Skocz do zawartości
IGNORED

Hi FI z STX

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Sam się nad tym zastanawiam.Ciekawe czy zwrotnica jest identyczna z oryginalną , czy też zmodyfikowana.

Z tego co słyszałem stx nie chciał wejść we wspólpracę typu "bierzemy nowe skrzynki", ale moge się mylić, gdyż zajmowałem się słuchaniem 300tek i 250-tek :)

Wygląda na to (zważywszy, że na stronie stx nie sprzedaje niczego w tych skrzyniach) , że ta wersja to transplantacja bebechów 300-tki do nowej budy.

Panowie byli raczej stolarzami, więc sami modyfikacji zwrotnicy raczej nie zrobili.

https://www.audiostereo.pl/topic/60049-hi-fi-z-stx/page/6/#findComment-2755449

ołki dołki. Słuchałem dziś RLS Calisto i Deimosa... I zostaję przy Deimos. To jest to czego szukałem!

DX25 i SDS164... Trochę marne połączenie, przerabiałem ten zestaw. W tej cenie można mieć dużo lepsze kolumny. AWX gra na górze kulturalniej od DX25 a GDN STXa to jakościowo przepaść w porównaniu do sdsa, który średnica nie gra wcale a na basie jest zamulony..

Sam się nad tym zastanawiam.Ciekawe czy zwrotnica jest identyczna z oryginalną , czy też zmodyfikowana.

Wyrób STXa to nie jest, ale wszystkie główne aspekty FX-300 są zachowane Zwrotnica, wymiar frontu, nawet przegrody skośne są w podobnym ułożeniu... Widać to jak się przyjrzy obu projektom.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

https://www.audiostereo.pl/topic/60049-hi-fi-z-stx/page/6/#findComment-2755664

Wyrób STXa to nie jest, ale wszystkie główne aspekty FX-300 są zachowane Zwrotnica, wymiar frontu, nawet przegrody skośne są w podobnym ułożeniu... Widać to jak się przyjrzy obu projektom.

To zauważyłem , niemniej jednak inny kształt obudowy może mieć spory wpływ na brzmienie zestawu.

DX25 i SDS164... Trochę marne połączenie, przerabiałem ten zestaw. W tej cenie można mieć dużo lepsze kolumny. AWX gra na górze kulturalniej od DX25 a GDN STXa to jakościowo przepaść w porównaniu do sdsa, który średnica nie gra wcale a na basie jest zamulony..

Teoretycznie masz rację ale nie wszystkim odpowiada charakter brzmienia węglówek z STX-a.Mnie osobiście nie urzekł ale być może to wina mojego niezbyt przyjaznego akustycznie pomieszczenia.W innym pokoju grało już całkiem przyjemnie ale do niego zestaw FX 300 był znowu za duży.

Zdania na temat wyższości wysokotonówek DX25 nad 250 AWX i na odwrót są również podzielone wśród tych którzy je słyszeli.

https://www.audiostereo.pl/topic/60049-hi-fi-z-stx/page/6/#findComment-2755719

tak, tylko DEIMO II ma średnio-nisko PEERLESS HDS-164 NOMEX, Ø 182 mm. SDS modyfikowany występuje w PHOBOSAH. Co mi się podoba - wyrównane. Wysokie grają przyjemnie i nie narzucają się. Zakładam, że można je podbić treblami ;-) Średnie i basy bardzo dobre. Nic mnie nie męczyło, nic nie drażniło. Nawet jak rozpaliłem trochę w piecu, czym pan sprzedawca się trochę obruszył, nie było tuby, czyli dudnień i łomotu w basie. Dalej trzymały fason. Zaś jeżeli chodzi o wysokie i średnice, to urzekły mnie Calisto IV. Te piko głośniczki są rewelacyjne. Chciałbym takie ale trochę większe ;-) Jednak do większych pomieszczeń DEIMOS bardziej się zaznacza. Dźwięk, plastyka, scena - powinna być wzorcem dla innych. Osobiście uważam, że DEIMOS wykłada na łopatki BW684. Nie mogę się doczekać, kiedy RLSy zawitają na mojej podłodze ;-)

Pozdr, Krzysiek

https://www.audiostereo.pl/topic/60049-hi-fi-z-stx/page/6/#findComment-2757835
  • 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.