Skocz do zawartości
IGNORED

VINTAGE- czy jest dobry zawodnik na forum audiostereo?

Obywatel_Piszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym rozpętać dyskusję na temat osób,hobbystów,zapaleńców czy zapaleńca, który nie tylko ma znajomość z dziedziny elektroniki ale i potrafi wykrzesać "iskry" z urządzeń, które odchodzą do historii. Oczywiście można skorzystać z serwisów,punktów napraw lecz nie zawsze im powierzone urządzenia zagrają jak dawniej...Co gorsza mogą czasem wręcz pogorszyć jakość dźwięku. Stąd moja chęć wywołania dyskusji na temat fachowca (w sensie pozytywnym) który nie tylko ma serce,wiedzę ale i ucho do zajęcia się dobrym vintage a na dodatek jest uczciwy. Oczywiście wiele słyszałem na temat co można zmienić w vintage tj.Kondy, okablowanie sprawdzić ustawić prądy lecz dla osób z poza kręgu "wtajemniczonych" to niewiele mówi. Niestety jestem właśnie takim "zielonym ludkiem" Z drugiej strony jeśli uda się znaleźć kilku "rodzynków" to da się uratować wiele ciekawych urządzeń, które odchodzą w zapomnienie na poczet zdygitalizowanej epoki stereo a szkoda... Mam świadomość,że wielu będzie przeciwników bo pachnie to rankingiem, faworyzowaniem itp ale jeśli ktoś jest dobry dlaczego o tym nie pisać? To bardzo zacnie powiedzieć kilka dobrych słów... Jeśli więc będą pojawiać się posty o dobrej robocie kogoś z Was to super! Zapraszam do wpisu Natomiast wszystkim szczekaczom, złośnikom itp serdecznie dziękuję:)

Bezapelacyjnie StefanB -spec od tunerów ,choć nie wiem czy bez jego zgody mogę to napisać...Osobiście to chciałbym mieć namiar na kogoś komu mogę klocka wysłać do przeglądu lub renowacji . Mój A900 Grundig czeka od roku na kogoś takiego...

No właśnie po co to wszystko...Jeśli jest dobry to może pomoże w reanimacji:) Jeśli nie wiemy kim jest jak inaczej można znaleźć? Dalej Panowie zapraszam do sensownych wpisów

Warto poszukać w tematach już istniejacych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mama taki problem

posiadam wieżę segmentową z timerem pod który podłącza się wzmacniacz, końcówkę mocy i decka.

po włączenie wszystko świeci. w końcówce mocy święcą kontrolki, a wyświetlacz mrugnie na chwile i się wyłącza *wyświetlacz nie świeci, a kontrolki tak* czy jest to jakieś uszkodzenie końcówki czy trzeba coś przestawić w timerze.

i jeszcze jedno pytanie jak podłączyć kolumny, może to śmieszne pytanie ale nie wiem jak to zrobić, a nie chce nic zepsuć. chcę podłączyć narazie 1 kolumnę, od kolumny wychodzi kabelek który dzieli się na dwa cieńsze kabelki i teras pytanie gdzie je wetchnąć, niżej podaje zdjęcie proszę podać numerki pod które je wpiąć.

na drugim zdjęciu pokazuje timer, co trzeba tam ustawić żeby wszystko było cały czas włączone.

gios, 13 Lut 2010, 21:52

Miałem kiedyś tą wieżę Siemensa. Timera wypnij, nie jest do niczego potrzebny. Podepnij końcówkę i decka do przedwzmacniacza. Wtedy będzie wszystko grać. Kolumny: jedna 1,2 druga 3,4 (z Twojego zdjęcia).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.