Skocz do zawartości
IGNORED

jaki gramofon do Zodiak DSS 402 - Unitra?

ambush

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie, jaki proponujecie gramofon (z całym osprzętem) do ampli Unitry Zodiak DSS 402? I czy wogólę jest sens. Jestem laikiem w kwestiach analogu, niemniej zaliczam się do grupy kładącej duży nacisk na jakość dzwięku. Szukam najlepszego rozwiązania do odsłuchu 'winyli'. Interesuje mnie tylko odsłuch nic poza tym. Słuchać zamierzam na słuchawkach Sennheiser HD-595. Ile zamierzam wydać? trudno powiedzieć bo nie chcę oszczędzać na jakieś 'chińskie wynalazki', ale też nie zależy mi na jakiś niepotrzebnych bajach. Ma to pięknkie grać, może nie najwyższa półka ale naprawde dobry standard, tak na początek:)

Rodzaj słuchanej muzyki (duży zakres, wszystko co ambitne..) ale, przykładowo:

1. Opeth

2. Elektroniczna (neurofank, dark DnB, The Crystal Method, Freestylers..)

3. Tarja Turunen

4. Soulfly

5. Grzegorz Turnau

6. Poważna, klasyczna

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Łukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/62096-jaki-gramofon-do-zodiak-dss-402-unitra/

Witam

Napiszę pierwszy, jeszcze "normalny" post, zanim zostaniesz zniszczony lub pożarty żywcem...

Po pierwsze, jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz słuchać na słuchawkach przez pre Zodiaka. Więc od początku - słuchawki te nie nadają się do tego amplitunera ze względu na wymagane przez niego obciążenie gniazda słuchawkowego (będą wielkie zniekształcenia).

Poza tym mówisz o "nie oszczędzaniu". Kupując na prawdę dobry gramofon na Zodiaku tego nie usłyszysz. Chyba, że chodzi Ci o tylko ciepły, przyzwoity, "unitrowy" dźwięk, to wtedy jakiś polski gramofon (nowszy Bernard, Daniel, Adam i wiele innych) i w miarę dobra wkładka. Lepiej byłoby więc przybliżyć budżet.

Optymalnym rozwiązaniem byłoby kupienie gramofonu + pre + wzmacniacza słuchawkowego.

Pozdrawiam

Witam,

Dlatego pytam czy wogóle jest sens użycia Zodiaka do tego celu (poprostu mam na stanie). Wzmacniacz słuchawkowy oczywiście posiadam. Zatem zostaje wybór gramofonu i pre. Jeżeli potrzebujecie jakiś dodatkowych informacji, które są potrzebne do doboru to chętnie takowych udzielę (o ile będę znać na nie odpowiedzi;) ) Przypominam, dopiero zaczynam zabawę z analogiem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.