Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy Svetlana 6550,KT88

krzem3

Rekomendowane odpowiedzi

Zurek czy ty jesteś Skiper???? hehehehehehe

Przerobilem kilka tych wynalazków i z całym cercem polecam 6550 TungSola. Choć uważam że Tungi są awaryjne. Dlatego jadę na dziwnych ruskich 6550 Clear Topach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie wczoraj zamontowałem Tung-Sol 6550, nic jeszcze nie mogę powiedzieć bo grały dopiero 4 godz, ale już jestem zadowolony w porównaniu z tym co miałem (seryjne z logo Jolida KT88 wygrane do końca) to przepaść oczywiście na plus dla TungSoli

Ukryta Zawartość

TungSolki takie jak by bardziej mięciutkie. ClearTopy zimniejsze ale sie już przyzwyczaiłem . Zmiękczam je mullardami i starą czarną anodą na wejściu i jest ok.

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

• 2 miesiące później...

Proszę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W życiu piękne są tylko chwile...

Proszę...

Ukryta Zawartość

W tym sklepie nie ma możliwości kupna tych lamp o które pytałem, są Sovteki i E.Harmonixy. Do niedawna były Svetlany, ciekawe dlaczego je wycofali. Może jeszcze jakieś sklepy lub miejsca?

Dzięki za pomoc Żurek.

Ukryta Zawartość

W tym sklepie nie ma możliwości kupna tych lamp o które pytałem, są Sovteki i E.Harmonixy. Do niedawna były Svetlany, ciekawe dlaczego je wycofali. Może jeszcze jakieś sklepy lub miejsca?

Dzięki za pomoc Żurek.

A pytałeś się ich czy mogą Ci sprowadzić? To nie znaczy że jak nie maja ich teraz w ofercie to nie mogą ich Ci zamówić... Pan Romek jest wyrozumiałym człowiekiem i wie co sprzedaje...

W życiu piękne są tylko chwile...

A pytałeś się ich czy mogą Ci sprowadzić? To nie znaczy że jak nie maja ich teraz w ofercie to nie mogą ich Ci zamówić... Pan Romek jest wyrozumiałym człowiekiem i wie co sprzedaje...

Wielkie dzięki za podpowiedz, zasugerowałem się stanem jaki obecnie mają na stronie. Dziękuję i pozdrawiam

Cze

Jeśli możesz to daj znać na Prv ile zechcą w Polsce za nie. To sobie porównam

Pozdr

I jeszcze czy to normalna wersja czy Cryo.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Do niedawna były Svetlany, ciekawe dlaczego je wycofali

Na te svetlany trzeba uważać. jesli je kupić to z pewnego żródła. Kiedys je kupiłem własnie w lampyelektronowe.pl. Niestety wzmacniacz stał długo nieużywany i mimo że lampy grały niewiele to od ich zakupu minął rok i jedna padła i musiałem dokupić. Miałem możliwość porównania ich z innym kwartetem i moje grały inaczej. miały dużo słabszy bas. Krótko po tym porównaniu ta dokupiona tez padła. Na szczęście dostałem zwrot pieniędzy(niestety tylko za 4 a kupiłem 5 ). Jedna z tego kwartetu z którym były porównywane moje też w krótkim czasie się spaliła.

Wielka szkoda bo brzmienie super. Najbardziej lampowe ze wszystkich 6550 jakie słyszałem i ze zdecydowanie najlepszą górą. W barwie wydaje mi sie nawet troche porównywalna do el 34. Ja narzekałem tylko na bas ale to była wina tego właśnie kompletu. Svetlana S już tego blasku na górze nie ma. Tung Sole moim zdaniem kontrowersyjne trochę. Dużo szczegółów na średnicy ale góra jakaś taka utemperowana i matowa. Kupiłem je nawet ale jedna tez padła i bez żalu wróciłem do svetłany S której szczęśliwie udało mi się nie sprzedać

• 9 miesięcy później...
Gość intenser

(Konto usunięte)

gdzie jeszcze w Polsce można kupić Svetlany Winged C 6550

nie ma już od blisko 2 lat i nie będzie

90% sprzedanych wracało w ramach reklamacji ( w usa kto mógł to wycofał z oferty zapasy i zwrócił do producenta)

W lampy elektronowe otrzymałem odpowiedź, że lampy te pękały. Nie ma i nie będzie ale ja mam kwadrę tych lamp, mają one prostokątne otwory w anodach.

Lampy pozbawione wad mają okrągłe otwory w anodach.

Mam takie podejrzenie, że obecnie produkowane KT88 jak i 6550 niczym się nie różnią poza napisami na szklanych bańkach. Nawet 6550 mają te same bańki co KT88 :-)

Właśnie jestem w trakcie budowy wzmacniacza na tych lampach i jestem ciekaw czy usłyszę różnicę w brzmieniu tych lamp, myślę że jednak moje już dość zużyte uszy tego nie uchwycą.

Ma może jedną taką lampę która ma na wierzchołku zapadnięte szkło, w mojej kwarcie trzy mają właśnie takie bańki a jedna jest trochę niższa i ma prostą górę bańki.

Mogę taką przygarnąć, na wymianę mam parę tych lamp z emisją 90%

Czy może ktoś wie, gdzie jeszcze w Polsce można kupić Svetlany Winged C 6550? ...nic nie mogę "wy-googlować".

...z góry dziękuję za odpowiedzi.

Z tego co wiem to zostały wycofane, jeszcze rok temu były bodajże w "lampachelektronowych", nie kupuj tych lamp, są mocno awaryjne.

...no to muszę przyznać że mnie zmartwiliście. Ich brzmienie przedstawiane jest w samych superlatywach... nie czytałem nigdzie na forach US że pękają czy padają. ...nie zdążyłem przeczytać waszych wpisów i kupiłem testowaną, dobraną kwadrę. Z tego co wiem to lampy grają pięknie, mam nadzieję że mi się nic nie przytrafi, jestem przerażony.

...na moje nieszczęście, prostokątne otwory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.