Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski airsoft

czarnypsiak

Rekomendowane odpowiedzi

konankombo, 28 Sty 2010, 00:34

>czarnypsiak, w to że to mi się spodoba i mnie wciągnie raczej nie mam wątpliwości, problemem jest

>przełamanie się- karabin ktoś pożyczy, ale ciuchy trzeba kupić. Zaraz pytanie jakiej armii? Kupię

>np. brytyjskiej a potem trafię do teamu gdzie trzeba mieć mundur bundeswehry i znowu wydatki.

Za komplet brytyjskiego dpm-u zapłacisz bardzo niedużo. Jest to mundur wygodny, na lato idealny, maskowanie w naszych terenach leśnych praktyczne. Dostępne są w Polsce bez problemu niedrogie elementy oporządzenia w tym maskowaniu, bez konieczności sprowadzania z zagranicy.

Mundur bundeswehry? Obrzydliwy do bólu, nie szukaj takiej ekipy ;)

Jeśli trafisz do ekipy, gdzie obowiązuje unifikacja umundurowania to na pewno pozwolą Ci się stopniowo dostosować. DPMu nie musisz zawiesić na kołku, bo jest cała masa gier, gdzie obowiązuje unifikacja umundurowania stron konfliktu, więc na pewno kiedyś się przyda.

Przydać się też może, gdy otrzymasz zadanie specjalne - np. sabotaż na tyłach wroga - przebranie się w nieoznaczony mundur zwiększa wtedy szansę powodzenia.

A wydatki i tak będą rosły :)

Oporządzenie, dodatkowe repliki (nie tylko dlatego, że je pokochasz, ale i z powodów praktycznych - nie każdy rodzaj repliki można zawsze stosować, czy to z powodu warunków pogodowych, czy też do wykonania konkretnego zadania), gadżety w rodzaju noktowizora (a tu marnego nie ma co kupowac, bo to wtedy tylko dodatkowy ciężar), radia itd. itp.

To hobby wciąga, ale i daje niesamowicie dużo satysfakcji.

konan, a moze odrazu taki mundur? :) lans +110 punktow...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Hehehe, lepiej widziana będzie taka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra, ostatnie pytanie :) Z tego co widzę to ciuchy dpm'u są na max 190cm wzrostu. Czy te rozmiary są zawyżone (tzn w rzeczywistości są za duże dla ludzi o tym wzroście) lub czy są większe :)

konankombo, 28 Sty 2010, 01:04

>Dobra, ostatnie pytanie :) Z tego co widzę to ciuchy dpm'u są na max 190cm wzrostu. Czy te rozmiary

>są zawyżone (tzn w rzeczywistości są za duże dla ludzi o tym wzroście) lub czy są większe :)

Szczerze mówiąc to nie pamiętam rozmiarówki depeema, ale mamy w ekipie baaaaardzo dużego człowieka i mieścił się w brytyjski dpm. Czasem, gdy jakiś rozmiar jest niedostępny to ludzie dobierają elementy holenderskiego dpm, bo kamuflaż, rodzaj materiału i krój są bardzo zbliżone do brytyjskiego.

Zwykle jednak rozmiary mundurów jeśli chodzi o wzrost są zaniżane - mam 180cm wzrostu, a zwykle bez problemu wbijam się w mundury ze "znamionową" wysokością 170.

Najlepiej pójść do jakiegoś sklepu i przymierzyć.

Odwiedź

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zarejestruj się na forum i popytaj. W Warszawie macie kilka dobrych sklepów.

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)

to ja sie wpisze powaznie. Bawie sie w asg. Zajebista zabawa dla powaznych ludzi. Obowiązują zasady fair play. Jezeli dostałeś to komunikujesz to innym mimo, że nie masz zadnych sladów farby na mundurze. Bywa, że ktoś sciemnia ale wtedy po prostu przestaje byc zapraszany na strzelanki. Giwerka do munduru tak sobie pasuje bo biegam we flektarnie, jakos bardziej mi pasuje niz woodland i moim zdaniem lepiej maskuje. No chyba, że latem. Mam pytanie jakie kulki twoim zdaniem najlepsze?

Moje ammo (tyle, że u mnie ris +rączka +kolimator):

post-17238-100004026 1264693879_thumb.jpg

Gość ata77

(Konto usunięte)

konankombo, 28 Sty 2010, 00:34

>czarnypsiak, w to że to mi się spodoba i mnie wciągnie raczej nie mam wątpliwości, problemem jest

>przełamanie się- karabin ktoś pożyczy, ale ciuchy trzeba kupić. Zaraz pytanie jakiej armii? Kupię

>np. brytyjskiej a potem trafię do teamu gdzie trzeba mieć mundur bundeswehry i znowu wydatki.

