Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo / 2.1 do sypialni

Varrol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już dość malutkich głośniczków z monitora - chciałbym czasem posłuchać muzyczki z czegoś lepsiejszego. Nie wiem na co się zdecydować - zestaw będzie podłączony do komputera (PCM2702) i do tunera TV - generalnie dobrze jakby miał kilka wejść audio. Nie potrzebuję nic ponad stereo. Nie musi być głośne - ot, żeby w miarę nagłośnić 12m^2.

I teraz nie wiem na co się zdecydować - dobrze, gdyby to było objętościowo nieduże - czy szukać zestawu komputerowego, czy klecić coś ze wzmacniaczem. Mam monitorki Pioneera 80W - mogę je ew. wykorzystać.

Zależy mi na tym, żeby jakość była dobra - no i cena rozsądna - nie chcę wydawać więcej niż 500zł, ale wolałbym żeby to było znacznie mniej (nowe mieszkanie - wydatki :) ).

Rozważałem:

- mały wzmacniacz

- miniwieżę

- głośniki komputerowe

Jak najbardziej może być używane.

https://www.audiostereo.pl/topic/63103-zestaw-stereo-21-do-sypialni/

Czy aby wybrać zestaw sypialniany do 500 zł potrzebne Ci są porady naczelnych audiofili kraju?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Witam, jak by nie było za 500 zł można już kupić używany wzmacniacz+kolumny , który zagra zdecydowanie lepiej niż komputerowe.

Totalnie przykładowo :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

+

Ukryta Zawartość

wiem ,że to nie kosmos ale jak do 500 zł to na pewno zagra lepiej niż głośniki do komputera.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny wzmak:

Ukryta Zawartość

i inne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli miałbym podobny dylemat, to kupiłbym Yamaha Pianocraft (znacznie powyżej przewidzianego budżetu), ewentualnie coś takiego (troszkę powyżej zaplanowanej kwoty):

http://www.allegro.pl/item1003087342_odtwarzacz_cd_teac_pd_h303_in_uk.html

http://www.allegro.pl/item1003087260_wzamcniacz_teac_a_h300_in_uk.html

Wg mnie to optymalne propozycje.

Dziękuję za podpowiedzi - poszukam w takim razie jakiegoś wzmacniacza, potem ew kolumienki jak te co mam nie wystarczą.

A ostatnie głośniki komputerowe miałem jakieś 5 lat temu - myślałem, że może coś technologia poszła do przodu od tego czasu :)

Witam, wpadł mi do głowy właśnie taki pomysł, co byście powiedzieli na ta Mantę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli do komputera i sypialni powinien wystarczyć Logitech Z-10

Do kupienia od 300zł, bardzo szczegółowy i dość mocny dźwięk, wbudowana karta dźwiękowa, połączenie przez port USB, fajny programowalny wyświetlacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha MCR-040 i po problemie :)

Ukryta Zawartość

Niestety, kosztuje ok. 900zł.

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Alladyn, słuchałeś tej manty ? Czy ktokolwiek inny słuchał i może coś powiedzieć o współczynniku cena/jakość ?

Do głowy przyszedł mi jeszcze pewien pomysł. Chciałbym w sypialni mieć prosty zestaw do odtwarzania płyt CD do zasypianka. Więc przydałoby się wyłączanie czasowe, lub po zakończeniu odtwarzania płyty. Ale jeszcze pytanie co do ustawienia kolumn. Czy ktoś kiedyś myślał o podwieszeniu kolumn nad łóżkiem tak aby słuchać muzyki leżąc na plecach ? :P Może to głupi pomysł, ale z drugiej strony czemu nie ? W grę wchodzą tylko niewielkie podstawkowe bo do nocnego, nie głośnego słuchania. Co wy na to ?

Bose Companion 3 i masz problem z głowy za zestaw do 2k zł. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tu masz recenzję zadowolonych użytkowników z tego forum, w tym i moją recenzję:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie problem w tym, iż to Bose kosztuje znacznie więcej niż mamy w budżecie, Manty osobiście nie słyszałem za to słyszał mój znajomy, który zdziwił się, jak to dobrze gra :) na forum znajdziesz również wiele pochlebnych opinii. Pozdrawiam.

Oberon gra że palce lizać a razem z głośnikami i kablami kosztuje poniżej 500 zł. To naprawdę bestbuy.

Wszystkie leciwe Yamahy Pioneery itp zjada na śniadanie. chyba że grać ma głośno..

Po pierwsze witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post na tym forum.

A teraz odnośnie tematu. Na twoim miejscu pomyślałbym nad microlabami - solo6c lub solo7c. Do kompa jest to chyba najlepsze rozwiązanie za całkiem rozsądne pieniądze, sterowanie pilotem (tylko), mają regulacje. Grają bardzo przyzwoicie jak na coś połączonego z kompem. Używane solo7c chodzą chyba w okolicach 350 zł. Za resztę możesz kupić jakąś kartę dźwiękową. To chyba tyle jeśli idzie o zestaw komputerowy. A jeśli chcesz coś co będzie można w przyszłości rozwinąć to kup kolumny + wzmak - jw ci radzili, bo zestaw komputerowy to moim zdaniem ślepa uliczka jeśli idzie o dźwięk.

Zgadzam się że z tańszych rozwiązań to MANTA V3 lub Microlab. Wg. mnie MANTA ma przyjemniejsze brzmienie, szczególnie że to ma grać wieczorami i nie głośno. :)

Gość

(Konto usunięte)

fxx, 22 Kwi 2010, 17:29

>Oberon gra że palce lizać a razem z głośnikami i kablami kosztuje poniżej 500 zł. To naprawdę

>bestbuy.

>Wszystkie leciwe Yamahy Pioneery itp zjada na śniadanie. chyba że grać ma głośno..

czy ktoś mi może służyć jakimś linkiem oberona?

Kup wzmacniacz Tangent - na allegro chodzą po 200 zł. Za 300 zł kup używane monitory dobrej firmy - w zależności od tego co znajdziesz. Za dodatkowe 200 zł możesz również kupić odtwarzacz CD Tangenta.

Ceny Tangenta są wyznacznikiem ich rzeczywistej jakości,jak widzę.Czytałem kiedyś porażającą recenzję w HiFi World :-)) Jestem pewny,że Manta zamiotłaby go ogonem...

Zgadzam się z Ziljianem...

też myślę że MAnta zmiata każdy wzmacniacz w cenie do kilkuset zł obezny na allegro a tym bardziej nowy w tej cenie.

Szukaj tego a na pewno będziesz zadowolony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.