Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Szybki, precyzyjny i szczegółowy - to wada? Do lampy jak znalazł, poza tym, ostateczny efekt zależy o zastosowanej w stopniu analogowym lampy i kondensatorów wyjściowych. Na "fabrycznej" Tesli i ruskich kondach efekt może faktycznie być krzykliwy. No i warto zastanowić się nad wymianą rezystorów konwersji :-)

Jeśli jest mix dwóch producentów ,to ma kilka pytań: na jakich C/A jest robiony aktualnie ten Dac?

Jakie modyfikacje można zrobić, wymieniając poszczególne elementy?

W moim przypadku jest potrzeba strojenia dźwięku w stronę szybkości ,otwarcia górnej średnicy i selektywności.

Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam.

Te monobloki u Ciebie to jeszcze nie jest najwyższy model :)

wiem Maciek gdzie grają te Prima Sort :)

Mowili w wiadomościach,że właściciel pilnie poszukuje te kolumny...............chciałby je mieć już u siebie.

to mnie nie zdradź, bo mój łeb poleci z szafotu ;)

a co tam Robert masz, przetwornik z pre?

dokładnie tak, ten dac fajnie sobie też radzi z tranzystorem

wiem Maciek gdzie grają te Prima Sort :)

dokładnie tak, ten dac fajnie sobie też radzi z tranzystorem

A można konkretnie znać datę odbioru moich kolumn bo kontakt z kolegą jest delikatnie mówiąc mocno utrudniony. W sprawach audio jestem cierpliwy ale nie lubię jak ktoś nadużywa mojej cierpliwości. Czy to taka wielka trudność odbierać telefon?

Rozumiem, że mam szykować :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moze cos wiecej nam jego temat...

Dodaje fajnej przestrzeni i powietrza, ale ja nie mam audiofilskich klocków, ani zapędów w tym kierunku. Tym samym nie mam odniesienia do brzmienia klocków Waszych pułapów cenowych sprzętu.

Dodaje fajnej przestrzeni i powietrza, ale ja nie mam audiofilskich klocków, ani zapędów w tym kierunku. Tym samym nie mam odniesienia do brzmienia klocków Waszych pułapów cenowych sprzętu.

no moim zdaniem phast w twojej konfiguracji to juz jest higend a w swojej cenie to juz w ogole kosmos wiec nie wiem jak to odebrac co napisales...

Odnosiłem się do brzmienia mojego tranzystora + DAC Phasta. Te Phasty nie są moję.

kumam - porownywales tego dacka do innych - tych popularniejszych na rynku?

Nie. Ja jestem raczej z tych słuchających muzyki ;)

Robert wklej zdjęcia kolumn jak skończyłeś niech ludziska nacieszą oczy. Na kiedy mam umawiać kierowcę po odbiór?

Jeśli jest mix dwóch producentów ,to ma kilka pytań: na jakich C/A jest robiony aktualnie ten Dac?

Jakie modyfikacje można zrobić, wymieniając poszczególne elementy?

W moim przypadku jest potrzeba strojenia dźwięku w stronę szybkości ,otwarcia górnej średnicy i selektywności.

Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam.

Abraxas robi te DAC na AD1865 multibit, sygnał max 24/96.

Phast robi zasilanie, wyjście analogowe na ECC88 (piszę o moim egzemplarzu) oraz obudowę. Ja zmieniłem lampę na Telefunkena, kondensatory wyjściowe na Audynów True Copper. Można też zamówić obudowę wykonaną wewnątrz w całości z miedzi.

W samym przetworniku zmieniłem tylko rezystory konwersji I/U i to polecam zdecydowanie, "fabryczne" PRP są w mojej opinii gorsze.

Całe te zamieszanie wykonałem osobiście,bo wzorzec tego daczka jest moja własnością-jest to abraxas z oddzielnym zasilaniem i żadne

takie tam rózne wynalazki na chińszczyżnie brzmieniowo mu nie podskoczą-kiedyś chcialem dla porownania z daczkami za 20000-nie było chetnych.

Nadal więc śpię bardzo spokojnie.

kolega zamowil tego dacka wiec posypiua sie opinie ale ciekawy jestem jak cholera - stad te pytania...

u mnie doszedlby konventer sygnalu USB->SPDIF ale i tak powinno byc znosnie

Ukryta Zawartość

Oglądam sobie zdjęcia mono bloków Phasta do których link kiedyś tutaj wkleiłem i nie mogę się napatrzeć .

Mam końcówkę Anniversary ale te monobloczki mają dużo uroku , pierwsze co się wrzuca w oczy to porządek bebechów

Czy mógł by któryś z szanownych kolegów wkleić trochę zdjęć rozbieranych nowych mono bloków w wersji " Limited" ?

Możliwe że za jakiś czas rzucę się też i na te nowe monobloki... ;))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Właśnie zrobiliśmy z Włodkiem upgrade Limited'ów 2zlosc.gif"]2zlosc.gif[/url]

Krzysiek, Twój DAC jest już nowy i pachnący u mnie.

W poniedziałek jedzie do Ciebie.

Właśnie zrobiliśmy z Włodkiem upgrade Limited'ów

Ukryta Zawartość

Wiem,wiem.......te toroidy bendom lepsze,bo dżwienk bendzie zaokronglony nareszcie))

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz dotarł:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez brodi27

Właśnie zrobiliśmy z Włodkiem upgrade Limited'ów

Ukryta Zawartość

Krzysiek, Twój DAC jest już nowy i pachnący u mnie.

W poniedziałek jedzie do Ciebie.

No i baja ;]

Od miesiąca czyszczę miejsce na którym będzie spoczywać kaplan.gif

No i znów wygrzewanie ;) od zakupu nowych przetworników Phast nieustannie grzeje ;)

Z tym upgrade nie idzie za wami nadążyć

Jak zrobicie i przetestujecie te nowy preamp wraz z tymi "Limited" monoblokami to wtedy poważnie się zainteresuje nowym zestawem "Limited"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jurek,

V-Capy CuTF i pozłacane 18ki :)

Mam parę takich 18ek dla Ciebie.

Krzysiek, preamp jeszcze czeka bo chłopaki nie nadążają z bieżącymi zamówieniami.

Edytowane przez masza1968

Spokojnie ....

Mam jeszcze cec'a oraz masę kabli do kupienia ...

Jeśli zainteresuje się nowym zestawem to nie szybciej jak za rok

Nie żebym narzekał na Moje klocki od Wołodii bo pięknie to gra ale z nowym dac'czkiem Ariesy w końcu zakwitną 0whiteVoid_1.gif

Gość

(Konto usunięte)

Mam parę takich 18ek dla Ciebie.

drinks.gif

A ja diabełkom ubranko na zimę zafundowałem. Powiadają, że w takich kożuszkach lampki dłużej żyją. Szkoda, że mniej widoczny jest piekielny ogień, ale z drugiej strony w całości monobloki bez błyszczących osłon wyglądają mniej bizantyjsko.

post-32560-0-73194800-1385305357_thumb.jpg

post-32560-0-95298700-1385305371_thumb.jpg

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Powiadają, że w takich kożuszkach lampki dłużej żyją

Jakby mi diabły padały nawet co pół roku to mam słuchania na kilka lat :)

Gość

(Konto usunięte)

Czy mógł by któryś z szanownych kolegów wkleić trochę zdjęć rozbieranych nowych mono bloków w wersji " Limited" ?

Proszę bardzo (monoblok na stole operacyjnym u Mistrza):

post-32560-0-34097000-1385317415_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi