Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam wieży/miniwieży do 600 zł

falas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Szukam wieży w zakresie cenowym do 600 zł.

Właściwie to siostra szuka przeze mnie i ma być ona dla niej.

Wiem, że odradzacie wieże/miniwieże i do tego jeszcze nowe. Ale jak to kobieta, po prostu esteta Very Happy

Będzie to grało w pokoju 12m^2. Generalnie siostra słucha techno (ale takie "łagodniejsze"), dance i pop. Więc głośniki nie mogą zawodzić. Ale nie muszą być takie do "łupaniny" samej, bo na maxa żeby sąsiedzi słyszeli nie będą słuchane, tylko rozsądnie. Chciałbym też aby przy cichym słuchaniu nie buczały.

Aktualnie siostra ma wieżę Pioneer XR-P170T, która na te czasy jest trochę duża. Wyświetlacz już nie domaga, tak samo zmieniarka płyt, choć laser był wymieniany kilka razy, ma ona jeszcze 2 miejsca na kasety Very Happy Ogólne czas na zmiany bo same z nią problemy.

Aha. jeszcze jedno. Siostra bardzo często słucha radia, więc wzmacniacze z głośnikami raczej odpadają.

Myślałem nad taki modelem jak: JVC UX-TB3

Wiem może ktoś coś o niej więcej niż ja wyczytałem ze specyfikacji techniczne?

A może polecicie coś innego w podobnym stylu?

Będę niezmiernie wdzięczny za waszą poradę.

Pozdrawiam

Kup to i po sprawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

lub trochę droższe Onkyo:

Ukryta Zawartość

ale te się bardziej nadaję do muzyki Pop niż do komercyjnego techno czy dance.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Moze lepiej Jamaszke kupic ta najtansza na raty ,czy z allegro.

Ukryta Zawartość

ja mam miniwieże jvc, kupiłem ją jakieś 3 lata temu w sklepie, nie wiem jaki model bo nie chciało mi się sprawdzić, ale wysoka na jakieś 30cm...słuchałem tylko radia, a jak po roku chciałem posłuchać płyty to nie działało...nie naprawiam bo i tak słucham tylko radia....robi to całkiem sporo fajnego hałasu..i bardzo ładnie wygląda...z tego co wiem jvc to jedne z lepszych mini wież...albo jakiś panasonic....na tej firmie nigdy się nie zawiodłem..

Powiedzmy sobie jedno to nie będzie sprzęt do długich odsłuchów. Komercyjny pop, dance czy techno tego nie wymagają, tu mają lecieć przeboje lub radio. Ten pierwszy LG 162 jest wg. mnie jedną z lepszych propozycji w tym przedziale cenowym. Ew. te Onkyo, tylko to już trochę droższe i nie hałaśliwe, raczej do słuchania sobie muzyki na niskich lub średnich poziomach głośności co w 12m2 w zupełności wystarcza.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zresztą określenie techno w Polsce ma złą łatkę przypiętą. Tak naprawdę większość osób która uważa że słucha techno to słucha dance, euro dance czy trance. ;)

Denon seria 6.5 niegdyś kosztowała majątek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem do sypialni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i za te pieniądze jest OK. Nie ma co wymagać cudów.

Ukryta Zawartość

Ta też niebrzydka, zresztą zawsze mi się podobały zestawy micro Panasonica, mają coś w sobie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam dwa pytania. To co pokazałem i wieże tego typu to są mikro wieże, tak?

Czy one dużo ciszej/gorzej grają p. od obecnej wiezy która jest bardziej mini/midi wieżą?

Druga sprawa: Czy wiecie coś o wieżach firmy Elta? Pytam bo nie chce wydawać majątku. Wiadomo jak to ze studentami :]

Dołożyłbym 300zł i kupiłbym wieżę Yamaha MCR-040, która zadziwi niejednego "starego audiofila". Jej wielofunkcyjność i monitory na szerokopasmowcach wręcz deklasują inne konstrukcje do ok. 1500zł.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Nie dołożę, a właściwie siostra, bo nie chce tak dużej kasy wydawać na sprzęt grający.

Poza tym czytajcie co piszę. Cytuję: "Pytam bo nie chce wydawać majątku. Wiadomo jak to ze studentami :]"

A wy oczywiście doradzacie dołożyć 300-500zł. A najlepiej to wziąć 3 razy droższe niż chcę na to przeznaczyć na raty...

Masz już parę typów, teraz w miarę możliwości odsłuchaj lub skonsultuj która się najbardziej podoba. My tu głównie dawaliśmy sprzęty które nie mają hałasować, a w miarę dobrze grać. Jeśli ma to robić tylko hałas to nie lepiej zostawić to co jest i kasę przeznaczyć na coś innego.

Przepraszam bardzo. Ale w którym poście napisałem że ma hałasować? Bo wg. mnie w żadnym. Ma nie grać po prostu PRZESADNIE cicho, a przede wszystkim ma ładnie grać, oczywiście jak na tę cenę.

Poza tym doradzono mi 2 modele wież, które mieszczą się w kwocie 600 zł (+-50 zł).

Widzę że pytanie o takie rzeczy na forum mija się z celem. Czy tutaj ludzie wywyższają się posiadaniem/znajomością sprzętu HIGH END, a w innej kwocie umieją tylko dołożyć lub raczej wydać 2-3 razy tyle pieniędzy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może nie taka mała ale gra.10 lat miałem model EH600.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A i bas to ładny ma, potrafi przyłożyć.Są jeszcze Technicsy serii HD (mniejsze) ale to raczej się w budżecie nie mieści.

ew.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

ok. po waszych namowach zmieniłem zdanie. siostra weźmie wieże na raty. ale tak do 1,8 tys złotych.

ewentualnie jakies 300-400 dołoży do tego jak będzie warto. jest coś w tym przedziale w miarę dobrze grającego? co konkretnie?

p.s :) Do techno, dance i popu nada się wszystko żeby tylko dobrze basem kopało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.