Skocz do zawartości
IGNORED

Znawcy Dali450 nie wiem czy nie mam orginalne komponenty i czy tuning nic nie popsuł

vaski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś chce kupić Dali450tki to zapraszam, dałem za nie 1800 dwa tygodnie temu więc cena jest ceną może nie okazyjną ale rynkową cena. Cena jest do małej negocjacji.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Wczoraj dotarł do mnie orginalny nowy głośnik do Dali450, który zastąpi tego z "grafiką" na membranie :] Cud poprostu cud że go kupiłem gdyż jest to rzadkość jak cholera :]

Zdejmuję aukcję, robię nowe ogłoszenia, lutuję nowy głośnik, ale niestety muszę odrobinę podnieść cenę, w dodatku dziś, jutro przyjadą do mnie komponenty które były tam montowane orginalnie czyli kable i kondensator. Powrót do starej zwrotnicy to już żaden kłopot, ale nie wykonam tego gdyż porównałem ich brzmienie do Dali bez modyfikacji i uważam że moje grają lepiej i zdecydowanie słychać różnicę na lepsze :]

Widac jak wielki wplyw ma pomieszczenie na odtwarzanie basu i nie tylko.Moje 450-tki na poddaszu w 17m2 nie serwowaly zbyt obfitego basu,wrecz momentami go nawet brakowalo.Wybór monitorow byłby dopiero porazką.Dopiero jak je przenioslem do duzego salonu na parter to bas sie odezwał i w swej potedze i miał wieksze zejscie w dół.Sprzet towarzyszacy ten sam w obu przypadkach.Nie mozna wiec mowic ze np 18m2 to zbyt malo bo zalezy to od konkretnego przypadku.Swoją droga poddasza moga splatac niezłego figla zwlaszcza na basie(jest go mało).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.