Skocz do zawartości
IGNORED

Skradziony napis „Arbeit macht frei”

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

kulisy kradzieży stulecia

"Z ustaleń radia RMF FM wynika, że pomysł kradzieży pojawił się już jesienią 2008 roku. To wtedy do Polski przyjechał Anders H. i tutaj spotkał się z Marcinem A. Obaj mężczyźni znali się wcześniej, ponieważ Marcin A. wielokrotnie bywał w Szwecji, gdzie pracował w firmie budowlanej, należącej do ojca Andersa H. Obaj mężczyźni pojechali na południe Polski do obozu w Oświęcimiu. Według RM FM tam Anders H. dosłownie palcem pokazał Marcinowi A. napis "Arbeit macht frei" i powiedział, że dużo zapłaci za dostarczenie go do Szwecji."

proponuję niektórym ponownie poczytać swoje wpisy....swoje już przeczytałem

Moim zdaniem tropy prowadzą do Żydów z USA, ale to się nie wyda bo sami wiecie,

Niedawno jeden się powiesił w celi (hehe) a pisali że miał zawał (hehe), niby o sprawę Papały chodziło (hehe), wiemy dobrze o co chodziło (hehe)

A jak będą wyrzucać za idiotyzm to jach i wladz pierwsi będą

pankracek

Wiesz spodziewałem się,że coś takiego napiszesz!Jesteś całkowicie przewidywalny( a może zaprogramowany).

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 14:53

>pankracek

>

>Wiesz spodziewałem się,że coś takiego napiszesz!Jesteś całkowicie przewidywalny( a może

>zaprogramowany).

Książki sensacyjne to częstokroć fikcja, ale nie można wykluczyć ich źródeł wziętych z rzeczywistości. Jak coś nie jest wykluczone to i nie jest niemożliwe, czyż nie?

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Sty 2010, 14:53

>pankracek

>

>Wiesz spodziewałem się,że coś takiego napiszesz!Jesteś całkowicie przewidywalny( a może

>zaprogramowany).

I vice versa Wojtku, zawsze wiem jakie będziesz miał poglądy w danej sprawie,

bez urazy ale twoją postawę Lenin nazywał "poleznyj idiot".

I co gorsza wydaje mi się , że ty tak naprawdę myślisz - bo ja czasami to piszę "tak, dla jaj".

"Książki sensacyjne to częstokroć fikcja, ale nie można wykluczyć ich źródeł wziętych z

>rzeczywistości. Jak coś nie jest wykluczone to i nie jest niemożliwe, czyż nie?"

kura czy jajko?

wladz, 7 Sty 2010, 12:08

>"Książki sensacyjne to częstokroć fikcja, ale nie można wykluczyć ich źródeł wziętych z

>>rzeczywistości. Jak coś nie jest wykluczone to i nie jest niemożliwe, czyż nie?"

>

>kura czy jajko?

kukułka :)

pankracek

Jak na razie to tropy mocodawców kradzieży prowadzą do neonazistów.Czy w związku z tym będziesz miał tę odrobinę odwagi aby odwołać te bzdury które napisałeś wcześniej?

wojciech iwaszczukiewicz, 7 Sty 2010, 18:39

>pankracek

>

>Jak na razie to tropy mocodawców kradzieży prowadzą do neonazistów.Czy w związku z tym będziesz miał

>tę odrobinę odwagi aby odwołać te bzdury które napisałeś wcześniej?

Mimo, że panuje nam miłościwie wszędobylska tolerancja, wciąż nie ma szans na to by każdy mógł wierzyć w to na co ma ochotę. Zgodnie z prawdą czy też nie. Nasza młoda demokracja jeszcze dużo musi się nauczyć.

Chcesz dyskutowac o żydach czy o napisie czy o zlodziejach czy o czym?

Jak ci powiem, że żydzi zabili Pana Jezusa to co mi powiesz?

Wojtek powie ze Pan Jezus byl żydem, nieprawdaz Wojtku?

Ten temat był już wałkowany wielokrotnie.Jezusa zabili Rzymianie.

Ale nie to jest tematem wątku.

P.S.Jezus rzeczywiście był Żydem!

wojciech iwaszczukiewicz, 7 Sty 2010, 21:33

>Ten temat był już wałkowany wielokrotnie.Jezusa zabili Rzymianie.

>Ale nie to jest tematem wątku.

>P.S.Jezus rzeczywiście był Żydem!

"I rzekł do Żydów: Oto król wasz! A oni krzyczeli: Precz! Precz! Ukrzyżuj Go! Piłat rzekł do nich: Czyż króla waszego mam ukrzyżować? Odpowiedzieli arcykapłani: Poza Cezarem nie mamy króla. Wtedy więc wydał Go im, aby Go ukrzyżowano. Zabrali zatem Jezusa (J 19, 1–16)"

Chodzi o te słowa: "Ukrzyżuj go".

>P.S.Jezus rzeczywiście był Żydem!

Ale odkrycie! Widać że ten WI to jakiś znafca wytrawny być musi :)

A sprawa kradzieży? To przede wszystkim wspaniałe osiągnięcie rządu. Zawsze się można nim pochwalić. Zwłaszcza przed starszymi braćmi, tako w Polsce jako i w Unii.

wojciech iwaszczukiewicz, 8 Sty 2010, 10:38

>Chodziłem przez 7 lat na lekcje religii i wiem jakie to jest pranie mózgu.

Jest dokładnie odwrotnie.

Może masz taki słaby móżdżek, bo na lekcjach religii to raczej uczniowie dokuczają katechetom i nie ma mowy o presji odwrotnej. Chyba przy wyjątkowo mydłkowatych pseudointelektualnie zmanierowanych lalusiach bez jajków i z miętko pełowskim w/w móżdżkiem.

No ale jak to u was, ważniejsze są sloganiki z Onet niż przyziemna rzeczywistość.

won Horstek oby na pewno?....w szkole podstawowej katecheta opanował rzut pękiem kluczy gdy jeden z trafionych wylądował u lekarza zmieniono katechetę.

von H.

Dokuczałeś katechetom?Oj, nieładnie!Ja miałem do czynienia z zakonnicami i księżmi.Wtedy jeszcze katechetów nie było.I chyba im zawdzięczam,że odszedłem od wiary.Onetu nie czytuję.

Natomiast tobie przydałyby się jakieś dodatkowe zajęcia z "chrześcijańskiej miłości blizniego" bo chyba nie uważałeś na lekcjach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.