Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze opinie o JVC AX-1100

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

W sieci zostal zamieszczony ciekawy opis przez osobe która sprzedawala ten model JVC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przeglądając z nudów zachodnie serwisy, od czasu do czasu zdarza się dostrzec ciekawe wzmacniacze z wyższego segmentu integry.

Nie mniej nie jestem w stanie nic polecić konkretnie na dziś, ponieważ okazje wiadomo, pojawiają się i raczej znikają do czasu aż pojawią się następne.

Szukałem kolumn, dla kumpla, a kupiłem mu gramofon, musiałem go przekonywać, że to była super okazja, na taką czasami czeka się cały rok.

Tak już jest, kiedy się chce coś kupić poniżej wartości uznanej za średnią oficjalnie obowiązującą.

Wzmacniacze uznaje tylko Sansui i Luxman reszta z wyjątkami np PM94,95, jak zawsze w Audio to zabawki dla dzieci, nawet wiele modeli Acu.

Yamaha jest dobra, bo jest tania, ale ile można słuchać z Yamahy, gdzie nie spojrzeć - Yamaha.

No chyba że 10000 - to tak.

Z resztą Japończycy dobrze na full robią właśnie tylko te modele, którymi chcą się pokazać, popisać, coś udowodnić, że są najlepsi, bo są najlepsi.

Trzeba wielu lat, żeby ich przejrzeć i mieć orientację w ich produkcji audio, najważniejsze to wiedzieć jaka idea stoi za danym produktem.

Kto go skonstruował i dlaczego właśnie tak a nie inaczej, do kogo jest adresowany dany produkt, jaką konkurencję ma pokonać.

Oni kiedyś prowadzili ostrą rywalizację, o prymat w branży, teraz to już tylko ekonomia rządzi i zmiany cywilizacyjne zabiły japoński rasowy produkt low endowy.

Pozdrawiam.

W sieci zostal zamieszczony ciekawy opis przez osobe która sprzedawala ten model JVC.

Ukryta Zawartość

zdjęcia wygladają jak te kolegi Altona więc to pewnie jego aukcja była ;) Ja właśnie kupiłem Sony TA-F 555ES II w doskonałym stanie więc jvc sobie odpuszczam, ale może kiedyś jeszcze wrócę do tego tematu. Mam nadzieje że tym klockiem zakończyłem poszukiwania wzmacniacza na kolejne parę lat, bo już mnie momentami męczyło codzienne przeglądanie allegro i giełd, oraz czytanie ciągłych kłótni forumowiczów o byle co...

P.S kolega disco pewnie jak zobaczy, że kupiłem tego sony to mi za chwile powie że bez sensu bo i tak go nie docenię ;)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zdjęcia wygladają jak te kolegi Altona więc to pewnie jego aukcja była ;) Ja właśnie kupiłem Sony TA-F 555ES II w doskonałym stanie więc jvc sobie odpuszczam, ale może kiedyś jeszcze wrócę do tego tematu. Mam nadzieje że tym klockiem zakończyłem poszukiwania wzmacniacza na kolejne parę lat, bo już mnie momentami męczyło codzienne przeglądanie allegro i giełd, oraz czytanie ciągłych kłótni forumowiczów o byle co...

P.S kolega disco pewnie jak zobaczy, że kupiłem tego sony to mi za chwile powie że bez sensu bo i tak go nie docenię ;)

Dokładnie tak powiem;-) Masz jeszcze czas na tego typu klocki ale skoro go masz to stwórz mu odpowiednią konfigurację bo coś czuję że za chwilę zaczniesz wypisywać na forum że to paść jest. Dobrze że nie kupiłeś JVC - Sony to znacznie lepszy wybór.

Trzeba wielu lat, żeby ich przejrzeć i mieć orientację w ich produkcji audio, najważniejsze to wiedzieć jaka idea stoi za danym produktem.

Kto go skonstruował i dlaczego właśnie tak a nie inaczej, do kogo jest adresowany dany produkt, jaką konkurencję ma pokonać.

Dokładnie tak i lepiej nie dzielić się tą wiedzą na forum. Szkoda czasu.

Dokładnie tak powiem;-) Masz jeszcze czas na tego typu klocki ale skoro go masz to stwórz mu odpowiednią konfigurację bo coś czuję że za chwilę zaczniesz wypisywać na forum że to paść jest. Dobrze że nie kupiłeś JVC - Sony to znacznie lepszy wybór.

Dokładnie tak i lepiej nie dzielić się tą wiedzą na forum. Szkoda czasu.

ze spokojem do lepszej konfiguracji dojdziemy disco ;) sony ma być fundamentem na którym będzie opierać się reszta. Może jeszcze w tym roku uda się wymienić kolumny. Myślałem już nawet nad używanymi hyperionami ale zobaczymy co czas przyniesie.

A właśnie mam nadzieję, że pomimo małych utarczek disco przy wymianie kolumn posłużysz mi swoją radą na PW chociaż? ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A właśnie mam nadzieję, że pomimo małych utarczek disco przy wymianie kolumn posłużysz mi swoją radą na PW chociaż? ;)

Utarczek sobie nie przypominam;-) Zapytaj innych kolegów, ja się nie znam;-)

>amnesia

Kilka dni temu kolega pożyczył mi ten wzmacniacz na odsluchy.

Zresztą discomaniac71 dostał odemnie recenzje.

Prosił mnie na PW aby jej nie zamieszczac bo to podbije tylko ceny na allegro.

Ale jezeli juz masz tego sonego (gratulucje to dobry wzmacniacz)

to chyba moge coś niecoś napisać o swoich doswiadcznieach z JVC.

