Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie DVD do max 400 pln

Krysti

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też polecałbym pioneera 420v, korzystam z takiego i jest bardzo w porządku, oprócz wymienionych przez ciebie opcji dodatkowo mogę wpomnieć, że ma upscaling do hd, który w znacznym stopniu poprawia materiał dvd, oraz można nim np. zrzucić płytę cd audio do formatu mp3 np. na pendrive podłączony do usb (ciekawy bajer jednak ja go nie używam). Możesz kupić go w cenie 360 - 420 pln, ja kupiłem go niedawno w euro rtv-agd za 390 pln. Do wyboru kolory srebrny (ciężko dostępny) i czarny. Polecam ustawić go na stabilnej półce bo jest dość wrażliwy na wstrząsy. Myślę że nie ma się co ładować w 610, z tego co pamiętam to kosztował około 6 stów a wielkiej różnicy między nimi raczej nie będzie. Chyba, że zależy Ci na odtwarzaniu SACD, to można spróbować.

BD? Czy jest jak na razie bawić się w tanie odtwarzacze BD? Myślę, że lepiej zakupić dobre DVD i poczekać, aż odtwarzacze BD potanieją i pojawi się więcej filmów zapisywanych w tym formacie.

Ja zakupiłem wczoraj DVD Onkyo DV-SP 406 za 240 zł a 405 jest za 200 zł taka promocja sprzetu z wystawy w Elektro Wordzie. Był to niejako powrót z BD gdyż, niestety odtwzranie płyt DVD, Divix, CD audio było bardzo kiepskie na BD Samsung 1500. Jedynie płytki BD absolutnie bez zażutów. Muzyka czy to audio CD czy koncert DVD leciało kiepściutko. Divix raz odpalił raz nie. Płyty DVD z wypozyczlni porysowane zacinała się każda jedna. Nie mówiąc juz o czasie odpalania każdej płyty - wieczność. Teraz powrót do wygody z osobnym odtwarzaczem DVD za małe pieniążki.

piotr1989, 14 Maj 2010, 10:48

>Tylko czy to nie jest taka sytuacja, że na BD przegrywane są po prostu filmy DVD i tylko nieliczne

>są od początku do końca nagrywane w jakości Full HD?

nagrywanie w rozdzielczosci dvd,hd czy fullHD dotyczy tylko materialu cyfrowego. filmy (mowa o kinie) sa nagrywane na tasmie swiatloczulej zatem to co dostajemy na plycie to gorsza wersja materialu zrodlowego. zatem problem jest dokladnie w druga strone - ograniczenia dotycza nosnika cyfrowego a nie analogowego z ktorego ten pierwszy powstaje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.