Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To juz nie tylko Rydzykowe zrodla podaja...wiec moze cos na rzeczy.

Panowie obojetnie od politycznego wymiaru sprawy to wszystko naprawde smierdzi...

Zwlaszcza ze katastrofa na takim szczeblu wiec wszystko powinno byc perfekcyjnie prowadzone.

Ukryta Zawartość

"Jedną z przyczyn katastrofy prezydenckiego Tu-154 mogła być komenda, jaką pilotom wydali kontrolerzy ze smoleńskiej wieży - tak mogą świadczyć zeznania pilota rządowego Jaka, do których dotarły „Wiadomości" TVP1."

Wiadomości TVP - też sobie znalazłeś źródło informacji.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Robert Gdansk, 30 Cze 2010, 09:07

>http://wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title,Rosyjski-kontroler-wydal-pilotom-Tu-154-bledna-komende,wid,12426796,wiadomosc.html?ticaid=1a701

>

>To juz nie tylko Rydzykowe zrodla podaja...wiec moze cos na rzeczy.

>Panowie obojetnie od politycznego wymiaru sprawy to wszystko naprawde smierdzi...

>Zwlaszcza ze katastrofa na takim szczeblu wiec wszystko powinno byc perfekcyjnie prowadzone.

Zgadzam się. Szczególnie perfekcyjnie powinien być prowadzony... samolot z najważniejszymi osobami w państwie na pokładzie. Na rzeczy jest to, że 50m baro to nie 50m na radio.

GM

>

>To juz nie tylko Rydzykowe zrodla podaja...wiec moze cos na rzeczy.

>Panowie obojetnie od politycznego wymiaru sprawy to wszystko naprawde smirdzi...

A to już nie Rydzykowe,bardziej wiarygodne,fakt!Nie czuć kropidła!

Czy jakiekolwiek media są wiarygodne? Dziennikarze i prezenterzy znający się na tym jak czytać z promptera oraz fachowcy od "dochodzeń" mylący pojęcia co drugie słowo :D Ja tam nie mam żadnych oczekiwań wobec "popmediów" w rodzaju dzienników i tygodników oraz stacji telewizyjnych, równie dobrze można by się spytać o sprawy duchowe Beckhama lub Dodę.

Piotr, 30 Cze 2010, 12:55

Właśnie,oczywiście z przyczyn znanych powszechnie faktu,że media zostały sprzedane,znaczące wpływy,obcojęzyczne,np Niemcy itd...wiarygodność ich jest niestety mocno wątpliwa.Chodzi natomiast że tutaj na forum mocno,wręcz alergicznie reaguje sie na media tkzw.katolickie,prawicowe,nazywająć je tu Rydzykowe,moherowe itp...A media te są wolne od tych wpływów,zachodnich,rzeczywiście robią one wyłom w obrazie medialnym i to tak mocno denerwuje również tutejsze,gremium,zwłasza to które zawłaszczyło sobie tą bocznicę,moderatorów.

Pogląd że Doda może być kompetentna w sprawach duchowych jest równie kuriozalne co i besczelne!

Sam jesteś zwolennikiem tego co sie tu dzieje,za tym właśnie swoim wpisem.Obnażasz swoją niską kulturę i lewackie,bo tylko takie postawy są tu mile widziene!A gdzie tu mówić o wolnym głosie,prawdziwie demokratycznym,poszanowaniu innego poglądu?

Chyba sie nie dziwicie odwiedzjący to forum,bocznicę raczej,że człowieka może szlak trafić,patrząc na takie przejawy zawłaszczenia forum,które jesli ma być,musi być dyskursem,a nie opluwaniem wyrażjącym odmienne poglądy,oraz światopogląd jaki każdy ma prawo zaprezentować!Bo to jest tu jedyne miejsce,dobrze że jest,ale nie może być rynsztokiem,pełnym hamstwa i nietolerancji.

...Chodzi natomiast

>że tutaj na forum mocno,wręcz alergicznie reaguje sie na media tkzw.katolickie,prawicowe,nazywająć

>je tu Rydzykowe,moherowe itp...

Nie tylko na media, na wszystko co się z katolikami łączy.

Mój wczorajszy wpis w którym sugerowałem, że pewna wiara, o której tu nie wolno pisać, ma ogromny wpływ na moderacje tego forum, został usunięty chociaż nie zawierał żadnych wulgarnych/kontrowersyjnych treści!

Jest to chyba pierwsze forum w Polsce na którym się prześladuje jego uczestników ze względu na wyznanie.

Tą sprawą powinien się zinteresować Rzecznik Praw Obywatelskich i media.

I wszystko jest na dobrej drodze, aby się tak stało, bo to nie jest miejsce i czas, aby pozwolic na prześladowania religijne w Polsce.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

ted125, 30 Cze 2010, 19:21

>miejsce,dobrze że jest,ale nie może być rynsztokiem,pełnym hamstwa i nietolerancji.

I pisze to ktoś, kto wcześniej napisał: "Śmierdzi tu obłudą i fałszem!Popaprańcy Obłudniki!WSTYD!!!"

