Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, darbucz napisał:

Jasne, sam jestem ciekaw jak to zagra z moimi Diatone

(…)

A co takiego ma z nimi zagrać?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 21.01.2023 o 08:58, janvideo24 napisał:

san-sui

Miałeś miesiąc do przemyślenia i tylko tyle wymyśliłeś  w temacie ?

Od tego czasu Koledzy piszą o ty i owy we sprzęcie a ty osobiste wycieczki i to ni z gruchy ni z piertuchy !!!

Moja wina, że piszesz głupoty?

A że dopiero po miesiącu? Dobre! Piszę gdy mam ochotę. 

Natchnął mnie ciekawy wpis @czubsi"ego, który ciągle szuka braków w systemie. Tym razem w kolumnach. (Pewnie brak melodyjności pośród analitycznych szczegółów?). A jak tego szuka? Właśnie tak: 

"On to zmieni, bocznik doda 

Drucik, kondensatorek itd,  ..." 

To taaaakieee śmieszne? 

Opinie dotyczące starszych wersji wzmacniaczy.... Co ty wiesz na ten temat?

NIC! 

To, że na innych forach mają zdanie podobne do mojego potwierdza tylko, że mam rację!?  

Wydajesz opinie co kto ma? Co słuchał? Na jakiej podstawie? Hęęęę... 

Temat sami zabijacie wystarczy zajrzeć na sąsiedni portal. Nic do dodania?? 

san-sui

NIE życzę sobie byś pisał , że piszę głupoty, a jak już tak piszesz, proszę o konkrety, bez tego poproszę moderatora forum o upomnienie albo usunięcie cię z tego forum, pojął ?.  To daleko posunięta twoja akcja dyskredytowania osób, które w/g ciebie mają inne zdanie jak ty. Manipulujesz cytatami, zlepiasz zlepki słów i cały czas manipulujesz. Ustawiczne powtażanie , że ktoś pisze głupoty, bez racjonalnego wytłumaczenia tego twierdzenia to manipulacja i próba oczerniania. Nie jedyna jakiej się dopuszczasz.    Dalej. Pozwoliłem sobie przejrzeć twoje wpisy na forum do pół roku wstecz. Na więcej mi już sił nie starczyło. Jedyne co mogę śmiało napisać, że nigdzie, ale to nigdzie nie podzieliłeś się swoimi własnymi przemyśleniami, większość to ataki na kogoś, kto śmiał mieć inne zdanie jak ty. Kurjozum to zdjęcie twojego sprzętu - no to z mojej strony i tak mocno na wyrost napisane. Nie wiesz ? Strona 287 post 8594. Tak mamy cztery, cztery fotki tak legendarnego sprzętu niejakiego gościa o niku san-sui. Ta epicka wprost opowieść o trudnych warunkach oświetleniowych itp na wstępie nim doproszono się o tą ,,sesję,, twego sprzętu. TAK cztery fotki na temat dziur we wtyczkach ...  facet, nic dodać nic ująć, to dokładnie ty, ty i nikt inny jak ty... Chylę czoła, mistrzostwo świata. Nie da się lepiej pokazać sprzetu jaki posiadasz. Dobrze, że nie fotografowałeś gościu jakiejś innej swojej dziury, bo kleks nie był by może we właściwym kolorze i kiepsko byś wypadł jako fotograf artysta. Tak artysta to ty jesteś ale w czym innym, fotki zostaw innym, tobie kiesko to wychodzi. Najlepiej jednak jak to co dobrze ci wychodzi, przeniósł na inne fora, może znajdziesz jakieś inne grono, gdzie będziesz miał grono miłośników i wielbicieli. Zastanawiam się tak !!! gdzie !!! , trudno, muszę to zostawić tobie, bo mnie nic nie przychodzi do głowy, no może jakieś kolorowe towarzystwo, e nie ... 

