Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny dwudrożne do 2500zł

Zloty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Używam już około 3 lat kolumn Mordaunt Short Avant 906. Jestem z nich bardzo zadowolony. Szczegolnie poprawia sie dzwiek poprzez naladowanie zwiru do komory balastowej.

Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad ich zmiana. Chcialbym wskoczyc o polke wyzej. Szukam kolumn dwudroznych wolnostojacych w cenie do 2.500zl. Moga byc uzywane.

Poki co wpadly mi w oko Quad 21L2. Ich cena jest bardzo konkurencyjna. Podobaja mi sie rowniez Audio Academy Phoebe. Ale one sa juz sporo drozsze.

Prosze o jakies podpowiedzi i dodatkowe typy.

https://www.audiostereo.pl/topic/62015-kolumny-dwudro%C5%BCne-do-2500z%C5%82/

A czemu mają to być kolumny dwudrożne? Tych Quadów słuchałem jakiś czas temu ze wzmacniaczem Cambridge Audio 840A. Mimo, że wzmacniacz nie najsłabszy, grało to niezbyt energetycznie, bardziej średnicą. Kolumny raczej do spokojnej muzyki, wokalnej, małych składów jazzowych itp.

Dodaj 300PLN i bierz Phoebe III. Wierz mi, że porównałem chyba z 10 modeli dwudrożnych i w tych cenach Phoebe III nie miały sobie równych.

System gra dobrze, albo nie....

barmanekm, 27 Lut 2010, 01:42

>Dodaj 300PLN i bierz Phoebe III. Wierz mi, że porównałem chyba z 10 modeli dwudrożnych i w tych

>cenach Phoebe III nie miały sobie równych.

Też polecam polskie projekty ( wszystkie ) bo są 10 razy tańsze a grają 10 razy lepiej od znanych zagranicznych. :)

Podsumowując - Twoim zdaniem polskie projekty (wszystkie!) są 100x lepsze od innych (nie dość, że 10x tańsze, to jeszcze 10x lepiej grające).

Może byś choć wymienił tych 10 przetestowanych konkurentów, co na pewno pomoże autorowi tematu.

No offence...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.