Wstyd Panie Katolik, wstyd. Chamstwo ganisz, a sam po chamsku się zachowujesz. I nie pisz komunałów o obronie wiary, bo dostaniemy zajad ze śmiechu. Rzucasz się jak pchła na gorącej blasze i niepotrzebnie bluzgasz.

GM

ted125, 30 Cze 2010, 19:21

>Właśnie,oczywiście z przyczyn znanych powszechnie faktu...

Tak się zaczyna, i se leci aż w pewnym momencie pojawia się "zawłaszczanie" :

>Chyba sie nie dziwicie odwiedzjący to forum,bocznicę raczej,że człowieka może szlak trafić,patrząc

>na takie przejawy zawłaszczenia forum,

Chyba normalnie sesemesy ze sztabu przychodzą żeby dużo o zawłaszczaniu mówić. Wszyscy se kurna zawłaszczają. Chyba dam ogłoszenie:

AAA Zawłaszczę chętnie. Dojazd do klienta. 24h!

Najgorsze w zawłaszczeniach jest wtedy jak nie MY zawłaszczamy. Protestujmy, mówmy o tolerancji poszanowaniu odmiennych poglądów i czego tam jeszcze?

Dzisiaj słuchałem niezawłaszczonej Trójki po 15-tej - audycję obiektywna prowadziła dziennikarka z niezawłaszczonej TVP. WYPAS

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

gulgulator, 30 Cze 2010, 19:47

>Tą sprawą powinien się zinteresować Rzecznik Praw Obywatelskich i media.

>I wszystko jest na dobrej drodze, aby się tak stało, bo to nie jest miejsce i czas, aby pozwolic na

>prześladowania religijne w Polsce.

Skoro tak twierdzisz, to do dzieła http://www.brpo.gov.pl/index.php?md=1562&s=1

Piszesz skargę z ładnym uzasadnieniem i rzecznik zajmie się właściwie tym siedliskiem zgnilizny moralnej i nienawiści pod adresem Twej wiary. Działaj, a nie gadaj. Ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że będziesz tylko gadał.

GM

"Pogląd że Doda może być kompetentna w sprawach duchowych jest równie kuriozalne co i besczelne"

a nie może być?

Jak księża mają być kompetentni w sprawie seksu przedmałżeńskiego , antykoncepcji in vitro i wiele wiele wiele innych

niby jak maja byc obiektywne media koscielne skoro pilnuja interesu o tysiacletniej tradycji,interesu ktory potrafił zmieniac swoje dogmaty tylko w celu zwiekszenia dochodów

szkoda gadac, stuprocentowy fanatyk moherowy

szczescie ze duchowni w wiekszosci przechodza staranniejsze wykształcenie i nie atakuja ludzi publicznie tekstami do prania zmiazdzycowanych mozgów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

"Chyba sie nie dziwicie odwiedzjący to forum,bocznicę raczej,że człowieka może szlak trafić"

"Odwiedzający" i "szlag", jak już. Walka o polskość mediów powinna odbywać sie po polsku, czy nie?

Działaj, a nie gadaj. Ale stawiam dolary przeciwko

>orzechom, że będziesz tylko gadał.

>

Kto Ci tak wyżął umysł, że nie potrafisz poprawnie zrozumieć krótkiego tekstu?

>Jak księża mają być kompetentni w sprawie seksu przedmałżeńskiego , antykoncepcji in vitro i wiele

>wiele wiele innych

Rozumię, że idąc w tych spraw3ach do lekarza pytasz czy przeszedł te wszystkie etapy?

Autopsja kolego, to nie koniecznie najlepszy nauczyciel.

>Walka o polskość mediów powinna odbywać sie po polsku, czy nie?

W walce o polskość mediów nie o ortografię chodzi...czyż nie?!

Skąd się bierze takA SKŁONNOSĆ DO WYPACZANIA INTENCJI INNYCH?

Tu chodzi o intencje walczących o polskośc mediów, nie popełnijacych ortografy...ale możemy sobie tak w kółko.

Ten kto ma pistolet ten ma rację, wiec pokornie zginam kark...

jozwa maryn, 30 Cze 2010, 23:47

>Nie wiedziałem, że za błędami ortograficznymi kryje się INTENCJA. Ale jeśli tak, to skąd wiemy, że

>jest ona dobra i polska?

Józwa, jak Ty nic nie pojmujesz!

W tym grajdole, nawet nieznajomość hymnu polskiego ma swoje głęboko patriotyczne intencje. To taka oczywista oczywistość, a Ty nie załapałeś.

"Rozumię, że idąc w tych spraw3ach do lekarza pytasz czy przeszedł te wszystkie etapy?

Autopsja kolego, to nie koniecznie najlepszy nauczyciel"

Raczej się zastanawiam jak widzę Księdza czy on przeszedł te wszystkie etapy

gulgulator, 30 Cze 2010, 19:47

Witam!Przychylam się do spostrzeżeń kolegi,w tym przypadku wystarczył jeden wpis,dotycżacy odmiennego swiatopodlądu,i to na początku uczestniczenia w tym forum,co godne podkreślenia i mogłeś sie przekonać,jakie tendencyjne zachowania tu maja miejsce.Przy okazji jak widać jesteś jedynym który to zauważył i podjął polemikę!Bardzo Dziekuję i Pozdrawiam!

