Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam Xeta One.

nissio100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam pytanie do was koledzy czy mieliscie do czynienia z tym wzmakiem Arcam Xeta One.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/61466-arcam-xeta-one/
  • 3 miesiące później...

do kd tego nie kupuj - to jest dolby pro logic i nie akceptuje nic więcej niż stereo po analogu,

do odsłuchu stereo - jak najbardziej zwłaszcza że taniocha a gra jak droższe arcamy z seri alpha (7,8)

w dodatku klocek jest mocny i wysteruje każde kolumny - trafo 500VA przy mocy na kanał w stereo 90watt@4ohm

wiem bo porównywałem i wybrałem xetę - do stereo,

ps. wiem że temat ma 3 miesiące ponad

https://www.audiostereo.pl/topic/61466-arcam-xeta-one/#findComment-1670960
  • 3 lata później...

potwierdzam , posiadam ten piecyk jakieś 8miesięcy , przepraszam klub NAD-a bo jestem członkiem , ale dwa c370 i c372 stoją i są na sprzedaż , po prostu ten arcam mnie oczarował , szybkością detalicznością ,i krótkim zdecydowanym dołem , fakt Nad ma większy dół , ale ja wolę dół Arcama pełna kontrola to jest to , Nad się trochę mi rozlewa , nie wiem byłem zakochany w Nadach , ale wpadł mi w okazyjnej [bardzo okazyjnej cenie ten Arcam xeta one] i zmieniłem zdanie , mówię tu tylko i wyłącznie o stereo , bo te procesorki co tam posiada to pomijam szerokim łukiem , ale w stereo mistrzostwo świata w tych pieniądzach jest naprawdę nie do pobicia , u mnie gra z b&w dm 602s2 kabelki gł van den hul cs122 hybrid , sieciowy Acoustic Research , odtwarzacz NAD c541i wbudowane gniazdo sieciowe furutecha gold i wpięty do niego kabel sieciowy furutech FP-314Ag / FI-11Cu / FI-E11Cu na 100% oryginalne wszystkie kabelki , kolumienki stoją na oryginalnych standach na kolcach i , przy Nadach niestety bardzo szybko wpadały w rezonans , już na około 10 , też jestem bardzo zdziwiony tym faktem , dlatego poczekałem kilka miesięcy z opinią , bo już raz pojechałem z b&w moimi że rzekomo yamaszki ns g-30 je zlały to nie prawda , wtedy grały z harmanem hk6350R i faktycznie szału nie było i te yamahy jakoś lepiej się zgrały , ale b&w to naprawdę nie złe kolumienki są bardzo detaliczne , wiadomo do szału daleko , ale w cenie do 1000zł za monitory grają lepiej niż przyzwoicie , a z tym Arcamem zaje fajnie , posłuchałbym jeszcze opinii innych , miał może ktoś do czynienia z tym modelem , z chęcią bym się dowiedział jak u innych z innymi zestawami to zagrało ?

https://www.audiostereo.pl/topic/61466-arcam-xeta-one/#findComment-2845897
  • 2 lata później...

Jakieś dwa lata temu ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa, przed decyzją o zakupie gruntownie przeszperałem sieć i patrząc na fotki wnętrza był bardzo podobny do delty 290, postanowiłem zgłębić temat i napisałem do Arcama czy to jest to samo co delta 290 tyle, że pro logic ... Mili ludzie za Arcama odpisali dość szybko i potwierdzili moje przypuszczenia. Jak gra nie słuchałem bo mnie przelicytowano.

Wiem, że temat prehistoryczny ale może komuś się przyda info.

https://www.audiostereo.pl/topic/61466-arcam-xeta-one/#findComment-3758190

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.