Skocz do zawartości
IGNORED

jak podłaczyc kolumny

damson

Rekomendowane odpowiedzi

jak połączyć amplituner z kolumnami,kupilem kable ale nie wiem czy tak poprostu wsadzić w wejścia głosnikowe i je skręcić czy na koncówki tych kabli coś jeszcze dokupic jakies widełki czy cos w tym stylu bo sie nie znam w tych sprawach poprostu postanowilem sobie sprawic kino domowe ale nie bedzie to łatwe wszystko połaczyć jak myslałem.

https://www.audiostereo.pl/topic/63049-jak-pod%C5%82aczyc-kolumny/

damson, 18 Kwi 2010, 13:54

>no własnie nie wiem,czy ma to jakies znaczenie w dzwieku,czy jest to poprostu wygodniej podlączac

>jesli kabel jest zakonczony czyms jakimis koncowkami

Dźwięku pewnie nie poprawi ale jeśli ma poprawić samopoczucie to widełki lub banany są mile widziane. Banany są bardzo wygodne podczas podłączenia lub rozłączenia...

Końcówki na kable montuje się tylko dla wygody i ładnego wyglądu. Stanowią niepotrzebny dodatkowy opór na drodze prądu ich wpływ na brzmienie jest nieistotny, ale wychodząc z fizyki negatywny. Jedyną sensowną zaletą jest ochrona przed utlenianiem kabla, ale wtyki też się utleniają, więc moim zdaniem lepiej po prostu raz na 2 lata obciąć 1 cm kabla i zdjąć izolację od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.