Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN KARDON AVR 7500????

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

daro896, 29 Lis 2009, 15:57

>Szwed75 Ale on niema DTS tak??? jak to gra??? Myślisz ze z wyżej wymienionych przez dariusza kopić

>Denon a1 ???

daro896 mnie w kinie domowym wystarczy ac3. Wiem wiem zaraz zostanę objechany, że w dobie nowych formatów to nawet nie minimum jeśli chodzi o dekodery. ;) Ale tak na dobrą sprawę to ile filmów jest wydanych w dts lub nowszych formatach. Nie mam ochoty wywalać 20000 zł na nowy wzmacniacz denona bo ma nowe dekodery. Mnie bardziej zależy na dobrym stereo a denon avc to zapewnia bez względu na model. Tak więc ten staruszek mi odpowiada. :)

Szwed75;

A nie uważasz że ten jest lepszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

szwed75 czyli rozumiem ze kreci cie takie lepsze mp3? cos jak mp3 320 ? bo skoro nie slyszysz roznicy miedzy dts hd ,pcm dd true a zwyklym ac3 czyli dzwiekami niekompresowanymi a dzwiekiem skompresowanym:) to laryngolog juz czeka moge dac adres

tylko ta waga 15 kilo nie wiele Czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie zagra lepiej???

Ukryta Zawartość

Pal licho różnicę pomiędzy "gęstymi" formatami dźwięku a DD. Duża różnica jest przecież już pomiędzy zwykłym DD a DTS'em.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

wiatrak zgadza sie , dzisiaj nawet ogladalem zwykly film dvd 13dzielnica ultimatum

i miedzy dts a dd bylo roznica straszna :) nie wie moze mam jakis sluch z kosmosu

dd byl znacznie przymulony gdzie dts bardzo czysciutko wybrzmiewał a gdzie tutaj PCM, DTS HD :)

daro896, 29 Lis 2009, 15:57

>Szwed75 Ale on niema DTS tak??? jak to gra??? Myślisz ze z wyżej wymienionych przez dariusza kopić

>Denon a1 ???

Najlepiej dokupić do niego Denona bd 3800, który ma dobrą jakość wyjścia analogowego 5.1, którego teraz można będzie znaleźć w dobrej cenie, bo wchodzi 4010 i trzeba czyścić magazyny. W stereo też podobno przyzwoity.

Jorkers, 29 Lis 2009, 16:33

>szwed75 czyli rozumiem ze kreci cie takie lepsze mp3? cos jak mp3 320 ? bo skoro nie slyszysz

>roznicy miedzy dts hd ,pcm dd true a zwyklym ac3 czyli dzwiekami niekompresowanymi a dzwiekiem

>skompresowanym:) to laryngolog juz czeka moge dac adres

Jockers mp3 słucham na ipod. Mój odtwarzacz nie czyta cdr a co dopiero mp3. Dla mnie to przyjemność kupienie i wysłuchanie oryginalnej płyty cd lub winylowej. KD dla mnie to tylko dodatek do stereo. Chciałbym oddzielne klocki do kina i stereo ale warunki mieszkaniowe na to nie pozwalają a poza tym są jeszcze inne priorytety. Filmów z dts jest bardzo mało a ty mi tu wyjeżdżasz z innymi formatami. W tej chwili na BR króluje dd i dd true a wymień mi chociaż 10 filmów gdzie ścieżka jest w dts hd??? Tak więc nie podniecam się nowymi formatami tak jak Ty. Wolę we wzmacniaczu lepsze stereo kosztem dekoderów i możesz mi wierzyć, że nie zamieniłbym żadnego denona avc z serii a1 na twój amplituner.W innym temacie chwalisz się oczywiście następnym swoim klockiem czyli dvd yamaha. Co z tego że czyta sacd skoro ten format tak samo się nie przyjął jak dvd audio. Firmy fonograficzne zaprzestają powoli wypuszczać tego typu płyty. Ciekawi mnie czemu liczne audiofilskie firmy produkujące odtwarzacze cd za dziesiątki tysięcy złotych nie posiadają dekodera SACD? Czy ludzi którzy kupią taki odtwarzacz też nazwiesz głuchymi gdyż nie podniecają się dzwiękami SADC? Pewnie jeszcze mi powiesz, że gęsty zapis na płycie cd jest lepszy od winylu? Zastanów się najpierw a potem pisz i obrażaj innych tak jak lubisz. Jak ty się tutaj znalazłeś???