Na poczatek nie kupuj zadnego mundury. Wystarcza jakies stare ciuchy. Wyskocz na 2-3 strzelanki i zobacz czy to wogole jest dla ciebie i czy ludzie cie zaakceptuja. Wiekszosc ekip nie strzela w jednakowym umundurowaniu chyba, że sklad jest rekonstrukcja historycznej, albo istniejacej jednostki. Jezeli sie zdecydujesz nie kupuj najtanszej repliki. Co do ciuchów to powinna byc wersja long (dłuższe nogawki o około 5cm).

ata77, 28 Sty 2010, 17:00

>zobacz czy to wogole jest dla ciebie i czy ludzie cie zaakceptuja.

Hehe, mam dwóch kolegów, którzy się w to bawią, tylko u nich grupa jest już zamknięta, ale jak może wkręcą mnie gdzieś indziej. A co do tego czy to jest dla mnie to wydaję mi się że tak, po prostu wiem że to świetna sprawa, chyba każdy zawsze marzył żeby "pobawić się w wojnę". A na wmasg mam konto już jakiś rok, zainteresowało mnie to już dawno.

>Wiekszosc ekip nie strzela w

>jednakowym umundurowaniu chyba, że sklad jest rekonstrukcja historycznej, albo istniejacej

>jednostki. Jezeli sie zdecydujesz nie kupuj najtanszej repliki.

Wiem, raczej będę polował na jakąś używkę TM czy CA do ~700zł.

>Co do ciuchów to powinna byc wersja

>long (dłuższe nogawki o około 5cm).

A dlaczego? Jak coś znajdę na swój wzrost to będzie dobrze, o żadnym "long" nie marzę ;)

ata77, 28 Sty 2010, 16:51

>Mam pytanie jakie kulki twoim zdaniem najlepsze?

Niestety, według mnie nie ma ideału :)

Najczęściej używam 0,28 G&G i Xtreme. Mam na nich najmniej zacinek.

Do mocniejszych upgradów 0,36 i 0,43 Straight.

Podobno Madbulle są niezłe, ale nie mam z nimi doświadczenia.

Z drugiej strony im dłużej się w to bawię tym mnie kulek zużywam. Bywają wielogodzinne scenariusze, gdy ani razu nie oddam strzału, bywają dwudniowe milsimy, gdy zużyję dwa magazynki a 30 sztuk.

Czasy, gdy wywalało się 1000 sztuk należą do zamierzchłej przeszłości. Trochę za tymi czasami tęsknię - takie niezobowiązujące strzelanie do wszystkiego co się rusza ;)

Co do unifikacji umundurowania pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą - ekipy, które traktują zabawę serio najczęściej dążą do unifikacji (np. PSS w marpacie leśnym USMC, RAI brytyjski DPM, MERCS z tego co pamiętam także - a to są najlepiej znane mi ekipy) i umundurowania i wyposażenia. Co więcej np. w PSS zunifikowaliśmy magazynki do broni - chodzi o to, by w razie potrzeby podrzucić koledze pełen magazynek.

Ata77, masz profil na WMASG? Jeśli tak to podrzuć tutaj, jeśli nie to w jakich rejonach Polski operujesz?

Gość ata77

(Konto usunięte)

konankombo, 28 Sty 2010, 18:40

>Co do ciuchów to powinna byc wersja

>>long (dłuższe nogawki o około 5cm).

>

>A dlaczego? Jak coś znajdę na swój wzrost to będzie dobrze, o żadnym "long" nie marzę ;)

sorki, zle odczytałem twój post(pisałes o ciuchach i zaraz potem komentarz do zdjecia vadera)i zrozumiałem, że szukasz duzych ciuchów. :0

Gość ata77

(Konto usunięte)

czarnypsiak, 28 Sty 2010, 18:44

>Ata77, masz profil na WMASG? Jeśli tak to podrzuć tutaj, jeśli nie to w jakich rejonach Polski

>operujesz?

Mam profil ale operuje raczej na wew forum teamu. Mieszkam na Kociewiu (południe pomorskiego) czyli do Torunia nie tak daleko.

W odroznieniu od ciebie ja dosc krótko bawie sie w ASG (dlatego pytalem o kulki). Nie jestem maniakiem militariów ale wiem jedno ASG to swietna zabawa i kupa adrenaliny dla dorosłych i odpowiedzialnych ludzi. Mam jeszcze pytanie o gumke HopUpu. Wg Ciebie Guarder czy Systema (biała bo czarna za twarda)? Słyszałem, że guardery bardzo szybko sie rwą.

ata77, 28 Sty 2010, 20:03

>Wg Ciebie Guarder czy Systema (biała bo

>czarna za twarda)? Słyszałem, że guardery bardzo szybko sie rwą

Używałem i Guardera i Systemę, byle silikonowe, dla mnie obie są OK. Hurricane także.

Deep Fire produkuje gumki raczej do bani. Słabo podkręcają, szybko wypadają z obiegu. Natomiast ich wynalazkiem są dystansery. Fajna rzecz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.