Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa (no może nie aż tak) audiofilska moda.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

tak jest modrzewku.to w warszawie u redaktora.W najblizych dwóch tygodniach.Razem ze starym pierdołom.Bez paltona, bo to dzieciuch.Nie zrobi ci to różnicy bo ten szczecin to bardziej warszawa.

muls

>>Bo ten szczecin to bardziej warszawa.Żeby to rozszfrować trzeba by skończyć filologie...tylko jaką?Oto jest pytanie.

ps.To zaproszenie?

• Redaktorzy

"Niby dla kogo miałbym to robić? Dla jakiejś spółki z Warszawy?"

To nie spółka z Warszawy pisze na forum, pozwolę sobie zauważyć. Na chodnik też można nawalić, bo po co go oszczędzać, dla niesympatycznej opcji politycznej zasiadającej w zarządzie miasta?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Redaktor, 22 Sty 2010, 09:38

>To nie spółka z Warszawy pisze na forum, pozwolę sobie zauważyć. Na chodnik też można nawalić, bo po

>co go oszczędzać, dla niesympatycznej opcji politycznej zasiadającej w zarządzie miasta?

Panie Redaktorze, jest Panu dobrze znana moja opinia na temat skutków zmiany właściciela forum i sposobu zarządzania tym najszczęśliwszym z miejsc w Internecie.

Jeżeli twierdzi Pan, że "nawaliłem" Wam na chodnik - jak łaskawie Pan napisał, proszę wskazać w którym miejscu. Przeproszę, wezmę ścierkę i posprzątam po sobie.

Za prawdę miło było patrzeć, gdy Pan Wojprzy tydzień temu pokazał nam swoją prawdziwą twarz (hm, cóż za określenie - ale brzmi dobrze : ).

Gdy spadła maska kulturalnego, chętnego do pomocy, młodego i ambitnego managera a zamiast tego zaprezentowano nam upór godny lepszej sprawy, brak poszanowania dla cudzych praw i zwykłą niemoc w zrozumieniu zdania innych. O pewnych brakach w kindersztubie, które przy tej okazji dało się przyuważyć, nie warto nawet wspominać.

Dla mnie była to demonstracja normalnego, codziennego stosunku właścicieli tego forum do jego użytkowników. Myślę, że właśnie takie podejście do nas prezentujecie we własnym gronie.

Dla świętego spokoju pozbyliście się szeregu wartościowych osób, które miały jednak wpływ na to, że forum kilka lat temu żyło i coś się na działo. I nie mówię tutaj o Bocznicy lecz o tematyce DIY, słuchawkach, analogu, etc.

Tych ludzi tutaj nie ma a Wy nie macie pomysłu kim by ich zastąpić. A tym którzy tu pozostali kiedyś może się przestać chcieć. I co wtedy?

Z całym szacunkiem - XYZ, Muls i im podobni nie odbudują nigdy pozycji audiostereo.

To kreśląc, pozdrawiam katastroficznie.

• Użytkownicy+

rochu, dzięki za twoje WARTOŚCIOWE wpisy. Właśnie po to założyłem ten wątek, (jak i wcześniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), bo chciałbym żeby to forum działało jak najlepiej. Czytałem inne fora, w niektórych coś pisałem, ale tam prawie nic się nie dzieje. Tutaj mimo odejścia niektórych, nadal pozostaje największa grupa piszących, a więc dbajmy o jakość tego pisania.

Robert

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Użytkownicy+

Właśnie przeczytałem wpis jednego z forumowiczów w innym temacie :

"ja slucham takiej muzyki jaka lubie, dlatego nie uwazam sie za audiofila. inwestuje w sprzet, zeby kazda muza brzmiala dobrze. jesli zaczne kupowac plyty dlatego, ze dobrze brzmia a nie dlatego, ze podoba mi sie nagrana na nich muza, to zamierzam mocno puknac sie w czolo..."

Widać złośliwe słowa o audiofilach, przynoszą efekty...

Robert

wyluzuj siem Robert, za bardzo siem chyba przejmujesz tym calym audiofilstwem , a za malo tzw. klockami czy tez kąponętami jak mowia warszwscy audiofile , nie rozmieniaj sie na drobne, skup sie na klasie A i wysokoefektywnych głosnikach, reszta jest dla leszczy...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>>skup sie na klasie A i wysokoefektywnych głośnikach,reszta jest dla leszczy...

Ciekawe stwierdzenie...ja bym tak nie powiedział,tym bardziej,że nie ma dużego wyboru w wysokoefektywnych kolumnach...raczej odwrotnie.Tu pies pogrzebany.

• Użytkownicy+

electro, jakoś specjalnie spięty to nie jestem, natomiast ciągłe pobłażanie przyniosło widoczne skutki. Jeszcze trochę, a będą nas zamykać w psychiatrykach (co akurat niektórym by się przydało, ale nie tylko pośród audiofilów).

Technologia (jak słusznie zauważył Rochu) nie jest istotna, ważny jest efekt końcowy - dobry dźwięk. Przy opisie brzmienia do jakiego prowadzi dana technologia, częste są skróty myślowe uśredniające jej cechy. I tak klasa A, brzmienie zbliżone do lamy, barwne, kontrola i precyzja basu jest sprawą drugorzędną, z mniejszą dynamiką. Wiem, wiem, zaraz będziesz oponował i ...słusznie, bo tak jest jak się technologię zastosowaną uważa za wyrocznie.

Robert

Ps. Leszcze bardzo lubię smażone, byle z czystej wody i duże ;-)

• Użytkownicy+

A "koledzy" nadal powtarzają swoje, może coś nowego ktoś wymyśli ?

