Skocz do zawartości
IGNORED

co dokupić - denon blu-ray 3800 bd czy amplituner denon 3310 ???

b.g.mayday

Rekomendowane odpowiedzi

witam.jestem w trakcie małej przebudowy kina domowego. wczesniej miałej dvd primare dvd26 a obecnie jako naped sluzy mi ps3(chwilowo) .amplituner to denon 2307. moje pytanie brzmi: czy wiecej wniesie do systemu blu-ray denon 3800 bd(najnowsze i ponoc dobre dekodery hd,dobry tor audio i procesor wideo optix realta) czy może amplituner denon 3310 ktory równiez ma dekodery hd,procesor wideo hi-bit 2010 od anchor bay,mozna sie łączyć z internetem )itd itp. Cena obu urzadzen podobna w granicach 5 tysiecy zlotych. a tak na marginesie nigdzie nie doszukalem sie czy lepszym procesorem wizyjnym jest opitx realta czy hi-bit 2010 ktory denon teraz zaczał stosować. prosze o porade i wasze opinie.szacunek !!!!!

kup lepiej nowy ampli HD w twoim przypadku bo predzej czy pozniej i tak bedzie ci siedziec na sumieniu ze nie masz kodekow HD w wzmacniaczu ,druga sprawa:) denon 3800 tez nie jest jakims tam bóstwem osobiście bym nie wydał na niego tyle pieniedzy ! mysle ze 2.5 zl to dobra cena na tego denona w sumie denon 4010 tez nic soba nie zaprezentowal najbardziej oplacalny denon to 2010

czyli podsumuwujac kupuj ampli HD

i np jakis transport jak masz parcie na denona np denon bdp2500 teraz chodza nowe po 2500 :) czyli polowa ceny startowej

a tak na powaznie to bym kupil pionka 51fd za 1500 zl i te ampli 3310 i masz kino hd pelna parą

a

bedzie lepszy dzwiek napewno ! zeby rzeczywiscie teraz to u ciebei podzialalo na analogach jakos sensownie to bys musial kupic sobie ! pionka lx91

nie wierz w cuda magicznej rożdzki w postaci skalerow anchor bay realta czy innych wynalazkow:)

ja mam anchor baya w rxv3800 i faroudja w s2700 yamaszce i roznicy nie widze ! a jesli jest to znikoma poprostu to jest leczenie syfa pudrem takie skalery maja sens przy duzych projektorach

a nie przy tv wielkosci 42-50

dziekuje za porade. tez osobiscie sadzilem ze dekodery i wogole dzwiek bedzie lepszy przez amplituner. a co do denona 3800bd to taki zly jest ? uwazasz ze jest gorszy od pioneera lx 91 ? tylko sie nie sugeruj prosze eisa !!!!

Mam Denona 3800BD i uwazam, że to świetny odtwarzacz, dodatkowo jak kupić w autiryzowanym salonie to jak szepniesz słówko to ci w serwisie zdejmą blokadę regionalną na płyty dvd, niestety na blu to nie działa ;)

ja jadę po analogu i puszczam sygnał audio do ampla Primare - jest czad...

Denon do Pionka LX-91 nie ma porównania i nie tylko przez E.I.S.A.

Mam Kolege w Hornie i pytałem go czy jak mam pionka 91, to czy warto go zamieniać na jakiegoś Denona, (mam każdego w hurtowej cenie do kupienia) odpowiedział mi, że ten sprzęt nie ma sobie równych i żebym nie szukał nic innego, bo nie warto.

I tyle w temacie odtwarzaczy BD. Widać E.I.S.A nie była przyznana ot tak sobie za ładny design...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Nawet niedawno dawałem ogłoszenia o sprzedaży LX-91, alw Kolega z Hornu w pore mnie odwiódł od tego pomysłu.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

THX Ultra 2, 18 Gru 2009, 16:57

>Nawet niedawno dawałem ogłoszenia o sprzedaży LX-91, alw Kolega z Hornu w pore mnie odwiódł od tego

>pomysłu.

Ten Pioneer pasowałby mi do tv ale cena jak dla mnie zaporowa. ;) A co myślisz o Marantz bd 8002?

Niestety Marantz w testach wypadł poniżej oczekiwań, to już wolałbym

pionka LX-71.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ONKYO za to jest Made In Japan:)

thx ultra zgadzam sie z toba nie pierwszy raz

denon wsrod odtwarzaczy bluray sie skonczyl definitywnie

czasy porzadnych dvd juz nie wrocą ,każą sobie płacic potezne pieniadze za tak naprawde pustą w srodku przestrzeń

jedyny bezkonkurencyjny na dzisiaj jest

51/71 > 5000es > lx91 numer uno i prawdopodobnie ten stan sie utrzyma prze pare kolejnych latek

Ciekawe jak zagra ten klocek? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest to odpowiednik DENONA DVD-A1UD. A w testach ten topowy Denon, za jakość obrazu dostał mniej punktów od pionka LX-91, czyli nie we wszystkim nawet topowy model musi być "naj"...

Właściwie można tak powiedzieć, to prawie klon Denona, ale jeszcze droższy...

Jorkers, 19 Gru 2009, 08:59

>marantz dzisiaj to denon tylko znaczek inny

Nie tak do końca choć kilka modeli mają podobnych (dvd i BR). Amplitunery, wzmacniacze i cd to całkiem inne rozwiązania techniczne i inny dźwięk. Jeśli się mylę to podaj namiary na identyczne urządzenia nie włączając w to odtwarzaczy dvd.

Jorkers, 19 Gru 2009, 08:59

>marantz dzisiaj to denon tylko znaczek inny

Nie tak do końca choć kilka modeli mają podobnych (dvd i BR). Amplitunery, wzmacniacze i cd to całkiem inne rozwiązania techniczne i inny dźwięk. Jeśli się mylę to podaj namiary na identyczne urządzenia nie włączając w to odtwarzaczy dvd.

• 2 tygodnie później...

tego mozesz smialo nabyc swego czasu pisalem o nim na audio ogladalem go u kolegi w salonie w poznaniu testowalem i jest calkiem ok

gdyby kosztowal z 2,5 tys maks to juz prawdziwy konkurent dla pioneera

budowa zasilanie juz swoj patent bez klonowania bebechow w sumie i tak dobrego panasonica

no ale lepszy pioneer lx-71 czy denon 2010 ? przeraza mnie ten czarny polysk w pioneerze jesli chodzi o wygląd. a sekcje audio ten denon 4010 ma taka sama jak denon 2010 ? nie barzo wierze. podejrzewam ze tylko tensam procesor video anchor bay

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.