Oczywiście że mogłem zamiast tego początku zdania "Chyba sie nie dziwicie odwiedzjący to forum,bocznicę raczej,że człowieka może szlak trafić",zasugerować żę wejście na to forum,bocznicę,może być irytujące.Jak widać zauważono tylko tyle ztego zdania,reszta juz nie bardzo była przedmiotem polemiki.Gdybym tego nie wpisał,to zapewne najprawdopodobniej mój wpis byłby usunięty,podobnie jak Twój.Albo zignorowany!

Posłużyłem się retoryką jaką tu stosował swojego czasu śp.Senicz który podobnie atakował,napewno ostrzej nie mogę się z nim równać,byłym mistrzem,to jasne dla wielu,ale do rzeczy,chodzi o sprowokowanie do tematu,to mu sie udawało i pamiętam jak pisał do mnie na priva że to taki jego trik,sposób,był bardzo skuteczny w swojej strategii,oczywiście też jak to sie mówi koty na nim wieszano.

Powodem zaistniałego tu incydentu był oto ten wpis,a raczej reakcja jak pisałem alergiczna że śmiałem podać owy link,który natychmiast wyśmiano w pogardzie dla owych mediów!

ted125

29 Cze 2010, 13:50

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1305 / 414 / 0 To był wyrok śmierci dla TU-154 ZA Gazetą Polską.

Ukryta Zawartość

Wieża w Smoleńsku podała pilotom prezydenckiego Tu-154, gdy dolatywał do lotniska: "zejdźcie do 50 metrów". Tak wynika z zeznań pilota Jaka-40, porucznika Artura Wosztyla, złożonych w prokuraturze (karta 1165), do których dotarli informatorzy "Gazety Polskiej". Samolot był już wówczas wprowadzony na fałszywą ścieżkę, wprost w głęboką na 60 m dolinę, a widoczność we mgle w pionie wynosiła 30 metrów. Był to wyrok śmierci dla prezydenckiej maszyny.

Czy przekroczyłem owym wpisem z 29 cze 2010, 13:50 zasady dotyczące forum?Śmię wątpić!Proszę sobie doczytać reakcję furomowiczów!Kto tu był prowokatorem,autorem zaistnienia tej niepotrzebnej nagonki!

Niech to wystarczy i tak trudno tu cokolwiek pisać,dodam że wiele razy byłem banowany,nawet właśnie bez polemiki,bez żadnych argumentów.

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 1 Lip 2010, 12:49

>Zastanawiam się ostrożnie, co zdaniem księdza jest w małżeństwie odpowiednikiem autopsji.

Zresztą jak to sie ma do tematu wątku?Czy to nie jest indoktrynacja zwłaszcza młodych?Śmiem powiedzieć że tak!

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

ted125, 1 Lip 2010, 16:00

...

>Powodem zaistniałego tu incydentu był oto ten wpis,a raczej reakcja jak pisałem alergiczna że

>śmiałem podać owy link,który natychmiast wyśmiano w pogardzie dla owych mediów!

>

>ted125

>29 Cze 2010, 13:50

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 1305 / 414 / 0 To był wyrok śmierci dla TU-154 ZA Gazetą Polską.

>

>http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12423275,wiadomosc.html?ticaid=1a6ed

>

>Wieża w Smoleńsku podała pilotom prezydenckiego Tu-154, gdy dolatywał do lotniska: "zejdźcie do 50

>metrów". Tak wynika z zeznań pilota Jaka-40, porucznika Artura Wosztyla, złożonych w prokuraturze

>(karta 1165), do których dotarli informatorzy "Gazety Polskiej". Samolot był już wówczas wprowadzony

>na fałszywą ścieżkę, wprost w głęboką na 60 m dolinę, a widoczność we mgle w pionie wynosiła 30

>metrów. Był to wyrok śmierci dla prezydenckiej maszyny.

>

Oto wiarygodność Twoich mediów:

- pilot AW zeznaje, że wieża nakazuje "zejdźcie do 50 metrów". Tu jest wszystko OK.

- media piszą "Samolot był już wówczas wprowadzony na fałszywą ścieżkę, wprost w głęboką na 60 m dolinę, a widoczność we mgle w pionie wynosiła 30 metrów. Był to wyrok śmierci dla prezydenckiej maszyny."

I tu jest tzw. "gówno prawda" oraz interpretacja. Gdyby media się na czymkolwiek znały, to by wiedziały, że wieża nakazuje zejście do wysokości 50m względem poziomu pasa lotniska, a nie poziomu miejsca, w którym aktualnie się samolot znajduje.

Poczytaj fachowe fora, czegoś się naucz i przestań cytować te sensacyjne popłuczyny.

GM

• Redaktorzy

Innymi słowy ted, nikt ci znowu tej wymarzonej krzywdy nie robi, tylko podśmiewają się z ciebie, że powtarzasz głupstewka za źródłem być może nie do końca obiektywnym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.