Złote myśli :

>"Recenzje w pismach audio/video? Jak posmaruje sie redaktorkom dobrze kieszen to napisza to co im sie w "boxie prasowym" wypelnionym giftami przygotuje ;-)"

> " opinie na tym forum to jest smiech na sali.Kolesie sprzedajacy sprzet na allegro pisza piekne recenzje aby jakis janek złapał sie na nie.Oczywiscie nie wszyscy tak robia...."

> " Opinie - 1 na 30/40 będzie uczciwa. Pozostałe mają coś dać osobie je piszącej. Materialnie, lub emocjonalnie. Na niektórych forach tematycznych to wręcz element pracy piszącego...."

> " większość audiofili raczej po przeczytaniu opini na tym forum ma chyba większy problem z wyborem sprzętu niż jak by go nie czytało w ogóle,

a na dodatek więcej wyda kasy niż zamierzał na początku np. będzie zmuszony wymienić źle pasujący klocek do dokonanegu już nowego zakup a drugie tyle wyda na kable, chłe, chłe...."

• Użytkownicy+

Złote myśli część dalsza :

piotrekguc

28 Sty 2010, 10:07

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 743 / 189 / 2

...nie słuchaj bablania marnych sprzedawców. To forum to jedna wielka komercja. Taka góra czarownic. Jak będziesz miał porządne hi-fi, to znaczy drogie...heheh, i przeznaczysz na kabel około 500-1000 pln to się zacznij rozglądać. Kable z portali aukcyjnych, te wszystkie klotze, lappy i reszta szmelcu i tak zaraz ląduje z powrotem na rynek. Jak już dojrzejesz to szukaj kabli których nie ma na rynku wtórnym. Na logikę, kto pozbywa się doskonałych kabli...?

Pytanie brzmi- po co taki człowiek pisze na forum ?

Robert

Co do wypowiedzi parantulli i znikajacych wpisów, po ktoryms moim wpisie dotyczacym znikniecia całego wątku i wyrażeniu mojego zdania na ten temat ta oślizgła menda (która tutaj moderuje) napisała mi na PW pogróżki. Oczywiscie po uprzednim skasowaniu posta. Sa nietykalni i smierdzący. Tylko dlaczego nietykalni śmierdzą?

Zapewne przez tą sama oślizgłą mende o której pisałem wcześniej, tylko tym razem nie dostałem żadnych wiadomośći PW o tym ze jeszcze raz, a pozbede sie konta.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Z czystej ciekawości, w ubiegłym tygodniu pożyczyłem sobie do domu na dwa dni kilka klocków Technicsa (SU 700, RS BX 646 i SL PS 670).

I co?

Wcale skóra mi nie cierpła gdy tego słuchałem. Mało tego, nie odczułem żadnego dyskomfortu z tego tytułu. Obok stał sobie DAC Audio Nota i dwa nieliche transporty CD, dość legendarny wzmacniacz na EL84, różnica była i to nie mała różnica, ale dalej nie miałem powodu aby stwierdzić że ten Technics za może 1000 zł całość to jakiś badziew.

Z resztą w życiu nie słyszałem urządzenia którego dźwięk byłby całkowicie skopany (no może jakiś jamnik albo coś w tym stylu). Nie wiem, może na starość coraz mniej wybredny się robię?

Zastanawiam się skąd tyle jadu i złośliwości w atakowaniu cudzego sprzętu albo sprzętu którego się kiedyś pozbyło? Skąd tyle kategorycznych i arbitralnych sądów na ten temat?

Różnice w brzmieniu urastają w takich wypadkach do rozmiarów kolosalnych, odsłuchy są nieraz relacjonowane jak mecz bokserski a pokonanego flekuje się bez pamięci.

Tylko do cholery - po co? Co w ten sposób chce się uzyskać?

Moje osobiste odczucie jest takie, że audiofilia w naszym, polskim wydaniu nie jest źródłem poznania czy też przyjemności ale sposobem odreagowania złych emocji.

Trudno jest się zatem dziwić, iż są osoby, które odżegnują się od nazywania ich audiofilami.

>>>rochu,

"...skąd tyle jadu i złośliwości w atakowaniu cudzego sprzętu..."

- Zazdrość;

"...albo sprzętu którego się kiedyś pozbyło?..."

- Hipokryzja.

• Użytkownicy+

Yul, zgadzam się z Tobą.

Robert

Ps. Rochu, trójwymiarowy posmiertnie dyszy nad nami (!?). Może różnice są mniejsze niż nam się wydawało ... ale to już historia na inny wątek.

• Użytkownicy+

Archiwalny wpis jednego z forumowiczów (nadal aktualny) :

"Poczytaj sobie inne fora o audio z innych krajow, najlepiej amerykanskie. Wowczas zrozumiesz jak niskie jest to forum. Tam jezeli ktos nie zgadza sie z czyjas opinia to pisze cos w stylu 'pozwole sie niezgodzic z przedmowca' i dalej ladnie pisze na temat. Takiego smiecia jak u nas tam nie ma a jezeli jest to w znikomej ilosci.

Co innego jest niezgadzac sie ale szanowac, co innego jest byc w innym obozia ale szanowac a co innego jest strzelac wymiocinami. Powinnismy zachowac jakis umiar, pochowac kompleksy i starac sie uprzyjemniac innym zycie a nie pluc w twarz."

Trzeba walczyć o jak najwyższy poziom na forum.

Robert

Ps. Rochu jesteś pewien ? Może i duchy nie, ale klony - tego nie jestem pewien.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.