kolejną nadinterpretację :).

whitesnake

Wy się dzisiaj powinniście na to ciasto przygotować.Dobrze jest dzień przed spożyciem,zjeść wędzonego węgorza a na krótko przed spożyciem ciasta,wypić rosół z kury.Może wtedy każdy inaczej będzie słyszał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.