Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw audio do 1500zł.

ziom2123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Panowie czy wy ogłupieliście?Przecież chłopak pisze, że chce "zabierać" sprzęt na imprezy i robić "rozpierduchę", a NAD ma się do tego nijako. Jak sądzę to nie będą imprezy "Ja mam 70-lat, Ty masz 70-lat, za nami 3/4 wieku" więc ciepły, mało dynamiczny NAD się nie Nada:)Jeśli chodzi o kolumny, to myślę, że co celów zamierzonych będą bardziej stosowne niż KEF'y czy Mission'y (proszę jednak nie traktować tego jako opinii sprawdzonej).Wzmak powinien być dynamiczny więc może Yamaha i na pewno nie seria 3..Tylko np. 492,592 to musi mieć kupę mocy!!

Jeśli jednak "ziom..." chciałby "dopasować" brzmienie (dynamiczne kolumny+ciepły wzmak) to NAD może być.

Wreszcie coś konkretnego :) Do tych jamo pewnie wezmę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko czy można połączyć go z 6 OHM kolumnami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nieśmiało chciałbym zauważyć że w uzyskaniu tzw "p*...cia" mogłaby pomóc niezintegrowana karta muzyczna, np audigy 2 zs (chociaż pewnie reszta nieokrojonych wersji kart tez da radę).

W czasach kiedy miałem mini wieżę dokupiłem właśnie audigy 2 zs zamiast zintegrowanej. Poziom sygnału z komputera zaczął być na poziomie tunera z wieży, wcześniej było dużo, dużo ciszej...

Altusy nie są warte uwagi. Na Twoim miejscu kupił bym zestaw tańszy(na imprezach prędzej czy później kolumny lub wzmacniacz zostaną spalone). Weź kolumny Tangent Millenium 200 - na Allegro 290 zł za nowe. Do tego dokup wzmacniacz i CD Tangenta - razem 450 zł - więc z całością zamkniesz się w 750 + transport, a powinno być dobrze. Możesz też kupić następujący zestaw - odtwarzacz CD z wyjściem regulowanym + końcówkę mocy Sharp 7700 + kolumny wolnostojące (osiadające min. 3 głośniki na stronę) o efektywności powyżej 90 dB i impedancji 8 Ohm. Głośniki powinny być dobrej firmy - może npCervin Vega, Klipsh lub JBL (byle nie supermarketowe). I w domu i na imprezkach będzie OK.

Dzięki za radę, ale sprawa wygląda tak: te imprezki naprawdę będą sporadyczne, więc raczej nie zostaną spalone - tak myślę ;] A w razie coś będę miał gwarancję. Po za tym głośniki, te będą grały również w domu ;] Więc chyba w tym budżecie jamo będę lepsze, jeśli chodzi o max głośność, jakość i wykonanie. No chyba, że się mylę, to rozejrzę się za tym zestawem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.