Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 32 cale do 3kpln

marekG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ wpisy na powyższy temat, jakie znalazłem na forum wydają się mocno nieaktualne pozwoliłem sobie założyć ten wątek.

Proszę o pomoc w wyborze telewizora 32 calowego w cenie do 3 tysięcy (choć jeśli dałoby się znaleźć coś dobrego za 2.5 tysiąca to tym lepiej). Na razie ma on współpracować z dekoderem telewizji cyfrowej SD oraz odtwarzaczem DVD, ale w niedalekiej przyszłości planuje przejście na dekoder HD oraz odtwarzacz blueray...

z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam świątecznie

https://www.audiostereo.pl/topic/62793-jaki-telewizor-32-cale-do-3kpln/

Dzięki za odpowiedz.

Fajnie wygląda ten philips, ale mam następującą wątpliwość: Czy nie wartałoby kupić telewizora w technologi LED?

Jakby ktoś mógł streścić jakie są "za i przeciw" telewizorów LED to byłbym wdzięczny....

>Jakby ktoś mógł streścić jakie są "za i przeciw" telewizorów LED to byłbym wdzięczny....

LED pobierają mniej energii i podobno łatwiej się nimi steruje zachowując stabilność świecenia. - to jest "za". ... a przeciw ? - cena

no tak,

ale w tej cenie mozna juz cos wybrać, np:

SHARP LED LC32LE700E

SAMSUNG LED UE32B6000

PHILIPS LED 32PFL5605H/12

Czy przewaga wspomnianego w poprzednim poscie philipsa w innych aspektach jest na tyle duza, ze warto zrezygnować z LED? jesli nie, to ktory z wymienionych, lub innych telewizorow LED w tej cenie byście polecali?

Jedna mała uwaga - piszesz że myślisz przyszłościowo o HD ... jeśli chcesz na prawdę czerpać z HD a oglądasz TV z odległości od 2,5m w górę, to 32" będzie zdecydowanie za mało. Nie kupując LCD z podświetleniem LED, tylko CCFL będziesz mógł w cenie 32" LED kupić CCFL w okolicach 40" .

Mam jeszcze nastepujace pytanie, w tej chwili posiadam cyfrowy polsat, z podstawowym tunerem SD i z umową uniemożliwiajacą przejscie na tuner z pożliwością nagrywania. Czy można zakupić samemu taki tuner (najlepiej odrazu HD), ktory wspolpracował by z posiadaną przezemnie kartą cyfrowego polsatu? czy moze jest to wjakiś sposob blokowane, i uzywać można jedynie tunerow dostarczanych przez nich.... jesli można to oczywiscie kolejne pytanie, jaki....

Zostawmy na razie podświetlanie LED, które mogło wejść od razu z telewizorami LCD.

Myślę że można zaryzykować w modelem 37". Ja ostatnio bawiłem się Sony model nowy EX500, który porównywałem bezpośrednio z 32" Sony W5500.

Nie wiem co jest na razie grane, jednak jakość obrazu cyfrowej emisji naziemnej w 37" była dużo niższa niż w mniejszym. Zastanawiam się czy ma na to wpływ wybór nadajnika. Mam możliwość ustawiania anteny na Poznań i Wrocław.Generalnie obraz niezbyt ciekawy.

Dlaczego obraz jest przesyłany w 576i? Ktoś odpowie.

Antena analogowa, daliśmy sobie spokój po za czeskimi programami.

następnie został podłączony przez Euro tuner Cyfry plus. Obraz pozostawia wiele do życzenia. Uważam TV małej przekątnej HD ready znacznie lepiej sobie radzi z sygnałami SD. Wniosek. Umowa kończy się za miesiące, będzie tuner HD.

Obraz HD z PD3 24p bez zarzutu, zauważyłem pewną różnicę w płynności obrazu na 37" na korzyść , jednak musiałem się na tym mocno skupić.

Ilość dodatków i bajerów przy moim wyposażeniu jest na minus w przypadku modelu EX500 po prostu za dużo tego jak w moim służbowym telefonie. Kupę rzeczy, a dzwonić nie ma czym.

Dla użytkownika 500 na plus, Obejrzeliśmy parę filmów z USB. Ważne. Instrukcja każe wyłączyć TV przed wyjęciem USB. Sieci nie podłączaliśmy.

Laptop podłączony przez HDMI z Vistą, był początkowo straszną mordęgą. Moja maszynka z XP nie była taka kapryśna.

Nie testowałem TV z podświetlaniem LED. biorąc pod uwagę rozwój skokowy sprzętu nie widzę potrzeby dokładania do diód. proponuję ustalić kwotę 2800 na 37" i 2300 na 32".

W tych cenach spokojnie można wybrać dobry użytkowy model.

Ja nie mam faworyta.

spokojnie stać Cię na dobry lcd LED -

Sharpa 32 Le 700

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

marekG, 5 Kwi 2010, 11:15

>Mam jeszcze nastepujace pytanie, w tej chwili posiadam cyfrowy polsat, z podstawowym tunerem SD i z

>umową uniemożliwiajacą przejscie na tuner z pożliwością nagrywania. Czy można zakupić samemu taki

>tuner (najlepiej odrazu HD), ktory wspolpracował by z posiadaną przezemnie kartą cyfrowego polsatu?

>czy moze jest to wjakiś sposob blokowane, i uzywać można jedynie tunerow dostarczanych przez

>nich.... jesli można to oczywiscie kolejne pytanie, jaki....

Niestety, ale Cyfrowy Polsat paruje swoje karty wraz ze sprzedawanymi tunerami - można jedynie podczas podpisywania umowy zamiast ich tunera kupić moduł CI, który wówczas będzie działał z niezależnymi tunerami z funkcją PVR takimi jak Ferguson. W ogóle CP ma dziwną politykę ja za samą jakość TVP1 i TVP2 ,które podobno biorą z anteny w raszynie zamiast bezpośrednio od nadawcy nie podpisał bym z nimi umowy. Jedynie Cyfra+ i Telewizja Na Kartę dają możliwość używania ich kart w dowolnym odpowiednio wyposażonym tunerze, a telewizja "n" również blokuję taką możliwość, ale chociaż dają stosunkowo tanio fajny tuner w postaci nBox'a, a nie jakieś Echostar'y od CP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.