Siejca, 29 Lis 2009, 16:23

>Szwed75;

>A nie uważasz że ten jest lepszy

Ukryta Zawartość

Siejca to bardzo dobry wzmak. W hierarchii poziom niżej od A jedynek ale to ciągle świetny wzmacniacz KD a i w stereo zagra bdb.

Ukryta Zawartość

daro896, 29 Lis 2009, 18:40

>Chłop chce za Denona 11sr 2400 dobra cena chyba trochę dużo co???

Cena moim zdaniem jest OK. Bo 2200zł za HK avr 7500 to tak jak pisałem wcześniej jest przegięciem. ;)

daro896, 29 Lis 2009, 18:57

>Herman za 2000zl

Bierz denona a nie pożałujesz. Miałem poprzednika avc a11sr czyli avc a10se. Grał on wtedy z dvd 5000 + dynaudio audience50. ;) Link poniżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szwed75 :) ja rowniez nie slucham sacd dvd wykorzysttuje tylko fo filmów

co do filmow blu-ray tu sie sporo mylisz nie znasz tematu to go nie poruszaj jest okolo 50 % filmow w tym kodowaniu :) to nie dvd gdzie filmow z dts mozna bylo policzyc na palcach

tak szczerze nie chce mi sie szukac specjalnie dla ciebie jak bardzo duzo tytulow jest w dts hd a druga sprawa w hd niema sporej roznicy :) juz miedzy dts a dd :) oba formaty sa bezstratne a i na blu czesto juz jest PCM i w sumie ten format sie powinien tylko znalesc na tych nosnikach bo z PCM jest wlasnie kodowane dd hd i dts hd tutaj bardziej chodzi o nabijanie w kabze producentom siana gdyby bylo same pcm to takie firmy jak dolby czy dts umarlo by smiercia naturalną

apropo systemow kino mam od 10 lat stereo od polroku zawsze bardziej mnie krecilo i kreci to pierwsze

szwed75 nie nie:) apropo analogu tez go doceniam u ojca stoi do dzisiaj 1100 daniel mysle ze znasz ten model wkoncu posiadasz najlepszego technicsa

i tak samo jak ty chodze do sklepu po plyty cd

gramofonu jeszcze sie nie dorobilem

ale planowalem swego czasu kupic 1200sl technicsa

jednak narazie nie mam gotowki i kupie daniela

Nie chwaląc się z pamięci pisze amlitunery i wzmacniacze KD jakie posiadałem.

1. Yamaha rxv - 590

2. Onkyo txsv 545

3. Denon avr 1400

4. Pioneer vsx 808

5. yamaha rxv 595a

6. Marantz sr 5200

7. Pioneer vsx 859

8. Denon avr 1800

9. Denon avr 2803

10. Denon avr 3802

11. Denon avc a10se

12. Denon avc a1se

13. Nad t770

14. Swego czasu byłteż sony taf 707es + tan 220 + procesor technics shac500

15. A teraz dociera Denon avc a1

Może coś umknęło z pamięci ale to nie jest ważne. ;)

niema dobrego sprzetu wielokanalowego ktory dobrze gra w stereo :) nawet tak chwalone onkyo 905 z ktory mtak sie klada obcuje i znajomek ktory na nicm slucha muzyki mysli ze to fajnie gra wiekszej bzdury nei slyszalem naprawde ludzie chyba dzisiaj na uszy chorują

jak by tak bylo to bym w osobnym pokoju nie sklechcał sobie zestawu stereo

bo ani 3800 ani ax1 nie gra w stereo nawet przecietnie

jak chcesz miec pewne klocki bezawaryjne porzadnie zbudowane ale tylko do kina i w miare nowe to

yamaha 1700 ,1800 tu juz masz nowe kodery

i nie wydziwiaj za duzo bo na koncu kupisz jakis grzebany klocek po naprawach za 2 tys i bedziesz plakal najlepiej jedz osobiscie po sprzet

Jorkers, 29 Lis 2009, 19:50

>i co sadzisz o 707es?

