Skocz do zawartości
IGNORED

Wiadomy film

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

zadzwoniłbym do niego i :

Jak masz na imię, Żydzie?

Brian, panie.- Błajan?

Nie, nie. Brian.

Temu opłyszkowi nie błak bohatełstwa.

Czego, panie?- Bohatełstwa.

Tak jest, panie.

Nie, nie. Bohatełstwa, bławuły, hełoizmu.

Więc nie boisz się z nami zadziełać?

Że co, panie?

Zdziel go, Centułionie, a zdłowo.

I łucić go na podłogę, panie?

Co? - Czy łucić go na podłogę?

A, tak, łucić na podłogę.

A zatem, żydowski dłaniu...

Nie jestem Żydem. Jestem Rzymianinem!

- Łymianinem? - Nie, Rzymianinem.

Więc twój ojciec był Łymianinem. A konkłetnie?

Był centurionem w garnizonie Jerozolimy, panie.

Napławdę? Jak miał na imię?

Brutalus Maximus.

Centułionie, czy masz kogoś takiego w gałnizonie?

Nie, panie.

Jesteś bardzo pewny siebie. Spławdziłeś?

Nie, panie. Myślę, że to żart.

Jak "Cycus Zwisus", albo "k*tas Wielgus".

a wtedy bym wyciągnął zawleczkę

• Redaktorzy

"żenujące panie Rachwald, Michalkiewicza można tak odbierać, ale Rybińskiego? i nawet udawać, że się nie zna nazwiska?"

Szalenie mi przykro, ale nie inni nie mają obowiązku znać expedite cudzych idoli. To nie fanklub.

Redaktor, 10 Lut 2010, 07:48

>"żenujące panie Rachwald, Michalkiewicza można tak odbierać, ale Rybińskiego? i nawet udawać, że

>się nie zna nazwiska?"

>

>Szalenie mi przykro, ale nie inni nie mają obowiązku znać expedite cudzych idoli. To nie fanklub.

a alternatywy 4 wy znajetie? niet? nu molodiec!

dlaczego idioto usuwasz wpisy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Redaktor, 9 Lut 2010, 16:33

>"Jednakowoż dla wladz'a pan Michalkiewicz to żaden autorytet. Mało subtelny, mało "relatywny" i

>prawdę w oczy bez pardonu wygarnąć potrafi"

>

>Dla mnie też żaden. Zaskakująco bezmyślny, sprzeda elementarną logikę za antykomunistyczny bon-mot,

>wykazuje zacietrzewienie utrudniające składne pisanie, zbliżone natężeniem do tego, co prezentował

>jego kolega, Rybicki czy Rybiński."

Redaktorze, czy możesz podać przykład bezmyślności Michalkiewicza oraz zaprzedania przez niego elementarnej logiki? Przyznaję, że specjalnie nie śledziłem jego publicystyki, ale cenię go za wyrazistość i kontrast w stosunku do uczesanej politycznej poprawności. Facet przejaskrawia, przesadza, ale myślę, że takie głosy są potrzebne. I dobrze, że są kontrowersyjne lub irytujące. Mają takie być. Chętnie zapoznałbym się z niechlubnymi przykładami jak powyżej. Nie jest moim idolem, ale ja takich przykładów nie odnajduję. Może faktycznie są powody aby zweryfikować ocenę?

skynnyrd,

uważaj, bo zaraz znowu Ci wytną wpis.

A ja właśnie nie trawię takich opinii bez uzasadnienia. O każdym można powiedzieć, że bezmyślny, że nielogiczny, a na koniec jeszcze, że z ust mu śmierdzi. Ja jednak chciałbym w takim przypadku przykłady braku logiki czy bezmyślności zobaczyć.

