Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 1000zł aby wreszcie zejść z PS3.

FENIKS XR2D2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie wszystkich, mam wielką prośbę szukam CD do 1000zł raczej z allegro chyba że ktoś ma coś ciekawego w swoich zbiorach, CD może być do tuningu ale żeby było już w miarę jak za tą niewielką kwotę dość przyzwoite jeśli za te pieniążki można tak napisać. Muzykę jej rodzaj co cały czas słucham z uwielbieniem jest dokładnie opisana w moim profilu, chodzi mi o ciepłą barwę i szeroką scenę coś pod Oldfielda, Enya. Jeśli ktoś z was drodzy koledzy znajdzie czas na pomoc z góry bardzo dziękuję.

Ja posiadam właśnie PS2 i PS3 na którym to właśnie puszczam swoje ulubione płytki z muzyką i chodziło mi jak w temacie o kupno wreszcie jakiegoś dobrego w tej cenie CD np. Onkyo lub Pioneer choć co chodzi o firmę to zbytnio nie mam określonej chodzi mi o dość dobry dźwięk w tej cenie co podałem a nie kupować PSX jedynki co się trochę mija z celem kiedy mam 2 i 3 PS.

Ale dzięki za podpowiedź.

Bo podobno PS ONE jest takie jak by to powiedzieć A U D I F I L C K I E ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na deser dodam.

Mój znajomy szukał jakiegoś CD do 1kzł, a kupił sobie X360 i twierdzi, że gra to wyśmienicie i nigdy nie spodziewał się tak wspaniałego brzmienia, które "zjada na śniadanie" brzmienie z większości Odtwarzaczy CD.

Skomentuje to tak

Miałem x360 (też z braku laku na nim odpalałem cd audio), teraz mam cd od Sony xa30es i głośno mogę krzyknąć że X360 do muzyki się nie nadaje!!

Pozdrawiam

AW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wlsnie rozchodzi się o to ,ze psx 1002 ma wyjscia analogowe itd.

Por . go z cd sony xa20es i rotelem rcd-1072 . O ile z Rotelem 1072 przegrywa to z xa20es juz nie .

Jest temat o psx 1002 poczytaj .

Tak byłem na stronie i czytałem ale ujmę może to inaczej żeby już z PS było spokój i może będzie jakiś ciekawy wpis w temacie CD, mam dość fajne jak dla mnie brzmiąco i wyglądająco segmenty, opis w moim profilu i nie chcę PSXa na ich szczycie tylko dobrego CD-ka. Nie wiem czy będzie jakaś bardziej konkretna podpowiedź to spytam jak gra - ONKYO DX-7511 albo PIONEER PD-9700.

a ja bym Tobie polecił Xindaka C06, zebrał wiele pochlebnych opinii w prasie, i wśród użytkowników (także i mnie)

powinieneś go kupić używanego za te 1000 zł raczej bez problemu.

Pzdr

FENIKS XR2D2, 8 Lut 2010, 16:51

do muzyki jakiej słuchasz to PD-9700. Jest ryzyko czy będzie sprawny gdyż są to modele około 20 letnie. Z tańszych i młodszych, z tego co znam, to rotel RCD-971 lub jak dołożysz RCD-991AE. Jest jeszcze spora ekipa odtwarzaczy Sony, Marantza z wyższej serii. jest w czym wybierać.

i wszystko będzie ciekawsze od PS3.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

discomaniac71, 8 Lut 2010, 17:29

>Tylko CD po lampizacji;)

Jak wiadomo ps one ma skopany stopien analogowy(jak kazdy odtwarzacz cd)

wstawienie 2 lampek zmieni go w hajenda pelna geba;)

OK. Kupiłem jak na razie ONKYO DX-7511 w bdb stanie i za dość dobre pieniążki, już mam, dźwięk jest całkiem przyzwoity, czyta wszystko idealnie. Z czasem myślę że pójdzie do przeróbki może Stelmach zobaczę. Jedno pytanko jak najlepiej podłączyć CD pod ampli tuner przez optyczne czy analogowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.