Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor bez HD do 2500zł mocna Czerń

PawelMitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam POWAŻNY zamiar kupić projektor bez HD czysto do DVD. Zależy mi przedewszystkim na mocnej czerni. Możecie podać jakieś "klasyki" czyli to co poleca się w ciemno nowicjuszowi. Na pewno będzie w totalnej ciemności, wyświetlany obraz ok 60-70 cali i tylko do KD, ewentualnie wydarzenia sportowe.

Cena do 2500 nie więcej (studencka kasa, nie skąpość). Szukałem już wilu rozwiązań, ale trudno wybrać coś tylko po parametrach, a niestety nie mam dostępu do salonów projekcyjnych żeby zobaczyć na własne oczy. Powtarzam, czerń to priorytet. Liczę, że na forum są weterani którzy też kiedyś zaczynali i mają w pamięci miłe wspomnienia z pierwszymi ich sprzętami. Dobrze by było żeby modele które (mam nadzieję) podacie nie są klasykami w stylu Vintege ;) Nie pogardzę nowościami.

Z góry dziękuję

Może źle sformułowałem... chodzi o najlespzą (jak głupio by to brzmiało) w tym przedziale cenowym. Wiem, że to nie jest cena godna uwag prawdziwego kina, ale może przynajmniej jakaś namiastka przy której miło będzie się spędzało czas. Szukam czego po prostu lepszego od telewizora CRT.

jeśli namiastka, to warto zwrócić uwagę na taki oto projektor dla początkujących:

www.azsklep.pl/terapia-dzwiekiem-sound-spa-projekor-plus-p-64.html

niedawno kupiłem, i jestem na etapie testowania

Najlepszą czerń w tym przedziale cenowym da ci każdy projektor z zepsutą lampą:P

A tak na poważnie, to nie wiem czy w podanej cenie znajdziesz coś bardzo czarnego. Z reguły w tej kwocie są projektory które mają kilka ładnych latek na karku a technologia ich wykonania była zupełnie na innym poziomie niż teraz. Napisz czy ma to być projektor nowy czy używany bo ciężko coś Ci poradzić. Czy ma być w formacie kinowym czy nie. Czy DLP bądź 3LCD. Ja w tej kwocie szukałbym raczej bardziej "spójnego" projektora, tzn. takiego, który byłby powiedzmy średni w kilu aspektach (jasność, kontrast, nasycenie barw, koszt lampy, łatwość aplikacji w pomieszczeniu itp).

Kup Panasonica takiego jak w O mnie i skup się bardziej na dostosowaniu pomieszczenia (czarne, welurowe ramki wokół ekranu, ciemniejsze ściany, żaluzje bądź grube kotary na oknach itp).

dobra czerń: Mitsubishi hc3100 , dark chip3 na pokładzie , hd-ready mam go i nie zamienię w tej chwili nażaden inny bo po co ;))). Z panasonikami bym uważał gdyż model chyba 900 miał wadliwą przesłonę często się psuła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.