Skocz do zawartości
IGNORED

Nad 326bee v marantz pm 7001

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec chcialem sie zorientowac jak to mozliwe ze marantz pm 7001 zagral gorzej od nada 326bee z Missionami m34i

Ostatnio wziolem swojego nada do kolegi ktory ma 7001 z missionami . Odsluchiwalem ten zestaw z kolega i kazdy stwierdzil ze nad zagral o wiele lepiej od tego marantza, Rock przy nadzie brzmial bardzo wciagajaco dzwiek gitary odrywal sie od kolumn czyli bylo takie wrazenie jak by wysuwal cala scene do przodu u marantza brzmialo wszystko tak jak by za kolumnami i gitara byla plaska . Po godzinie zaczelismy sluchac POP/techno i to rowniez nad pokazal kazdy szczegol z plyt i z dodatkiem super efektow ,a marantz nie wciagal w klimat muzyki.

bez obrazy ale dla mnie Marantz zagral tak jak moj onkyo 876 do kina w stereo tylko ze marantz mial lepsza dynamike taka byla roznica . Po podlaczniu nada Bylo odrazu WOW.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/63117-nad-326bee-v-marantz-pm-7001/

gdzieś to już czytałem ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dokladnie teraz trzeba sie zapytac specjalistow

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Nad 326bee gra ostro i do przodu, dlatego lepiej nadaje się do rocka i ostrzejszej muzyki. Marantz jest spokojny, ma miękkie (lecz zdecydowane) i ciepłe brzmienie. Heavy metalu nie zagra, natomiast klasyka i jazz brzmią świetnie. Gdybym miał wybierać, wybrałbym Maranza (miałem ich kilka i każdego mile wspominam). Niestety w każdym przypadku wybór będzie wymagał poświęcenia czegoś w zamian za coś innego.

Nad ostro gra hmm ja tego nie zauwazylem drapieznie oczywiscie zgodze sie . Jak ma uderzyc to uderzy porzadnie. Ale faktycznie jesli to ma byc Jazz cos spokojnego to zgodze sie ze marantz zagral bardzo spokojnie.

Wybór jest kwestią subiektywną, sam jestem posiadaczem marantza pm 7001 KI i w odsłuchach w sklepie zrobił na mnie na posiadanych przez mnie zestawach glośnikowych (mieli je akurat na stanie) lepsze wrażenie niż np NAD C355. Inna sprawa, że połączenie marantz z mission z serii m3x jest moim zdaniem średnim pomysłem (mialem kiedyś m34, wiec trochę poznałem te kolumny)

ale KI wersja to inna bajka . Gdzies wyczytalem ze Ki jest bardziej muzykalny

A co do nada C355 tez mi sie nie podobal gral juz za ostro . Nad 326bee dla mnie inaczej gral w 355 bylo duzo gory.

Na tym forum jest wiele niepochlebnych opinii na temat PM 7001 KI, niektórzy twierdzą wręcz, iż gra gorzej niż wersja podstawowa...Mnie się podoba. Nie jest to wzmacniacz wybitny w swojej klasie, ale mogę godzinami słuchać na nim różnej muzyki bez zmęczenia, a to mi wystarcza.

tez wydaje mi sie ze z missionami to nie jest za dobry zestaw. Chodz Sluchalem marantza 7003 z MA rx6 i tez mnie jakos nie zadowolil w rocku

Moim pierwszym zestawem hi fi był wzmacniacz Marantz (jakiś wiekowy model, nie pamiętam modelu), jakis tam cd player, nie pamietam jaki i kolumny Mission (takie potężne kolumbyny, też nie pamiętam modelu). Jak to uruchomiłem, mało mi amortyzatorów w podłodze nie oberwało :O Rany boskie, jeden wielki bas, bum bum bum! J anie wiem czy tro byly glosniki estradowe, czy na stadion moze? Powiedzialem mojemu przyjacielowi-doradcy, że chyba to nie jest ten rodzaj brzmienia o ktory mi chodzilo, ale on uparcie twierdzil, ze "musze sie wiecej wsłuchiwać, a mniej gadac". Aż do momentu gdy zamieniłem Missiony na mniejsze Mordanty. Wowczas przyjaciel przyznal, ze to faktycznie cud, iz konstrukcja domu nie zostala powaznie naruszona.

• 2 tygodnie później...

Witam

A wiec to jest moj pierwszy watek

ale jak widze co ludzie opisuja o nadzie to musialem cos napisac od siebie.

A wiec bylem posiadaczem nada 3020 -stara szkola muzyki. Moge tylko powiedziec ze nad 326bee jak za ta cene to jeden z lepszych wzmacniaczy jakie sluchalem . Ostatnio pozyczylem do testow marantza 8003 i nad 375 odsluchiwalem z moimi Glosnikami AP moge tylko powiedziec tyle ze Nad zrobil na mnie wieksze wrazenie muzyka byla Mocna, dynamiczna, ekspansywna i szybko przekonuje witalnością i muzyczną uniwersalnością . Po odsluchu marantza mialem dziwne odczucia dynamika byla dobra ale nie tak dobra jak w nadzie, mocny wyższy bas, wyraźna średnica, podostrzona góra.

Pozdrawiam

Tadeusz

Zgadzam sie z Tadeuszem Nad ma to cos czego marantz nie ma.

W sumie kazde ucho ludzkie jest inne wiec kazdemu podoba sie cos innego

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.