Odsłuchy były robione w dwóch systemach.

System kolegi lete

cd yamaha cdx 1120

preamp lampowy

koncowka mocy Yamaha MX830

kolumny: znane z forumowych odsluchów Harpia Nicolo (prototyp)

Dodam tylko, że ten system jest doskonale spasowany i gra bardzo dobrze.

Niestety w tym systemie JVC nie zagral na poziomie MX830.

Sądzę że było to spowodowane niedopasowanym źródlem.

Yamaha cdx1120 jest referencyjnym źrodłem do końcówek mocy yamahy ale

w połaczeniu z innymi wzmacniaczami już tak dobrze nie jest.

Jezeli chodzi o barwe dzwieku to JVC AX 1100 jest zblizony do Marantza PM 75.

Tonalność lekko podbita w góre przez co ludzkie głosy brzmią nieco nosowo.

Tutaj Grundig A9000 ma wiecej do powiedzenia.

Jezeli chodzi o budowanie sceny muzycznej i namacalnosc dźwieków to jest ona

na poziomie grundiga A9000 a wiec prawie referencja.

Oczywiscie JVC jest szybszy od grundiga i bardziej precyzyjny.

System nr dwa (moj system)

Transport: TEAC

DAC: Xindak DAC 5

Wzmacniacz: Jungson 88D

Kolumny: Harpia Nina (time coherent)

JVC zostal podlaczony pod lampowe wyjscie z DAC.

I zagral znacznie lepiej niz w systemie yamahy.

Jezeli chodzi o budowanie sceny 3D qsound to tu niewiele ustępował Jungsonowi

którego uważam za absolutną referencje

(pewnie coś by sie znalazło lepszego od jungsona ale trzeba by szukać w pulapie cenowym kilkudzesięciu tysiecy zlotych).

Pomimo tego ze JVC w połaczeniu z DAC 5 zagrał zancznie lepiej to Jungson niestety był w każdym aspekcie lepszy.

Ale to klasa A i zupełnie inna pólka.

Na koniec chce dodac że jezeli trzeba by było wybierac pomiedzy sprzetem tej klasy

a wiec Marantz PM 75 , Grundig A9000 to moj wybór padłby na JVC.

Pod warunkiem doboru odpowienich kolumn o ladnej barwie takich jak Epos może Elac.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Umówmy się że JVC to low-end. Całkowicie nie zgadzam się z podaną wyżej recenzją. Oczywiście każdy ma prawo do wydawania swojej opinii. A ja mogę się nie zgodzić co właśnie czynię.

Uderz w stół a nożyce sie odezwą.

Disco ty chyba zasługujesz na miano głownego manipulatora na forum :)

Ale to jest tylko moja opinia. Chyba mam do niej prawo?

na miano megalomana, i ładniej brzmi, tak audiofilsko

:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

na miano megalomana, i ładniej brzmi, tak audiofilsko

:)

Nie chciałbyś żebym Twoją postawę nazwał po imieniu. Musiałbym użyć słów uznanych powszechnie za wulgarne. Nawiasem mówiąc do tej pory nie udowodniłeś mi rzekomego handlu. Czekam na konkrety.

Nie przesadzajcie z tymi Sony 555 II, zobaczcie ile tam jest układów scalonych po drodze, oraz DC serwo w końcówce.

Zresztą Audio Curent Transfer to pomyłka, proszę sobie doświadczalnie go pominąć i zobaczyć/usłyszeć jak gra końcówka Sony podłączona na czysto, lecz i tak to nic nie daje DC serwo dyskwalifikuje ten wzmacniacz.

On w miarę gra dzięki dobrej Elnie i OFC drutach w trafo.

Nie ośmieszajcie się z Grundigiem 9000, to hybryd na wejściu, kondensatory na wejściu i w sprzężeniu zwrotnym, tania Elna i fatalne druty w trafo.

W miarę gra, bo pracuje na dużych prądach, dobry do małej dyskoteki.

Yamahę 1120 mam 2020, też.

Nie chciałbyś żebym Twoją postawę nazwał po imieniu. Musiałbym użyć słów uznanych powszechnie za wulgarne. Nawiasem mówiąc do tej pory nie udowodniłeś mi rzekomego handlu. Czekam na konkrety.

konkretnie obiecałeś temat ignorować,i co?

Na papierze Grundig A9000 wygląda nieciekawie.

Ale ma ładną barwę i ładnie buduje scene 3D.

W parze np z takim Nakamichi OMS 7E może sie podobać.

Może nie zachwyci szybkością czy detalem ale może stworzyć

ładny przestrzenny spektakl słuchając płyt np. Rogera Watersa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

konkretnie obiecałeś temat ignorować,i co?

I nic. Nie zmieniaj tematu. Czekam na dowody w sprawie handlu który rzekomo uprawiam. Najlepiej linki do przedmiotów które wystawiam.

>747

hmm to interesujące co mowisz

A tak wg ciebie to ktore wzmacniacze dysponują najwiekszą "gęstością prądu"?

Jak rozumiem bedą one też najlepsze w tworzeniu namacalnych źrodeł pozornych dźwieku.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 27 Lutego 2011 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 27 Lutego 2011 - nie na temat

myślę że najlepiej zamknąć już ten temat bo tylko nie potrzebne sprzeczki tu powstają...

napisz koniecznie jak Ci sie sprawowauje twoj nowy nabytek tj. wzmacniacz sony

Głębokość sceny to właśnie gęstość prądu.

Zdecydowanie temat należy zamknąć.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.