Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Sony TA-FA 30ES i CD XA 20ES

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam takie pytanie pytałem o to miłośników Sony ES ale nikt się nie odezwał.Obecnie mam taki zestaw do stereo Denon PMA 700AE i Akai CD1100.Mam możliwość kupna tego zestawu Sony TA-FA 30ES i CD XA20ES.Czy te klocki są coś warte czy zagają lepiej niż mój obecny zestaw.Zaczynam mieć problemy ze swoim CD i dlatego szukam czegoś nowego.Będzie to grało z Mordaunt Short Avant 906i.

https://www.audiostereo.pl/topic/60696-zestaw-sony-ta-fa-30es-i-cd-xa-20es/

Powiedz mi dlaczego zmiana kolumn.Słuchałes te kolumny.Dla porównania napisze ze miałem Tannoy m4,Kef q5 i B&W 602 s2 i te biją te dwa pierwsze zestawy o klase .Tylko B&W prezentowały podobny poziom Tak jak napisałes te modele 505,670 ,770 i 870 są lepsze ale porównywałes je czy masz jakis punkt odniesienia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sebastian71

10 Sty 2010, 17:53

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 13 / 9 / 0

jak sony to 550 670 770 870 830 z nowszych fa50 fa70 ,modele ktore wymieniłem sa najlepszymi integrami sony i celuj w takie z wskazaniem na modele 7 i 8

Niestety nie sa najlepszymi integrami Sony. Do tych naprawde dobrych sporo im brakuje.

Xa20es to solidny odtwarzacz, który Ciebie nie zawiedzie aczkolwiek korekcja błędów nie jest najlepszą jego stroną (tak jak chyba wszystkich soniaczy z tym napędem). Jeżeli więc masz płyty w dobrym stanie to bierz w ciemno. XA30ES zapewne jeszcze lepszy ale akurat tego modelu nie znam.

Co do wymiany kolumn to się nie wypowiadam. To jest kwestia gustu i nie ma co wsłuchiwać się w porady kolegów, którzy nie znają akustyki Twojego pomieszczenia oraz Twojej percepcji dźwięków. Jeżeli chcesz wymienić kolumny to moja sugestia abyś zapakował klocki i pojechał (wcześniej umówiony) do Dobrego Sklepu. Podstaw sobie trzy pary i porównaj na kawałkach, które znasz na pamięć. Będziesz miał porównanie i wybierzesz najlepsze. Akustyka pomieszczenia będzie może i inna ale przynajmniej sprawdzisz kolumny w tych samych warunkach odsłuchowych. Robiłem tak trzykrotnie i nigdy się nie zawiodłem.

Sony TA-FA 30ES i CD XA20ES ta parka raczej będzie o klasę lepsza od tego co wymienił autor na wstępie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No fakt, chyba się zagalopowałem. Tematu wymiany kolumn nie ma.

Anyways, miałem przez lata fa3es i xa20es więc w miarę zbliżony zestaw (choć inne kolumny). Całość przyzwoita ale bez szaleństwa - napęd OK ale wzmacniacz mógłby mieć lepszy bas. Niestety nie wiem jak to zagra z Twoimi kolumnami.

Kolumny są naprawde OK i o nie się nie boje.Poprostu nigdy nie miałem Sony ES i tak mnie korci.Miałem różne budżetowe zestawiki.Cambridge Audio Azur 640 wzmacniacz i CD.Marantz 6010iCD 63,Yamaha 497 i 397 i wiele innych .Obecny PMA 700 i Akai1100 gra naprawde fajnie tylko cd troche szwankuje ,dlatego rozglądam się za jakims Sony z tych nowszych ,lub ewentualnie Pioneer AA-6J i cd tej serii.Może wymieniuc laser w Akaicu i kupic np Denon PMA 1500 moge go kupic za 2000 tys.Czy gra jest warta swieczki czy lepiej zostać przy starym zestaewie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.