Oczywiście wszystko to piszę  bez jakiegoś tam naciskania na twoją osobę, możesz to zrobić lub nie, ale proszę, odwal się od mojej osoby, szybko i na zawsze !!! Piszesz , że rozwalamy wątek - liczba mnoga. Może podziel się więc swoimi przemyśleniami kto to taki, jakieś niki ? Mooże jedyny jaki pasuje to san- s.... o nie, przepraszam, jak można znafcę i guru wywalać na bruk. 

Jeszcze jedno, wierszyki zostaw innym, tobie jakoś kiepsko wychodzą. Nie bym się czepiał, ale jednak słaby ten twój wierszyk do Pawła. 

Ja tam chwalę wszelkie podrygi twórczej myśli ale to zerżnięty cytat był - to wtedy się nie liczy ... Osobiście jednak realizuję się ostatnio twórczo w rysowaniu portretów w wersji ołówkowej... i idąc tokiem myślenia (no tu to trochę mnie poniosło z tym "tokiem myślenia" bo raczej chodzi o zwykły wyciek wypierdu ...) kolegi S-S to powinienem sobie dać spokój z rysowaniem bo po co coś starać się polepszać z czasem skoro wcześniejsze dzieło było ładne ???

@czubsi Pawciu, podziel się swoją twórczością artystyczną.

Pokaż Pan! 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Nie chcę prezentować tych rzeczy publicznie - to forum o audio. Ludzie, którzy mnie znają osobiście widzieli moje rysunki więc wiedzą o co chodzi 🙂

Nie to nie 😛

Dobry wieczór Państwu

Z przyjemnością oświadczam ,że choroba trwająca od roku  postępuje i od trzech tygodni pozostaję szczęśliwym właścicielem Sansui B 2103 .Słuchajęc tego u Janka doszedłem do przekonania ,że na niej chce budować system . Oczywiście On znęcał się nade mną pozwalając jeszcze posłuchać AU 07 🙂  .Włączenie jej w mój system spowodowało zmianę prezentacji na taką rzekłbym dobitną i organizm musiał się do tego przyzwyczaić . Berkeleye już pojechały do Kowna , ponieważ razem niestety dusiły się w tych 20 m2, a B2103 na przegląd do Pawła .Ja zaś słucham sobie tego małego cudeńka 607 Limited na Yamahach , z którymi moim zdaniem dobrze sie dogadują  i poszukuję nowych kolumn , godnych końcowki 🙂 . Limited bardzo fajnie łagodzi Yamahy , natomiast B 2103 była z nimi zbyt sterylna , co czasem oczywiście ma swoje dobre strony , ale w jazzie już niekoniecznie . Dla mnie brakuje tego fantastycznego odczucia kiedy Możdzer lub Hiromi w taki delikatny specyficzny sposób wydobywają dźwięki z fortepianu .Znaczy jest praca do wykonania .

11 godzin temu, Maciekr59 napisał:

Dobry wieczór Państwu

Z przyjemnością oświadczam ,że choroba trwająca od roku  postępuje i od trzech tygodni pozostaję szczęśliwym właścicielem Sansui B 2103 .Słuchajęc tego u Janka doszedłem do przekonania ,że na niej chce budować system . Oczywiście On znęcał się nade mną pozwalając jeszcze posłuchać AU 07 🙂  .Włączenie jej w mój system spowodowało zmianę prezentacji na taką rzekłbym dobitną i organizm musiał się do tego przyzwyczaić . Berkeleye już pojechały do Kowna , ponieważ razem niestety dusiły się w tych 20 m2, a B2103 na przegląd do Pawła .Ja zaś słucham sobie tego małego cudeńka 607 Limited na Yamahach , z którymi moim zdaniem dobrze sie dogadują  i poszukuję nowych kolumn , godnych końcowki 🙂 . Limited bardzo fajnie łagodzi Yamahy , natomiast B 2103 była z nimi zbyt sterylna , co czasem oczywiście ma swoje dobre strony , ale w jazzie już niekoniecznie . Dla mnie brakuje tego fantastycznego odczucia kiedy Możdzer lub Hiromi w taki delikatny specyficzny sposób wydobywają dźwięki z fortepianu .Znaczy jest praca do wykonania .

