Skocz do zawartości
IGNORED

trioda własnej produkcji

slvn

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka.

Nie chodzi o kolejny wzmacniacz DIY, ale o samą lampę od podstaw wyprodukowaną w domu.

Przyjemnego oglądania :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

slvn

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/61762-trioda-w%C5%82asnej-produkcji/

a tu może wkleję jeszcze fotkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poczytaj na triodzie , tam znajdziesz mam nadzieję wszystkie odpowiedzi na zadane pytania , byłem kilka razy w fabryce lamp Alka, widziałem jak wytwarza lampy i chciałbym wszystkim pokazać człowieka z pasją, nie jest to produkcja komercyjna raczej odkrywanie zapomnianych technologii

dokonałem nieopacznie kilku wpisów w tym wątku , brakuje mi wiedzy żeby w pełni obiektywnie skomentować osiagniecia Alka , jeżeli ktos jest zainteresowany może zawsze zajrzeć na stronę triody , wątek reaktywacji produkcji lamp ma już około 120 stron , warto poswięcić jedno popołudnie żeby się z nim zaznajomić

co do moich wrażeń widziałem wzmacniacz na lampach mocy własnej produkcji Alka, działał muzyka grała , została wyprodukowana pojedyncza trioda , dla zainteresowanych jest udostepniony pomiar charakterystyki tych lamp , z innych rzeczy które mi utkwiły w pamięci to lampy wyładowcze , magiczne oko oraz tego temat naprawy uszkodzonych lamp . Oraz bardzo dużo innych osiagniec nie zwiazanych z audio raczej z tehniką prózniową

Jezeli ktoś jest zainteresowany warto beżposrednio zapytać Alka

dla zainteresownych tematem audio

tylko posiadacze produktów firmu soundart szczególnie posiadacze wzmacniacza jazz sa w stanie docenić nowatorski design tego wzmacniacza , rzuca na kolana ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W planach nie mam uruchamiania jakiejś produkcji - nie kalkuluje się to. Raczej ograniczam się do lamp na własny użytek i lamp do celów dydaktycznych. W tym przypadku włożony czas się rekompensuje.

Nakręciłem podobny filmik, jak ten francuski, z tą różnicą, że do tej pory nie udało mi się zająć ścieżką dźwiękową- jest więc "niemy". Ponadto jest trochę dłużyzn- film ma 35 minut, co jest i tak ułamkiem czasu, potrzebnym do wykonania lampy.

Filmik ma 35 MB, można go sobie obejrzeć tutaj:

www.tubedevices.com/alek/pwl/lampy_produkcja/Alek-projekt3.avi

Mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu chętnych, bo pewno serwer się zapcha. Jako środek odstraszający może działać także znaczny czas pobierania:)

Gdyby coś nie działało, wówczas można obciąć powyższy link do postaci: www.tubedevices.com/alek/pwl/lampy_produkcja i sobie film wyszukać ręcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.