Skocz do zawartości
IGNORED

KRK Ergo - ktos moze uzywa lub zna?

wrobldob

Rekomendowane odpowiedzi

Krak_oN, 26 Maj 2010, 12:13

>jakości jeżeli chodzi o tor DAC, no i może z pozoru nieco kontrowersyjne pytanko o porównanie

>jakości między KRK Ergo a integrą .

Nie mam takiego kabelka by podłączyć monitory do integry (musiałby mieć najlepiej 3 metry długości i całkowicie rozdzielony na całej długości kanał lewy od prawego).

Krak_oN, 26 Maj 2010, 13:18

>Mnie chodziło bardziej o jakość słyszalną (nie pomiarową) tj jakie są różnice w szczegółowości,

>panoramie, barwie/ ewnetualnie równowadze tonalnej, no i czy są łatwo rozróżnialne czy też są na

>granicy percepcji tj pomijalne ;) .

Odsłuchałem analogowe połączenie Yamahy z integrą na prawdę krótko (coś w stylu: działa? - działa ;) ) ... tak więc jedynie mogę powiedzieć że jakiejś przepaści sobie nie przypominam. Przy czym ta integra jest dosyć udana (miałem do czynienia z takimi integrami, że na taniej wieżyczce było słychać jaki to gniot).

Kyle, 26 Maj 2010, 13:28

>Odsłuchałem analogowe połączenie Yamahy z integrą na prawdę krótko (coś w stylu: działa? - działa ;)

>) ... tak więc jedynie mogę powiedzieć że jakiejś przepaści sobie nie przypominam.

Ponoć tych najlepszych integr już można nie rozróżnić , jako dowód test porównawczy gdzie gość całymi tygodniami siedzi i przy równym poziomie głośności na szybkim przełączniku za chiny nie odróżnia DACa ALC861 vs EMU0202 vs EMU0404 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zresztą po niemal dwuletniej przerwie pojawił się na purepc Andrzej Popowski (który jest pierwszym człowiekiem w Polsce który organizował ślepe testy na światowym poziomie) i om ma Emu 0202 USB i ALC1200 ,poniżej jest jego wypowiedź że ALC1200 ''jest na poziomie CD''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale z kolei inny uczestnik tego forum rozróżniał dobry DAC od dobrego DAC'a (więc mniejsze różnice) na ADAM S2.5A - tak więc sam nie wiem co o tym myśleć. Chyba nawet Ty dawałeś tłumaczenie do tego testu z ADAM ... tylko nie pamiętam jakie DAC były porównywane ... jakieś APOGEE i E-MU? - nie pamiętam.

Krak_oN, 26 Maj 2010, 13:53

>Zresztą po niemal dwuletniej przerwie pojawił się na purepc Andrzej Popowski (który jest pierwszym

>człowiekiem w Polsce który organizował ślepe testy na światowym poziomie) i om ma Emu 0202 USB i

>ALC1200 ,poniżej jest jego wypowiedź że ALC1200 ''jest na poziomie CD''

>

>

Ukryta Zawartość

Swoją drogą bardzo ładnie ten Realtek 1200 wypada .

Ukryta Zawartość

Kyle, 26 Maj 2010, 13:55

>Ale z kolei inny uczestnik tego forum rozróżniał dobry DAC od dobrego DAC'a (więc mniejsze różnice)

>na ADAM S2.5A - tak więc sam nie wiem co o tym myśleć. Chyba nawet Ty dawałeś tłumaczenie do tego

>testu z ADAM

No tak zawodowy recenzent Maxim Liadov rzeczywiście słyszy (rozróżnia) różnicę w ślepych testach, ale to tylko świadczy że osób mających rzeczywiście dobry słuch nie jest zbyt wielu wśród osób przeprowadzających takie testy ;) .

Może po prostu trzeba wiedzieć na co zwracać uwagę, oczywiście sprzęt odtwarzający też powinien być nie byle jaki, jak i zdrowy słuch ;)

Np. przy porównaniu mp3 do nieskompresowanego źródła, są pewne aspekty gdzie stratna kompresja daje wyraźniej ciała, nawet przy wysokich bitrate i najlepszych kompresorach - sprawdzone w ślepym teście przeze mnie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.