Skocz do zawartości
IGNORED

CD odtwarzacz do nad 326bee + Ma Rx6 pomoc

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec zakupilem wzmak nad 326bee a teraz chce zakupic cd player ale podobno dedykowany cd do tego nada 545 nie ma dobre kontroli bassu a tego nie chcial bym. Wiec jaki polecacie cd.. z dobra przestrzenia do rocka ,bluzz i jazzu

Wzmak to nad 326 bee + MA rx 6

Pozdrawiam

I dzieki za pomoc

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Mam zestaw C326 Bee + C 545 oraz kolumny jak w "o mnie" i na brak kontroli basu nie narzekam , słuchałem też tego zestawu z Twoimi kolumnami w salonie - jak dla mnie super - dlatego w nieodległej przyszłości planuję zakup MA RX6 ale oczywiście po odsłuchu w domu .

Witaj,

zdecydowanie proponuję NAD C545, napewno w Twojej konfiguracji nie będziesz miał problemów z kontrolą basu. Bardzo często właśnie jest wybierany system C326/C545/MA Rx6 i gra to naprawdę dobrze w muzyce rockowej, popowej, jazzie.

A dlaczego mówisz ze 545 nie ma dobrej kontroli basu koniecznie trzeba posłuchać. Wygląda to tak że jeśli dziesięciu ludków napisze że nie dobrej kontroli basu, a pięciu że to dobry odtwarzacz to oczywiście uwierzysz tej dziesiątce i będziesz powielał bzdury mimo że nigdy 545 nie usłyszysz. Nie tędy droga zawsze powtarzam słuchać, słuchać mniej czytać.

Pozdrawiam

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

paweljazz, 22 Lut 2010, 10:17

>A dlaczego mówisz ze 545 nie ma dobrej kontroli basu koniecznie trzeba posłuchać. Wygląda to tak że

>jeśli dziesięciu ludków napisze że nie dobrej kontroli basu, a pięciu że to dobry odtwarzacz to

>oczywiście uwierzysz tej dziesiątce i będziesz powielał bzdury mimo że nigdy 545 nie usłyszysz. Nie

>tędy droga zawsze powtarzam słuchać, słuchać mniej czytać.

>Pozdrawiam

Dokładnie poza tym dla mnie jakoś dziwnie brzmi określenie słabo kontrolowany bas w przypadku odtwarzacza bardziej mi to pasuje do kolumn ewentualnie wzmacniacza, który sobie z kolumnami nie radzi, a zazwyczaj i tak ta słynna słaba kontrola basu jest spowodowana rezonansami słabo bądź wcale nie zaadaptowanego pomieszczenia gdzie bas z dobrych podłogówek nie wybrzmiewa tylko powstają fale stojące i inne efekty uboczne.

Pozdrawiam

Radek

Rabbeat83

Dokładnie , zgadzam się z tobą - jeżeli wzmacniacz ma małą wydajność prądową to bas jest "buczący" i to jest przypadłość wielu amplitunerów (wiem co piszę bo wcześniej słuchałem tylko z amplitunera) po przesiadce na "nadzika" membrany w kolumnach zaczęły się ruszać jak należy a o dudnieniu zapomniałem , basik jest punktowy bardzo ładnie kopie i jak trzeba to schodzi dość nisko a ewentualne dudnienie pojawia się sporadycznie i jest to na pewno rezonans pomieszczenia który wymaga poprawy jego akustyki (nad czym obecnie pracuję) Także kolego anxiong - myślę że spoko możesz sprawić sobie C545 bo jak to mówią Nad nada się do Nada :) - ja swojego kupiłem w naprawdę dobrej cenie 1650 pln - jak coś to na PW mogę Ci napisać gdzie :)

oki dzieki za pomoc jednak zakupie tego nada

pozdrawiam was

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

jeszcze zastanawiam sie nad sprzetem Stalmacha podobno super cd moze zrobic

>jeszcze zastanawiam sie nad sprzetem Stalmacha podobno super cd moze zrobic

Twoje pieniądze Twoje wybory, jednak staraj się słuchać (nie nas tylko sprzęt ). W ciemno to można kupić sprzęt za 100zł do garażu albo do altanki.

Pozdrawiam

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 3 tygodnie później...

Czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym opisem do nada 326bee

# 50W x 2 Continuous Power into 4 ohms and 8 ohms

# 100W, 150W, 200W IHF Dynamic power into 8, 4 and 2 ohms, respectively

to znaczy ze nie obsluguja 6ohms ??

Gość

(Konto usunięte)

anxion, 10 Mar 2010, 22:02

>Czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym opisem do nada 326bee

># 50W x 2 Continuous Power into 4 ohms and 8 ohms

># 100W, 150W, 200W IHF Dynamic power into 8, 4 and 2 ohms, respectively

>

>

>to znaczy ze nie obsluguja 6ohms ??

Jak najbardziej "obsługuje" 6 omowe głośniki (zakres od 2 omów w górę) :-)

A ten opis to:

- moc ciągła (coś jak RMS) 2 x 50W i dla 4, i dla 8 omowych kolumn

- moc dynamiczna odpowiednio dla 8, 4, 2 omowych kolumn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.