"Uwierz w to, bo Twoje komentarze świadczą, że tkwisz jeszcze cały z nogami i głową w słusznie minionych czasach PRL'u i przykładasz ich miarę do dzisiejszych realiów. Pełną gębą homo sovieticus"

freepio

">A ja właśnie nie trawię takich opinii bez uzasadnienia. O każdym można powiedzieć, że bezmyślny, że

>nielogiczny, a na koniec jeszcze, że z ust mu śmierdzi."

nie bądź śmieszny

z ciekawości kogo freepio poleca w koszyczku z ciekawymi poglądami zajrzałem na stronę Michalkiewicza

"Bez swojej wiedzy i zgody

Komentarz • „Dziennik Polski” (Kraków) • 10 lutego 2010

Po czym poznajemy genialne wynalazki? A po czymże, jeśli nie po tym, że upowszechniają się z szybkością płomienia? Jak wiadomo, matką wynalazków jest potrzeba, więc kiedy ciśnienie potrzeb osiąga punkt krytyczny, wtedy pojawia się wynalazek, który rozpowszechnia się z szybkością płomienia. Kiedy w 1992 roku próbowano ujawnić komunistyczną agenturę w strukturach państwa, powstała szalenie kłopotliwa sytuacja, z którą nie potrafiły poradzić sobie nawet patentowane autorytety moralne. Wprawdzie dzięki dyspozycyjności niezawisłego Trybunału Konstytucyjnego uchwałę lustracyjną udało się zatrzeć, ale – jak zauważył cesarz Klaudiusz – pozostał „ślad po zatarciu”, który patentowanym autorytetom moralnym nie dawał spokoju. Kiedy po śmierci Jana Pawła II sytuacja zaczęła stawać się już nieznośna, nagle pojawiła się zbawienna formuła: „bez swojej wiedzy i zgody” – dzięki której i wilk mógł być syty i owca cała. Bo jakież zastrzeżenia można mieć, dajmy na to do arcybiskupa Józefa Życińskiego, skoro został on zarejestrowany przez SB jako TW „Filozof” bez swojej wiedzy i zgody, co w każdej chwili oficer prowadzący chętnie potwierdzi przez niezawisłym sądem? Żadnych zastrzeżeń mieć nie można przeciwnie – jako duszpasterzowi „ogniem próbowanemu” można ufnie powierzyć nie tylko dusze od żelazek, ale nawet te prawdziwe. Jak trafnie przewidział poeta – „nie jest światło, by pod korcem stało”, więc nic dziwnego, że formuła „bez swojej wiedzy i zgody” zaczęła robić błyskawiczną karierę. Właśnie niezawisły sąd stwierdził, że nie było żadnej mafii węglowej, więc pani Barbara Blida była okazem pierwotnej niewinności. Dlaczego w takim razie na widok ekipy ABW się zastrzeliła? To jasne – zastrzeliła się, ponieważ wprawdzie była niewinna, ale „bez swojej wiedzy i zgody”. A ponieważ jednocześnie prokuratura umorzyła postępowanie przeciwko europosłowi Ziobrze, to nieomylny to znak, że po krótkim zawirowaniu znów wracamy na pewny grunt podstawowej konstytucyjnej zasady III RP: „my nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych” – chyba, że „bez swojej wiedzy i zgody”.

Stanisław Michalkiewicz"

co tu komentować? rewelacje dla mniej rozgarniętych

Ukryta Zawartość

"Blogi roku 2008 wybrane!...

... najlepsze, według internautów, blogi to:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kategoria BLOG BLOGERÓW

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kategoria BLOG TEEN BLOGERÓW...."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jacch, nie wymagaj od wladza zbyt wiele. Wladz się już wypowiedział - tekst jest "dla mniej rozgarniętych" i to wsystko co wladz miał do napisania. To już nie pierwszy wladza "ważki argument".

Zdaje się, że trochę odeszliśmy od tematu, więc przypominam o czym ten wątek:

Towarzysz generał przemawia do swojego odpowiednika z NRD - towarzysza Honeckera

Ukryta Zawartość

Niemcy mieli to szczęście, że nie układali się z komunistami i odpowiednik towarzysza generała został potraktowany zgodnie z "zasługami".

Po zmianie systemu politycznego w NRD 18 października 1989 roku Honecker został odsunięty od władzy, a po upadku Muru Berlińskiego pozbawiono wszelkich funkcji państwowych i partyjnych. Został przyjęty do radzieckiego szpitala wojskowego w Berlinie, a potem przewieziony do ZSRR.

