Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowicze ze Szczecina

rafik_fafik

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w DAT-cie i bardzo sypatycznie grał tam lampowy zestaw Raysonica z Trianglami. Pozytywne wrażenia i lepsza akustyka pomieszczenia niz w starej lokalizacji. Lampka Raysonica dosć ciekawa alternatywa dla Ayona.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja niestety będę wolny dopiero po 05.02.10, niestety obowiązki zawodowe zajęły mi popołudnia i o piwku mogę jedynie pomarzyć :/ . Do DAT,a wybieram się i dojść nie mogę :) , le skoro maja tam lampki i można posłuchać to się zepnę i wdepnę, a też biorą 200 zł za odsłuch , a może można swoja płytę przynieść... od dwóch dni słucham nowego nabytku (po latach w końcu kupiłem) Pink Floyd The Wall - pamiętam tą płytę jeszcze z czasów monofonicznej Trójki - dziś wrażenie niesamowite .

Nie sądzę by Zbyszek z DAT pobierał opłaty za odsłuch teraz i w przyszłości, a co do przynoszenia swoich płyt, nigdy niespotkałem sie z niechecią w tym względzie.

xniwax

Co racja to racja,trzeba przyznać.Nawiedzony do kwadratu to tylko opal.Łon pobiera.W DAT-cie zawsze było pod tym względem OK.Mówisz,że lampka pogrywa?Mam teraz klienta,który przebąkuje o lampie.

Cześć

Miałem już nie pisać,ale niech tam.Nasze grono jest tak małe, że boczyć się na siebie nie wypada zbyt długo.Pieniędzy za odsłuch nigdy nie brałem i nie biorę, bo uważam to za nieporozumienie.To tak, jakby ktoś poszedł kupić buty i kazali mu zapłacić za przymierzenie, albo zapłacić za benzynę na jeździe testowej samochodem, który może ew. spodoba się lub nie.No po prostu na śmiech sie zbiera.A propo's brania za odsłuch w Audiofilu.Jeśli ktoś chce może na Allegro kupić sobie odsłuch u naszych "kolegów" przy Bramie Portowej.Każdy kto ma ochoę może do mnie przyjść.Pan też Panie Heniu.Jako młodszy (trochę) proponuję zawieszenie broni.Co prawda muszę jeszcze to i owo w sklepie dopiąć na ostatni guzik ale pracuję i wpaść można.

Pozdrawiam wszystkich audiofili

Zbyszek

Ho ho ho Szczecin rules !!!

Jutro jak nie zasypie wracam do domu, przy pierwszej lepszej bytności w Szczecinie nie omieszkam zajrzeć do nowej siedziby Zbyszka .

Pozdrawiam melomanów ze Szczecina

paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

A propos parkowania na Wyszyńskiego, moi rodzice mieszkają pod 32 i zaparkować w dzień powszedni-masakra tak jak na W. Polskiego, wjeżdżam od podwórka, ale tam wcale nie jest lepiej

sunjammer, 30 Sty 2010, 14:47

>A propos parkowania na Wyszyńskiego, moi rodzice mieszkają pod 32 i zaparkować w dzień

>powszedni-masakra tak jak na W. Polskiego, wjeżdżam od podwórka, ale tam wcale nie jest lepiej

Potwierdzam potwierdzam. Z racji zawodowej bywam tam dość często (Wyszyńskiego 24-28) i zaparkować nie łatwo, oj nie łatwo, ale niepokoi mnie coś bardziej. Byłem w tym tygodniu dokładnie pod 26 dwukrotnie i ... żaden sklep HiFi nie rzucił mi się w oczy. Znaczy się, że albo jestem totalnie ślepy, albo czegoś tam jeszcze brakuje.

Od strony Bramy Portowej za kładką 3-ci sklep za kioskiem, szyld DAT. Parkować jesli nie ma miejsca popołudniu można spróbować na parkingu Biblioteki od starego wejścia i przejsc sie ze 150 m. na piechotę w strone kładki. Sklep jest na przeciwko Katedry po drugiej stronie.

Inaczej. Chyba dosadniej sie nie da ;)

Idąc od strony Bramy w dół za kładką ze 20-30m vis a vis Katedry.

Koledzy trochę więcej spostrzegawczości.Od 17.30 do 11.30 (tj.w godzinach zamknięcia)na oknach i wejściu zaciągnięte są rolety koloru brązowego,a u góry podświetlone logo i nazwa sklepu.Co do parkowania z moich obserwacji wynika że co kilka minut zwalnia sie jakieś miejsce parkingowe tylko trochę cierpliwości sam też nie raz czekam-to niestety miasto.Dziękujmy że nie mieszkamy w W-wie albo Wrocławiu czy Poznaniu.Oni tam mają dopiero Sajgon z parkowaniem.Z dobrych wieści nie ma koło sklepu strefy i nie trzeba bulić zdziercom od parkingów.

DAT

Idąc z pod sklepu "DAT" w kierunku Bramy Portowej niedaleko rowerowego masz sklep z instrumentami. Zapytaj tam, kiedyś się pytałem ale nie było jakiegoś gościa kazali przyjść później albo zadzwonić.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Chyba jednak nie jest tak trudno zobaczyć ten sklep.Dojrzałem go z samochodu jadąc od strony Odry.Niestety jeszcze w nim nie byłem.Moje godziny pracy pokrywają się z godzinami otwarcia sklepu.Ale na pewno będzie lepiej niż w poprzedniej siedzibie .Ten salon tatuażu naprzeciwko to był koszmar.

Witam z nad porannej kawy ;) Wczoraj zamówiłem nowe lampy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zobaczymy co się będzie działo, może wywali korki w domu a może zagra ładnym basem jak rekomendował miły człowiek ze sklepu. Jeśli wszystko będzie w porządku to komplet chińskich (4xel34 2x12ax7} w oryginalnym pudełeczku wystawie na Allegro, może komuś się przydadzą... Mam nadzieje że dziś starczy mi czasu i wdepnę na chwile do DAT-a. A do kawy przygrywa wczorajszy nabytek - Adams słuchany i lubiany kiedyś na kasecie :D

post-25373-100002635 1265874492_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może powklejajcie fotki swoich zabaweczek - nie koniecznie lampowych - będzie na co popatrzeć i pogadać.

ps. czy ktoś wie gdzie można kupić takie rękawiczki serwisowe żeby gołymi łapskami łapskami nie dotykać lamp? widziałem coś takiego na filmiku...

To ja pierwszy wklejam moje zabawki po lekkich zmianach w ustawieniu ;)

Ukryta Zawartość

post-25373-100002633 1265875901_thumb.jpg

post-25373-100002634 1265875901_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampki przyszły, wymieniłem, odpaliłem, nic nie wybuchło, nic nie śmierdzi i się nie grzeje ponad normę :D narazie mruczą sobie od godziny, na jakiekolwiek wnioski za wcześnie.

Ukryta Zawartość

post-25373-100002593 1265909150_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.