Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa...

hyper_2002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Niedawno stałem się użytkownikiem Pianocraft MCR840 i chciałem podłączyć ten zestaw pod PC . I tutaj moje dwa pytania techniczne :

1. Jaką kartę dźwiękową polecacie pod to stereo (na PCI/PCIe) ?

2. Podłączenie tej wieży do PCeta możliwe jest jedynie kablem 2xCinch-Jack3.5mm ? Czy wchodzi w grę jakieś połączenie optyczne ?

Dziękuje za pomoc i liczę na wyrozumiałość.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/60366-karta-d%C5%BAwi%C4%99kowa/

emu 0404 mi sie udalo kupic 2 z alegro kolo 120zet,mozna w niej wymienic kondy na lepsze.Pare kart mialem ta mi najlepiej pasowala.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A to nie lepiej dołożyć już te niecałe 100 zł to Xonara STX ??

PS. Czy mając w odtwarzaczu dvd wyjście optyczne mogę je jakoś wykorzystać przy połączeniu zestawu z pecetem ? Czy jedynie poprzez kabel 2xRCA-Jack3,5 z wyjścia AUX w wzmacniaczu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hyper_2002, 25 Gru 2009, 01:47

>PS. Czy mając w odtwarzaczu dvd wyjście optyczne mogę je jakoś wykorzystać przy połączeniu zestawu z

>pecetem ? Czy jedynie poprzez kabel 2xRCA-Jack3,5 z wyjścia AUX w wzmacniaczu ?

Domyslam się, że chcesz podłączyć PC-ta do zestawu jako odtwarzacz. Jeśli tak, to odpowiedź na Twoje pytanie brzmi nie. Wynika to z tego, że odtwarzacz DVD ma jak to sam napisałeś wyjście które jak sama nazwa wskazuje służy do wychodzenia sygnału. Ty potrzebujesz wejścia które powinno być w części amplitunera a którego tam nie widzę, no chyba, że do tego służy jakieś specjalne okablowanie podłączane do gniazda "dock", ale tego nie wiem bo nie znam tego sprzętu. Jeśli ten "dock" nie ma takiej funkcji to jedyne możliwe podłączenie to jack-chinch.

Ja chwalę sobie Asus Xonar D2

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.