Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Evo 2 amp&cd + monitor audio rs1 - kable transparent audio

Davout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem w/w zestawu stereo i poszukuje IC i kabli glosnikowych.

Niefortunnie mieszkam w Irlandii i niestety nie mam zbyt duzej mozliwosci testowania z powodu braku wyspecjalizowanych sklepow branzy audio. Poza firma cloney audio nie udalo mi sie znalezc zadnego powaznego sklepu na terenie Dublina a i ta firma oferuje bardzo ograniczona liste produktow na ktore i tak zazwyczaj trzeba czekac. Dlatego zwracam sie z prosba do uzytkownikow tego forum o pomoc i przynajmniej zasugerowanie mi jakichs propozycji uwzgledniajac moje preferencje muzyczne.

Wiem ze nic nie zastapi wlasnego odsluchu ale w moim wypadku bede musial przepraowadzic chociaz wstepna selekcje i ograniczyc sie do prob posluchania kilku firm. Jesli chodzi o preferencje muzyczne to bardzo zalezy mi na przestrzennosci dzwieku, krystalicznosci, czystosci i gladkosci a takze na sporej dynamice. Chcialbym rowniez aby byla mozliwie duza separacja planow aby dzwiek nie zlewal sie z jeden nierozpoznawalny gniot.

W dublinie mam mozliwosc posluchania kabli nordosta i van del hula i od tego zaczne.

Mam mozliwosc zakupienia w naprawde bardzo okazyjnej cenie IC i kabli glosnikowych filmy transparent audio a konkretnie interkonekt Music Link Plus i kable glosnikowe Music Wave Plus Bi - wire.

Bylbym wdzieczny jesli ktos moglby odniesc sie recenzja do tych firm w kontekscie polaczenia z moim creekiem i monitorami. Z gory dziekuje za kazda porade merytorycznie odnoszaca sie do mojej prosby.

Witam, mam Creeka evo i Monitory Audio tylko model BR2 z których zresztą jestem bardzo niezadowolony , miałem podpiętego Van Den Hula CS 122 hybrid + AudioQest Copperhead i powiem ci że lipa, Zagrało to bardzo sucho i z pudełkowym basem.Potem zamówiłem Real cable 250 i było o niebo lepiej, ale całkiem fajnie zrobiło się po podpięciu Resona interkonekt DNM RESON TBB 75 Bullet Plug CuTe Gold i głośnikowe DNM RESON LSC Mk II. I tak to zostawiłem, zaznaczam że to są tylko moje spostrzeżenia i dla mnie zagrało to znośnie co nie zmienia faktu że wracam do kolumn JBLa. Pozdrawiam.

Creek evo to fajne klocki, podłączyć do tego dobre kolunmy i można się cieszyć muzyką .... do czasu kiedy nie będziemy chcieli jeszcze lepiej ( taka choroba ) . Co do kolumn Monitor Audio, to twierdzę że ta firma robi słabe produkty nie warte ceny jaką płacą nabywcy. To jest moja opinia inni mogą mieć inne zdanie. Kable są ważnym dodatkiem, ale jeśli system się nie zgrywa to nawet najlepsze okablowanie nie pomoże.

Pozdrawiam

Nie zgodze sie ze Monitor Audio to slabe kolumny. Porownywalem te monitorki z kilkoma innymi firmami. Kefy, Jbl, czy Bowersami i dzwiek rs1 przypadl mi najbardziej do gustu. Naprawde swietnie uzupelniaja sie z moim creekiem dodajac mu dynamiki i polotu. Jest to szczegolnie zauwazalne w rockowym repertuarze. No i ta magiczna przestrzen.

Resona na bulletach tez postaram sie podpiac. Te kable sa chwalone wiec sila rzeczy je sprawdze.

Nie wiem jak tam RS1 ale BR2 wysiadają przy szybkiej i ciężkiej muzyce :) wczoraj wieczorem z żoną Rodrigo Y Gabriela 11:11 i wypadło to rewelacyjnie, teraz piszę słuchając In Flames Soundtrack To Your Escape no i przykro słuchać, wydaje mi się że mają problem z rozdzielczością, bo wszystko co słychać zlewa się w jedną papkę.

Mam te kabelki i są rewelacyjne.Najleprze z tych co słuchałem a było troche tego.Dzwięk bardzo rozseparowany , gładki , przestrzenny a co najważniejsze kabelki dodały masy dzwiękowi przez co jest bardzo realistyczny.

Davout, 13 Sty 2010, 09:04

>Nie zgodze sie ze Monitor Audio to slabe kolumny. Porownywalem te monitorki z kilkoma innymi

>firmami. Kefy, Jbl, czy Bowersami i dzwiek rs1 przypadl mi najbardziej do gustu. Naprawde swietnie

>uzupelniaja sie z moim creekiem dodajac mu dynamiki i polotu. Jest to szczegolnie zauwazalne w

>rockowym repertuarze. No i ta magiczna przestrzen.

>

>Resona na bulletach tez postaram sie podpiac. Te kable sa chwalone wiec sila rzeczy je sprawdze.

Creek Evo zasługuje na lepsze kolumny niż Monitor Audio czy nawet JBL. Zdania nie zmienię. Oczywiście za lepsze monitorki trzeba zapłacić kilka tysięcy złotych, uwierz mi przesłuchałem w swoim życiu sporo różnego sprzętu audio, różnych kabelków również . Nie będę tutaj podawał nazw firm i modeli bo zaraz ktoś mi zarzuci kryptoreklamę. Nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale moim zdaniem warto do takiej elektroniki podpiąć fajne kolumienki.

Jakiej wielkości jest Twoje pomieszczenie odsłuchowe ???

Niespelna 14m2.

Nie mialbym ci za zle abys rzucil kilkoma firmami jesli nie tutaj na forum to na priva.

A jesli chodzi o kolumny mialem naprawde niewielki wybor. I tak musialem kilka razy jezdzic do Irlandi Polnocnej na odsluchy bo Dublin jest tragiczny pod tym wzgledem. Chcialem posluchac np Z eposami M12i ale niestety nie bylo mi dane.

Coz za ok rok przeprowadzka a do tego czasu musze na czyms grac. Mialem przeznaczony budzet ok 6000zl.

wydalem 5200 na nowki wzmaka, cd i monitorki. Na kable chce przeznaczyc maksymalnie 1500zl (IC i glosnikowe)wiec i tak juz przekrocze budzet.

Jesli bede tylko mogl znalezc zaproponowane kable postaram sie je wyporzyczyc i posluchac.

-Davout

Witam wiedzę ,że Cie jeszcze w Irlandii nie wyleczyli z typowego dla Polaków narzekania:)Dla sprostowania dodam ,że sam osobiście miałem Monitor Audio RS8 posiadam również kilka Transparentów od the linka po ultrę .Testujemy sprzęt co tydzień pod lampami,tranzystorami od Audio Note po Ear Yoshino i są nawet koledzy co sami składją wzmaki DAC-ki tylko trzeba czytać i szukać !!! Dla urozmaicenia mamy też sprzęty robione przez naszych forumowych Guru czyli Piotra608 i McG-ra:)Mogę Ci dać kable za free do domu na testy coś jeszcze źle lub niefortunnego ?A jeszcze dodam ,że mieszkamy w Dublinie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.