Skocz do zawartości
IGNORED

lampa do dali 505

kef

Rekomendowane odpowiedzi

jako, ze w tym dziale jeszcze nic nie pisalem, ladnie sie przywitam; czolem lampowcy:)

Mimo,ze juz kilka lat mam "lepszy zestaw" niz jamnik, uwazam sie za raczkujacego w temacie, wiec nie dziwcie sie ze zadaje podstawowe pytania, niewiele jeszcze w zyciu slyszalem:) Od 4 lat mam niezmiennie ten sam sprzet, wlasciwie od niedawna poswiecam wiecej czasu i uwagi na sluchanie muzyki i z przykroscia stwierdzilem,ze bez inwestycji sie nie obedzie. W momencie kiedy kompletowalem sprzet dysponowalem ograniczonymi srodkami i w zwiazku z tym, ze wpadly mi w rece dali 505, na wzmacniacz nie zostalo duzo, wiec kupilem budzetowego tranzystora-maarantza pm-40, a jako zrodlo uzywalem caly czas komputera, glownie mp3 czasem jakas plyta. Na poczatku po przesiadce z creativa 2+1 bylem zachwycony, jednak wiadomo, z czasem zaczelo mi brakowac szczegolowosci,glebi, wiem, ze w zwiazku z brakiem odpowiedniego zrodla efekt chocby z lepszym wzmacniaczem bylby mizerny. I tak dojrzalem do decyzji zmiany sprzetu. Kolumny zostawiam, dokupuje cd-ka i zmieniam wzmacniacz. Pierwszym kierunkiem poszukiwan byly tranzystorowe wzmacniacze, ze wzgledu na sentyment myslalem o marantzu a konkretnie o pm-68, rozwazalem tez nada c320 jako, ze podobno dobrze komponuje sie z dali. Do tego cd rowniez marantza cd-63se. Podczas poszukiwań coraz czesciej natykalem sie na opinie o lampowcach, nie bralem pod uwage ze wzgledu na znaczne koszty, ale przegladajac allegro, widze, ze moze da sie jednak za niewiele ponad tysiac kupic lampe. Teraz moje pytanie do was, czy za takie pieniadze warto?jak to wszystko zagra? slucham bardzo roznej muzyki, zeby nie powiedziec, ze prawie wszystkiego, zaleznie od nastroju. A moze odpuscic lampe i kupic tego pm-68? czekam na rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/61033-lampa-do-dali-505/

Za niewiele ponad 1000zł kupisz Yaqina MS-6V6. Trochę drożej Yaqina MC10L. te modele warto kupić. Marantz PM68 im nie dorówna mimo ze to przyzwoity wzmacniacz. A o NAD C320 radzę zapomnieć. Miałem ten wzmacniacz, uważam że to był najgorszy zakup audio w moim życiu.

Tylko że zaraz po zakupie lampowca okaże Ci się że Dali 505 są najsłabszym ogniwem zestawu...

https://www.audiostereo.pl/topic/61033-lampa-do-dali-505/#findComment-1557736

jako źródło na pewno kupię cd-ka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co myslicie o tym? choc to pewnie poza moimi mozliwosciami finansowymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/61033-lampa-do-dali-505/#findComment-1560495
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.