Gratulacje...to bardzo dobry sprzęt😉.. Co do 07 to jest to bardzo niebezpieczny wzmacniacz😀, natomiast u Janka jest jak w salonie Sansui - nic tylko słuchać i pocieszyć oko🙂..

Wam to dobrze, zadowoleni i muzyczka gra całe te.

Wiesz Piotrze , pojechałem do Janka tak naprawdę posłuchać trzech rzeczy , co prawda skrzynię i kase zabrałem na wszelki wypadek . Niestety dał mi taki koncert ,ze nie miałem szans się oprzeć , trochę nawet uśmiechał się do moich gwałtownych reakcji na spektakularne odgłosy z kolumn . Sansui 907 Mos Limited oferowała mi to, co już mam, tylko lepiej ,a B 2103 coś zupełnie nowego . Dlatego też ją wziąłem a AU07 no to inna bajka , nawet jak bym zacisnął zęby to mógłbym ją kupić , niestety reszta toru to klasa i kasa .Chyba że bym wygrał w lotto ,czego nam życzę 🙂

Kupię Sansui AU-X1 lub X11 uszkodzony na czesci, moze być zdekompletowany, cena do ustalenia w zależności od stanu wizualnego, i ewentualnie brakujących czesci.

W dniu 26.01.2023 o 15:13, Maciekr59 napisał:

Wiesz Piotrze , pojechałem do Janka tak naprawdę posłuchać trzech rzeczy , co prawda skrzynię i kase zabrałem na wszelki wypadek . Niestety dał mi taki koncert ,ze nie miałem szans się oprzeć , trochę nawet uśmiechał się do moich gwałtownych reakcji na spektakularne odgłosy z kolumn . Sansui 907 Mos Limited oferowała mi to, co już mam, tylko lepiej ,a B 2103 coś zupełnie nowego . Dlatego też ją wziąłem a AU07 no to inna bajka , nawet jak bym zacisnął zęby to mógłbym ją kupić , niestety reszta toru to klasa i kasa .Chyba że bym wygrał w lotto ,czego nam życzę 🙂

Tak AU 07 stawia bardzo wysoko poprzeczkę...nawet w odniesieniu do współczesnych konstrukcji...

Co do 2103 (a także 2102 MV).. mając z nim do czynienia to wydaje mi się że to taki outsider w stajni Sansui🙃.. Czasem zastanawiam się jaki cel przyświecał tej temu projektowi🤔.. Gdzieś na YT jest prezentacja tej końcówki prowadzona przez jakiegoś azjatę ale w ich języku i niestety ni hu hu nie wiadomo o czy mówi😃..

Mówiąc szczerze nie wiem do końca co zrobię kiedyś , ktora rzecz zostanie . Na razie czekam na sygnał od Pawła ,że mogę odebrać z przeglądu B2103 . Rozglądam się za kolumnami , wiem ,ze łatwo nie będzie , najtrudniej jest walczyć ze starymi nawykami a potem z brakiem kasy 🙂 . Ważne natomiast że jest jeszcze chęć rozwoju i poznania nowych rzeczy 🙂

Piotrze , ja już jestem zadowolony , tylko jako rozsądny gość ( jak sądzę 🙂  ) nie pozbywam się 607 Limited , dając sobie możliwośc wyboru w przyszłości .

15 minut temu, Maciekr59 napisał:

Piotrze , ja już jestem zadowolony , tylko jako rozsądny gość ( jak sądzę 🙂  ) nie pozbywam się 607 Limited , dając sobie możliwośc wyboru w przyszłości .

Może być tak że zostawisz jedno i drugie...choć 607 Limited nie słyszałem ..🙂

Aktualnie zabrałem się za malowanie (mocno średni stan to był główny powodu poszukiwania drugiej X1)

Wyszło całkiem dobrze, brakuje jeszcze trochę czesci ale te myślę że pozyskam dużo taniej niż płacąc ponad 4k za dawce

990384c83d0e.jpg

10 minut temu, Bumpalump napisał:

Aktualnie (…)

990384c83d0e.jpg

Dobry tutorial dla jego.