W Niemczech wytoczono mu proces o zdradę stanu, korupcję i zbrodnie popełnione w czasie zimnej wojny (ze szczególnym uwzględnieniem 172 Niemców, którzy zostali zabici w czasie prób ucieczki na Zachód w czasach reżimu Honeckera).

ZSRR odmówił ekstradycji Honeckera do Niemiec. Po rozpadzie ZSRR w 1991 roku Honecker schronił się w Ambasadzie Chile w Moskwie. Swój marny żywot zakończył w Chile w 1994.

Ukryta Zawartość

freepio

twoje problemy wyrażone Michałkiewiczem były już kilkakrotnie wałkowane.Niczym nowym nie zaskoczysz wiedząc najlepiej jak było i jest więc poszukaj sobie inne ofiary przydatnej do indoktrynacji forum Michalkiewiczem i jemu podobnymi.

jeszcze raz życzę powodzenia w życiu i tak ogólnie

„problemy”? „indoktrynacja”? „ofiary”? wladz, każdym takim wpisem potwierdzasz moją wyżej zacytowaną opinię o tobie.

Michalkiewicz to nie jest temat tego wątku i dlatego chciałem go zakończyć, ale teraz widzę, że dla ciebie ta postać jest ważniejsza niż kiedykolwiek była dla mnie. Po moich pytaniach do redaktora, to Ty się Michalkiewicza czepiłeś, nie ja. To Ty zacytowałeś jego tekst, którego ja nawet nie znałem i to Ty dokonałeś jego oceny (swoją drogą bezmyślnej) nie uzasadniając jej w żaden sposób. To dla ciebie charakterystyczne.

Powodzenia w życiu ci u nas dostatek, ale i te życzenia przyjmiemy. Dobrych życzeń nigdy za wiele.

Zaś wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli, a którzy są zainteresowani historią i trudnymi ścieżkami dochodzenia do prawdy o niej, polecam filmy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Gensek to był i jest wporzo kolo, ogólnie wiadomo, że te bezeceństwa które sie wtedy działy to wymysł Wildsteina Ziemkiewicza i innych pisowców, o masz tu następne fiu bździu wymyślone przez pisowca:

Biznesmen Ryszard Sobiesiak oświadczył przed hazardową komisją śledczą, że nie ma żadnej wiedzy na temat przecieku związanego z - jak mówił - "nieistniejącą" aferą hazardową.

...Pytanie: kto jest większym zagrożeniem dla Polski? Ja, lokalny przedsiębiorca, czy szef służb specjalnych łamiący prawo, zakładający nielegalne podsłuchy, wydający biliony z budżetu państwa na udowodnienie bzdur. Kto szkodzi bardziej? - pytał Sobiesiak w swobodnej wypowiedzi.

Byłego szefa CBA Mariusza Kamińskiego nazwał funkcjonariuszem opłacanym z podatków, "plującym na tych, którzy składają się na jego pensję"...

Nie jestem Redaktorem lecz zaciekawił mnie ten wpis i sprawdziłem u źródła jak jest z logiką Michalkiewicza

"Redaktorze, czy możesz podać przykład bezmyślności Michalkiewicza oraz zaprzedania przez niego elementarnej logiki? Przyznaję, że specjalnie nie śledziłem jego publicystyki, ale cenię go za wyrazistość i kontrast w stosunku do uczesanej politycznej poprawności. Facet przejaskrawia, przesadza, ale myślę, że takie głosy są potrzebne. I dobrze, że są kontrowersyjne lub irytujące. Mają takie być. Chętnie zapoznałbym się z niechlubnymi przykładami jak powyżej. Nie jest moim idolem, ale ja takich przykładów nie odnajduję. Może faktycznie są powody aby zweryfikować ocenę?"

dla mnie nic ciekawego i nie on jeden żyje z podobnymi problemami.

Ukryta Zawartość

teleranek fajny był, tego roku, dnia 13tego:

post-26183-100002408 1266067141_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.