Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam sprzetu audio .

firecheep

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sobie kupić sprzęt audio. Wielkość pokoju to 12 mkw. Rodzaj muzyki jakiej słucham to przede wszystkim rock. Mam do wydania kwotę do 2,5 tys. Czy za ta kwotę da rady złożyć dobry sprzęt czy lepiej bedzie kupić Piano crafta mcr840 ??

https://www.audiostereo.pl/topic/60588-szukam-sprzetu-audio/

KUp Piano Crafta to porządny sprzęt i nieźle grający. Będziesz miał kasę dokupisz lepsze głośniki ...... pożniej wymienisz elektronikę itp itd :-), ale jak by nie było to bardzo dobra baza na start .

there are no answers, only choices ....

Jeżeli chcesz audio to dożuć parę złoty i kup YAMAHA MCS-1330 mogę Ci załatwić za 3200 zł z fakturą i 3 lata gwarancją audioklan. Możesz kiedyś zmienić tylko kolumny ale nie musisz.

Pieniądze nie grają !

PC nadaje sie owszem ale do sypialni a nie do audiofilskiego grania wiec polecanie go gdzie tylko sie da jest chyba lekko przesadzone.

Za 2500 mozna juz kupic przyzwoite stereo np Cyrus,Creek,Quad itp.

Do tego Totem Mite (klon) lub 2x drozsze Audiowave Solidus (ktos sprzedaje na allegro za 1200 zl)swietne kolumny na markowych przetwornikach wykonanych jak Sonus Faber.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

robix

Ukryta Zawartość

robix, 6 Sty 2010, 01:35

>Za 2500 mozna juz kupic przyzwoite stereo np Cyrus,Creek,Quad itp.

Cyrus, Creek (wzmacniacz+CD) + choćby te klony za 2.5 kzł? Jak to wyliczyłeś? To już pod okazję nie podchodzi.

Piano Craft nie jest chyba złym pomysłem. Można pokombinować z kolumnami i do 12 m kw. może być w sam raz. Chyba że masz ciepliwość i będziesz czaił się na okazję z drugiej ręki.

Do 12m2 Pianocraft to będzie bardzo dobry wybór. Sam zestaw nie zajmie wiele miejsca, a dźwięk dobrze wypełni pomieszczenie. Zestaw jest dobrze spasowany, zrównoważony i odpadnie Ci kombinowanie z konfiguracjami. A jeśli z czasem naprawdę będziesz jeszcze potrzebował czegoś więcej, to już bez stresu, powoli możesz próbować dopasować kolumny o lepszej efektywności. I to tyle!!

Robix,

bez urazy, ale co to jest 12m2 jak nie "sypialnia" właśnie? Może salon?!

PS.

i na pewno unikałbym nisko efektywnych kolumn jak podane wcześniej Audiowave Solidus czy Totem. Aby dźwięk nie męczył w tak małym pomieszczeniu, potrzebna jest przede wszystkim dobra przejrzystość również przy niskich poziomach głośności, a nie "wyciskanie dźwięku prądem". Dużo lepiej sprawdzą się zatem choćby takie podłogowe Radmory:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja teraz też dochodze do wniosku, że jakbym dziś nie miał sprzętu audio i poszukiwał takowego, wybrałbym jakiegoś PianoCrafta, ewentualnie konkurencyjny zestaw Denona, Onkyo czy TEAC itp. Nawet do salonu :)

<><

Czym sie rozni sypialnia od 12 m2 pokoju do sluchania muzyki? niech pomysle hmmm.... tym ze w sypialni sie spi i BZYKA i do tego PC jest ok ale do muzyki mozna pokusic sie o lepsze komponenty ale co komu pasi mnie nic do tego.

Co ma niskoefektywna kolumna z cichym sluchaniem ?! Panowie nie robcie sobie jaj 12m2 i podlogowe Radmory z duza iloscia basu ? to nie dyskoteka do jasnej cholery!

Moje Totemy graja w 17,5 m2 i jest bardzo dobrze a co ciekawe i niezrozumiale dla mnie, graly glosniej i lepiej u mnie niz wysokoskuteczne Living Voice Auditorium wiec blagam nie uogolniajmy wszystkiego pakujac to do jednego wora.

Wiecej sluchac mniej gadac to moja rada.

robix

A swoją drogą to pierwszy raz w życiu słyszę opinię, że te Radmory mają "dużą ilość basu". Akurat te kolumny mają bas dobrze rozciągnięty w dół i dobrze kontrolowany, ale wcale nie w dużej ilosci! Do małych pomieszczeń i do ROCK'A będzie idealny.

Co mają niskoefektywne kolumny do cichego słuchania? No właśnie bardzo niewiele mają :)

Więcej słuchać, miej gadać!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.