Ciekawe kiedy pojawi się Ba5000 dla jego w systemie 🤗

Ps

Klub liczy obecnie 436 członków, spory wzrost. 
hmmm interesujące 🤔

Tajitsu.

BA 5000, nie wiem co takiego pociąga Cię w tej końcówce, wskaźniki ? To stary leciwy sprzęt - lata 70-dziesiąte, połowa. Wielki a jest wiele fajniejszych końcówek tej marki. O B 2301L nie wspomnę.  ymaga sporego pomieszczenia by się ,,rozwinąć,, . 

Co do liczebności, fajnie.

IMG_20230129_113108.thumb.jpg.18b5939afdc2c56efd35d9e0516155d9.jpg

To tak celem unaocznienia co oznacza wzmacniacz po 25 latach ... To dla tych którzy uważają, że będzie grało w nieskończoność bo po co robić przegląd i bez sensu płacić ? .... Dziś gra ale czy jutro tez zagra ??? Przegląd modułów końcówek , selektorów , zasilacza i potencjometru wzmocnienia to priorytet w starym urządzeniu bo brak styku przez ułamek sekundy w krytycznym miejscu doprowadzi do bardzo poważnych uszkodzeń wzmacniacza a czasem i do jego końca (czyli braku sensu naprawy - wiem co mówię ! Można oczywiście poszerzyć serwis o dodatkowe rzeczy jak np przekaźniki , protektor itp czy samo dokładne czyszczenie wzmacniacza ale priorytet to elementy newralgiczne, których uszkodzenie będzie w skutkach krytyczne !

To tak dla poszerzenia horyzontów

Edytowane przez czubsi
3 godziny temu, janvideo24 napisał:

Tajitsu.

BA 5000, nie wiem co takiego pociąga Cię w tej końcówce, wskaźniki ? To stary leciwy sprzęt - lata 70-dziesiąte, połowa. Wielki a jest wiele fajniejszych końcówek tej marki. O B 2301L nie wspomnę.  ymaga sporego pomieszczenia by się ,,rozwinąć,, . 

Co do liczebności, fajnie.

Miałem na myśli Majstra @Bumpalump Marjusza, że kolejnym krokiem dla jego będzie Ba5000 skoro wszedł i posiadł już X1 🤗

Co do liczebności, fajnie gdyby nowi członkowie się ujawnili i pokazali co tam pokoik skrywa 😉

Pawciu @czubsi dawaj więcej fotek z serwisu! 😀

To bardzo urozmaica każdy wątek! 
Pozdrawiam,

To nie żaden serwis - po prostu nudziłem się przy okazji testowania wzmacniacza, którego dawno u mnie nie było w nowszym towarzystwie (inne CD i modyfikacja w kolumnach). Wzmacniacz grał normalnie ale, że mnie ręce świerzbią a i licho nie śpi ... Znam ja jego typowe usterki i postanowiłem sprawdzić czy nie mam racji ...

4 godziny temu, Tajitsu napisał:

Miałem na myśli Majstra @Bumpalump Marjusza, że kolejnym krokiem dla jego będzie Ba5000 skoro wszedł i posiadł już X1 🤗

Co do liczebności, fajnie gdyby nowi członkowie się ujawnili i pokazali co tam pokoik skrywa 😉

Pawciu @czubsi dawaj więcej fotek z serwisu! 😀

X1 jest ciekawym wzmacniaczem z tamtych lat, w sumie najciekawszym z początku lat 80, więc warto mieć.

Cała seria BA/CA nie jest w kręgu moich zainteresowań 

Edytowane przez Bumpalump

@Bumpalump a TA-F777ES? Sztandarowy projekt Pana Takashi Kanai.

Gość

(Konto usunięte)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to pojawił się na Yahoo! Japan Auction, Sansui B-209. Chyba w niezłym stanie. Aukcja potrwa jeszcze 4 dni.

Edytowane przez Marcysko
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.