Skocz do zawartości
IGNORED

MP4 do 600zł

tomek210

Rekomendowane odpowiedzi

Vedia Muzzio grand to jest chiński odtwarzacza pod polską marką, podobnie T8, V39 i wiele innych tej firmy. Sami zrobili do tej pory tylko B6 i A10. Dźwięku oszałamiającego na pewno nie będzie to coś prezentować. O ile się nie mylę to procesor zastosowany w tym playerze to RK2806 ( dobrze nie pamiętam ). Nie miałem okazji akurat tego modelu słuchać, ale zapewne jak większość playerów zbudowanych na RK nie będzie się to nadawało do słuchania muzyki. Niedawno chciałem kupić Teclasta model T51, z zapowiedzi chińskiego producenta miał to być hit dla ludzi stawiających głównie na jakość dźwięku. Pierwsze recenzje tego playera zwrócone w stronę jakości dźwięku były przeciętne, co dowodzi że z tego procesora RK nawet po dodaniu 2x OPA2604 ( na każdy kanał po jednym ) i zbudowaniu oddzielnego wyjścia line-out + jakieś TDA ( np. na wzmacniacz ) nic nie dało.

Jeśli szukasz playera do oglądania filmów to rozważ również ofertę ARCHOS'a ( tanio można mieć model 605 WiFi ) albo właśnie O2. Jeszcze jest jakiś chiński produkt oparty na tym samym procesorze co jest w O2 ( TI's Davinci ), ale nie pamiętam co to było. Będzie on tańszy od O2, ale nie będzie to miało takiego supportu jaki oferuje Cowon w swoich odtwarzaczach ( ciągłe poprawianie błędów, częste aktualizacje, no i gwaracnja ;) ).

>Vedia Muzzio grand to jest chiński odtwarzacza pod polską marką, podobnie T8, V39 i wiele innych

>tej firmy. Sami zrobili do tej pory tylko B6 i A10.

B6 tez chyba Made In China.

?👈

ten wyglada calkiem zna to juz ktos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja używam H320 i dla mnie ma bardzo dobry dźwięk, miałem już kilka markowych playerów tych starszych i nowszych i z nich wszystkich wybrałem H300. Do samej muzyki super, wyjście line out, 20GB, Rockbox dzięki któremu czyta wszystkie popularne pliki audio. Miałem Cowona X5, który dźwiękowo też mi się podobał, jednak pozostałem przy H300 ( głównie ze względu na lineout i podłączenie go pod wzmacniacz co daję świetny efekt jak na przenośne odtwarzacze mp3 ). Obecnie iRiver się popsuł i nie robi już tak dobrych dźwiękowo playerów jak iHP lub H300.

Jeśli szukasz czegoś do filmów i muzyki i nie ważna jest cena to ten Archos powinien być dobrym wyborem, firma uważana za raczej solidną ( bardziej niż inne odtwarzacze z chin ), tylko pewnie za pluginy czy codeki do niego trzeba będzie płacić. Nie wiem jak jest w tym przypadku ale w poprzednich wersjach archos oddzielnie sprzedawał pluginy ( np. które umożliwiały odtwarzanie danego formatu video ) bo w standardzie były tylko podstawowe.

Jest jeszcze odtwarzacz HiFiMan, podobno ma bardzo dobry dźwięk, bo tylko na to stawiali konstruktorzy, co widać ;).

Ukryta Zawartość

Na head-fi powinna być recenzja tego playera ( ktoś już chyba go kupił ).

Ukryta Zawartość

Poniżej są recenzje multimedialnych playerów z pomiarami RMAA toru audio , tylko trzeba sobie te zakładki na dole pootwierać ;) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na poniższej video recenzji playera Creative Zen X-Fi 2 można posłuchać nagrane działanie funkcji crystalizer :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem ostatnio w saturnie MP4 firmy sony za około 400zł ,jakość jest dość dobra ale brakuje nieco basu i głośności , jednak jest kilka kwestii wynikających z organizacji odsłuchów w saturnie które utrudniają wyciągnięcie obiektywnych wniosków z takiego odsłuchu ,które poniżej wyszczególniam :

>odtwarzacze firmy Sony na stoisku firmowym są wszystkie podłączone do jakiegoś wspólnego rozdzielacza z wejściem słuchawkowym (pod każdym playerem jest przycisk aktywujący jego odtwarzanie) ,być może ma on też ustawianą (zmniejszoną) głośność , do tego dochodzi jeszcze imedancja wyjścia słuchawkowego tego rozdzielacza i dopasowanie impedancyjne ( wyj słuch plaerów i wejścia rozdzielki) użytych słuchawek ,a podłączone tam są pełnowymiarowe słuchawki hi fi Sony o niewiadomej impedancji .A o wpływie dopasowania impedancyjnego na głośność i odtwarzanie niskich częstotliwości to chyba nie trzeba nikogo uczyć ;) .

• 3 tygodnie później...

Znalazłem jakiś ''ibood'' ponoć wszystko tam jest taniej niż gdzie indziej ,są tam też różne playery MP4 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ace99, 22 Gru 2009, 12:32

>Niedawno chciałem kupić Teclasta

>model T51, z zapowiedzi chińskiego producenta miał to być hit dla ludzi stawiających głównie na

>jakość dźwięku. Pierwsze recenzje tego playera zwrócone w stronę jakości dźwięku były przeciętne, co

>dowodzi że z tego procesora RK nawet po dodaniu 2x OPA2604 ( na każdy kanał po jednym ) i zbudowaniu

>oddzielnego wyjścia line-out + jakieś TDA ( np. na wzmacniacz ) nic nie dało.

Nie siedzę w playerach ale co z tym processorem Rockchip RK2806 jest nie tak odnośnie jakości dźwięku ...? ,player Teclast T51 posiada DAC: Wolfson WM8740 (po jednym na kanał) potem sygnał z DAC idzie na 2x OPA2604 , opinie użytkowników są całkiem niezłe :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.