Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Rotel RA-840BX2

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję kolumn podłogowych do wzmacniacza w tytule. Obecnie słucham dość ciężkiej odmiany rocka i potrzebowałbym jakichś kolumn, które grają żwawo, dynamicznie oraz muzykalnie. No i które będą oczywiście dopełnieniem Rotela.

Cena do 1000 zł bo przy tego typu wzmaku uważam, że nie ma co szaleć.

Dziękuję z góry za wszelkie podpowiedzi.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

No poczytałem na forum o tych heco victa 500 i opinie są dla nich bardzo przychylne. Zostaje odsłuchać je w jakimś sklepie lub kogoś z warszawy.

Na początku zastanawiałem się nad Missionami 702 E, później nad Tannoyami M2 z racji ich pięknej barwy jednak nie do końca jestem pewny czy dały by odpowiedni wykop dla takich kapel jak Meshuggah czy Gojira.

Teraz jednak moje zainteresowanie skierowane jest na te niemieckie heco victa 500...

Mógłbyś opisać po trosze jak one grają?

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

U mnie z rotelem graja metasy, czyli kolumny które grają podobnym charakterem. A jak?

Bas mocny i mocno trzymany, z rotelem nie jest rozlazły, jest energetyczny. środek neutralny i neutralna góra. Ale góra pasma będzie zależna od wzmacniacza.Rotel w tej części pasma jest z natury ostrawy i miękkie soprany w heco wyrównują to pasmo. Jak zastosujesz inne kolumny z wyeksponowaną górą to z rotelem będzie bardzo jazgotliwie. i odwrotnie: Stosując Heco z jakimś spokojnym wzmakiem będzie mulasto.

U mnie wszystkie rodzaje muzyki od spokojnych audiofilskich do death metalu poprzez rock są bardzo dobrze odtwarzane. Stopa perkusji gitary, wokale...

ps. trzeba uważać z ewentualnym przebasowieniem pokoju.Przy złej akustyce niezbyt dużego pokoju wolałbym monitory. Ale wtedy nie będzie tej stopy..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lub jesli znajdziesz Magnaty Quantum 505, 506.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.