Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Chord biwirng czy zwykle Do MA RX6 pomoc

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem na zakupie kabli do glosnikow ale zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac biwirng 2-4 czy za ta sama kaske kupic lepsze 2-2 ??

jestem zainteresowany firma chord Seria rumour 4 biwiring

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo odyssey 2-2

Ukryta Zawartość

Bardzo prosze o pomoc co wybrac ??

dziekuje

Pozdrawiam wszystkich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość

(Konto usunięte)

Osobiście pozostałem przy single-wire - po prostu nie słyszałem różnicy.

Korzystam również z kabli CHORD (Carnival SilverScreen oraz Rumour 2) oraz kolumn B&W 685.

I moim zdaniem być może bi-wiring ma sens, ale przy jednoczesnym korzystaniu z bi-ampingu.

Gość

(Konto usunięte)

mikson, 2 Mar 2010, 12:24

>a jak można porównać rumour 2 do silverscreena? jakie są różnice?

Odpowiedź dotyczy połaczenia b-wire i z tymi kablami testowałem, niezauważając żadnej różnicy.

A jak dla mnie, to i róznicy nie ma między RUMOUR a SLIVERSCREEN ;-), choć RUMOUR jest posrebrzany.

po co te klutnie

Ja czytalem ze jest roznica miedzy carnival a roumor

tutaj pisza chlopaki i tych kabelkach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm chyba raczej bardziej sie oplaca kupic oddysey 2-2 od 2-4 rumour Duzo ludzi pisze ze nie slyszy roznice miedzy biwiring 2-4 a normalnym 2-2

Ciekawe czy jest roznica slyszalana miedzy polaczeniem glosnikowych 2-2, a 2-4. Mysle ze jak juz to odrazu typowe biwire 4-4 gdzie wychodza 4 z wzmaka i ida 4 do kolumn. Wtedy kazdy kabel jest odseparowany i pewnie da to lepsze efekty.

Sam z checia bym porownal ten sam model w dwoch wersjach (2-2 i 4-4) by przekonac sie jak to sie ma naprawde do poprawy dzwieku :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

kiedyś porównywałem tara labs prism omni st biwi 4 takie same żyły o przekroju 2mm2 każda zrobione z 6ciu małych drucików 0.6mm średnicy, jak podłączałem w single czy podwójnie jako 4mm2 nie słyszałem przyrostu basu i innego pasma, jak single biwi to ciut czyściej na średnicy i lepiej minimalnie dźwięk się odrywał więcej nie stwierdziłem, nie każdy biwi jest sens kupować, np aq type4 może być biwi i jest różnica wyraźna po podłączeniu single wszystkie żyły a grube na bas i cienkie na górę i odwrotnie ,,

mnie też interesuje odyssey 2 :)

Focal + Naim

Gość

(Konto usunięte)

mikson, 2 Mar 2010, 14:09

>kompletnie nie ma różnic? nie wierzę :)

Wiara rzeczą jak najbardziej intymną... ;-)

Napisałem, że JA nie słyszę róznicy i tyle. Może już początki głuchoty... ;-)

Gość

(Konto usunięte)

anxion, 2 Mar 2010, 14:22

>po co te klutnie

>

>Ja czytalem ze jest roznica miedzy carnival a roumor

>

>

>tutaj pisza chlopaki i tych kabelkach

>

>http://whathifi.com/Review/Chord-Company-Carnival-SilverScreen/UserReviews/

Nikt się przecież nie kłóci - spokojnie :-)

A tak w ogóle, to zapytałeś, napisałem Ci o swoim doświadzceniu - o tym, co słyszałem lub raczej nie słyszałem.

Hehe, a Ty wyjeżdżasz,że "...a czytalem ze jest roznica miedzy carnival a roumor"...

No i oki ;-) Ale może tak lepiej posłuchać, będzie to bardziej wiarygodne, a nie zaprzeczać osobie, która słuchała i ma swój pogląd, na podstawie tego, co się czytało... ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.