Bardzo dobry wzmacniacz. Miałem go chyba jakieś osiem lat temu. Podpięty był z sony cd 505 es a kolumny to Eltax liberty 3+ albinosy. Kolumny go ograniczały ale i tak było bdb. Musiałem niestety cały sprzęt sprzedać ;( Przypomniało mi się, że kupiłem po nim wzmacniacz kina domowego sony tava 8es ale to nie było to samo co z końcówką i procesorem technicsa. ;)

Szwed75,

faktycznie trochę tego przerzuciłeś.

ja jestem bardziej stały w uczuciach :)

A co do DTS HD MA - jest prawie w 3/4 filmów na BR - serio. Zwykłe DTS było od wielkiego dzwonu, a MA jest praktycznie na każdej płycie, którą mam w domu i które stoją w wypożyczalni.

Jorkers, 29 Lis 2009, 20:00

>niema dobrego sprzetu wielokanalowego ktory dobrze gra w stereo :) nawet tak chwalone onkyo 905 z

>ktory mtak sie klada obcuje i znajomek ktory na nicm slucha muzyki mysli ze to fajnie gra wiekszej

>bzdury nei slyszalem naprawde ludzie chyba dzisiaj na uszy chorują

>

>jak by tak bylo to bym w osobnym pokoju nie sklechcał sobie zestawu stereo

>bo ani 3800 ani ax1 nie gra w stereo nawet przecietnie

>

>jak chcesz miec pewne klocki bezawaryjne porzadnie zbudowane ale tylko do kina i w miare nowe to

>yamaha 1700 ,1800 tu juz masz nowe kodery

>

>i nie wydziwiaj za duzo bo na koncu kupisz jakis grzebany klocek po naprawach za 2 tys i bedziesz

>plakal najlepiej jedz osobiscie po sprzet

Jockers przyjęło się ponoć według testów w prasie iż amplituner lub wzmacniacz KD zakupiony przykładowo za 10000 zł gra tak jak wzmacniacz stereo za 1/3 ceny amli lub wzmacniacza KD. Denon avc a11sr nowy kosztował około 13000 zł więc powinien zagrać jak wzmacniacz za jakieś ponad 4000 zł. Wydaje mi się, że to już jest przyzwoite stereo. Denon avc a1se którego byłem posiadaczem kosztował w sklepie około 20000 zł i możesz mi wierzyć lub nie ale w stereo kosił niejeden bardzo drogi wzmacniacz. ;) Jak dotrze do mnie avc a1 który jest zbudowany na monoblokach to może napisze coś więcej o wrażeniach odsłuchowych. ;)

mczaj, 29 Lis 2009, 20:04

>Szwed75,

>faktycznie trochę tego przerzuciłeś.

>ja jestem bardziej stały w uczuciach :)

>A co do DTS HD MA - jest prawie w 3/4 filmów na BR - serio. Zwykłe DTS było od wielkiego dzwonu, a

>MA jest praktycznie na każdej płycie, którą mam w domu i które stoją w wypożyczalni.

mczaj w sumie nie wgłębiałem się aż tak bardzo w temat formatów jakie występują na BR. ;) Kiedyś na jakimś forum widziałem wyszczególnienie dd true i dts hd na BR a był to wykaz na stany zjednoczone i dts hd ukazywał się może na co dwudziestej płycie. A nie ma co ukrywać tam rynek BR jest potężny. Widocznie Polska goni czołówkę światową. ;)

A propos formatów:

Wyszukiwanie zawężone do bezstratnych kodeków audio.

Ukryta Zawartość

_

post-20192-100009170 1259525996_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.