Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-Ject Design Box

Marcin_Rogalski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat porównania wzmacniacza, przedwzmacniacza, końcówki mocy, źródła marki Pro-Ject z serii Design Box do linii 7003 marki Marantz.

Szukam sprzętu, który napędzi porządne monitory w granicach 5-8 tyś. zł i będzie muzykalny w stosunku do muzyki : Jazz, hip-hop, muzyka klasyczna, pop, rock, reggae.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź,

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/63189-pro-ject-design-box/

Tzn. dokładniej, czyli np. jakie monitory. I dlaczego właśnie tylko te dwie grupy sprzętów: Pro-Ject i Marantz? Moim zdaniem nie warto się ograniczać w ten sposób - należy pytać szerzej i wielokierunkowo. Bo co ma w sobie ten Pro-Ject czego nie ma w sobie np. Rotel? Lub coś innego?

:)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jako monitory : Monitor Audio RX2 albo Wharfedale 10.2.

Pytam z ciekawości, bo nie mam możliwości odsłuchu jak na razie tego zestawu Pro-Ject'a, a jestem ciekaw czy takie maleństwo może się równać z dużym zestawem stereo.

Marantz z RX2 jak na moj gust zagra za "ostro", meczacym dzwiekiem. Wharfdale 10.2 bym odradzal.

Co do Pro Ject'a. Mamy na polce. Ciekawa propozycja, warta posluchania. Gra dynamicznie, lekko cofnieta srednica (nie mylic z "usmiechem dyskoteki" na EQ;-)), i ma sie wrazenie wiekszej mocy niz specyfikacji technicznej.

Co bez znaczenia: swietny design. Przyciaga uwage. Prawie kazdy klient interesujacy sie stereo pyta: co to??:) Wysokiej jakosci dzwiekm, ktory mozna porownac do "normalnego" stereo w tej klasie cenowej, cos dla osob lubiacych niekonwencjonalne rozwiazania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.