Skocz do zawartości
IGNORED

MISTRAL AUDIO ?

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

arnipl słuchaj jeżeli pytasz o to co usłyszałem, to mogę powiedzieć że mi się podobało. Natomiast to nie znaczy że jest to najlepszy głośnik na świecie, bo nie jestem uprawniony do takich stwierdzeń, a gdybym nawet był to i tak liczy się indywidalny odsłuch w swojej domowej aplikacji. Mogę powiedzieć tylko jedno. Zostałem zaskoczony na plus, spodziewałem się znacznie niższego poziomu.

Głośniki wysokotonowe i średniotonowe z serii SAG to naprawdę spory potencjał, wart wysłuchania.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

kerikawon, 21 Cze 2010, 17:30

>Kolego Pawle Skurzewski, co masz do mnie ?? Jakieś konkretne zarzuty???

>Ktoś zadał pytanie ja odpowiedziałem, bo znam produkty w przeciwieństwie do Ciebie z całym

>szacunkiem.

>Jak będziesz miał taką wiedzę o rynku Stereo w Polsce jak Ja (nieskromnie) to odstąpię ci miejsca na

>piedestale.

Mówiąc Twoim językiem:nic do Ciebie nie mam-nie znam Cię osobiście,więc oceniam poprzez pryzmat Twojej bytności tutaj.Byłem świadkiem tego jak rżnąłeś głupa udając zadowolonego klienta w kontekście peanów wygłaszanych pod adresem marek dystrybutora,który Cię zatrudnia.Ktoś, nie pamiętam kto postanowił powiedzieć: sprawdzam! i okazało się ktoś Pan jest.Był wstyd i nieudolne tłumaczenia.Po takich doświadczeniach na Twoim miejscu sam i to dawno poprosiłbym o przemalowanie na niebieski,Tobie najwyraźniej jednak taka sytuacja nie przeszkadza a moim zdaniem jest nieetyczna.Na koniec mógłbym Ci napisać o czym Ty nie masz wiedzy lub pojęcia,ale sobie odpuszczam i Tobie zostawiam kartę członkowską Klubu Megalomana.

Pozdrawiam

P

Troche dziwne, czepiacie się kerikawon bo chwali produkty, a dlaczego ma nie chwalić jeżeli są dobre ? Ja osobiście nie pracuje w polpaku i tez chwale produkty przez nich sprzedawane, Koda, Paradigm, Taga, Xindak są napewno warte swych cen. Mistarala niestety nie znam jescze ale nie skreślam choć jutro będę testował lampe Mistral MM-1. Nie ukrywam że najchętniej posłuchał bym SAG-350 i BOW-A2 pewnie dopiero na audioshow. Jak posłucham to się określe a nie jak większość z Was skreśle produkt nawet bez zapozniania się z parametrami. Trochę te forum schodzi na psy, jedna wielka krytyka i polecanie 20 letniego używanego sprzętu. Majtki też kupujecie używane ?

Pieniądze nie grają !

Gość rochu

(Konto usunięte)

Hmm..

Dawno nie widziałem tak bezczelnej próby lansu na tym forum.

Czyżby dystrybutora nie było stać na założenie w wątku w zakładce Sponsorowane?

Szanowna Spółko SITE, pieniądze Pani uciekają.

Proponuję skasować wątek.

AMC to temat przyszłości nowa linia, ma być dostępna w wakacje. Czy zaniedbuje, hm raczej nie, z tego co wiem, moi koledzy pracują nad tym tematem. Sądzę że niedługo podstawowe informacje się pokażą na stronie. Jeśli już teraz masz jakieś pytania mogę udzielić ogólnych odpowiedzi.

Moje GG 5588919.

masza1968 >Parantulla będzie miał temat na następny esej ;)<

Z chęcią przeczytam coś uczciwego na tym forum, jakiś esej obnażający 50% wypowiadających się jako, uczciwych pracowników branży HI FI. Przeczytałbym też opinie, ludzi którym dobrze doradziłem niekoniecznie kupienie i używanie marek które czasami opisuje. Chciałbym i życzyłbym sobie tego aby wszyscy na tym forum pisali o HI FI tak bezinteresownie jak moja skromna osoba.

Pozdrawiam wszystkich znajomych. ;)

do rochu i tp.

Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi... Wątek nazywa się MISTRAL AUDIO? chyba... miał raczej służyć podzieleniu się opiniami o walorach odsłuchowych tych produktów. A tu nagle rochu sprawę wyjaśnił i zamyka wątek. To forum to jest ewenement na skalę światową nikt nic nie wie na temat produktów - ale wszyscy się mądrzą GRATULACJE... Kto chciałby przeczytać moją opinię o niektórych produktach tej zakazanej Firmy przez tzw.wszechwiedzących proszę o pw. dzięki Elektropunkt z Bydgoszczy za możliwość testowania.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Francuz,

być może umknęło to twojej uwadze ale w tym wątku najbardziej udzielał się pracownik dystrybutora mistral audio.

Ot tak, jak twierdzi - bezinteresownie.

Do zachwalania swojej oferty, dystrybutorzy mają wątki sponsorowane.

Jak nazwać takie praktyki w innych wątkach?

Kryptoreklamą czy może bardziej niecenzuralnie?

jest z nowej serii xindaca jakis naped za 11 tysiecy, ktos mial do czynienia? za 4-5 000 pln to moglaby byc do rozwazenia rzecz...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

rochu, dla mnie oczywiste jest, że ktoś zadaje pytania, a na odpowiada ten, kto coś na ten temat wie.

Wskaż palcem gdzie w moich wypowiedziach występuje zachwalanie produktu, no gdzie ???

Sadzę że moderator rozsądzi sprawiedliwie sprawę. foxbat, gdzieś ty był, jak cie nie było?? ;)

kerikawon, rozumiem, ze wpisy poczyniles nie bedac w pracy :) lub bedac w pracy, pracodawca nie wie, ze sie obijasz i marnujesz cenny czas na jakies bzdetne fora internetowe... czas to pieniadz....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

To trochę na temat: Właśnie dostałem Mistral MM-1 lampka cena 699 zł. Wrażenia bardzo pozytwne, przełączyłem z denka PMA-710 na tą lampe z DCD-710 + Canton GLE 490, gra dopiero pół godziny a denka zlało. Bardzo dobra dynamika, wysokie, bas. Wygląd rewelacja lata wskaźniczek, i regulacja tonów za tą cene rewelacja. Zobaczymy jak się wygrzeje :)

Pieniądze nie grają !

Hmm, jak ktoś ma już do wydania 10 tys lub więcej, to raczej nie kupi produktu, który całym sobą krzyczy: jestem podróbką BW, jestem podróbką BW!

To już sporo kasy do wydania, a o obciach łatwo. I jakie karkołomne tłumaczenia przed znajomymi, że to prawie to samo, że legenda o rzekomo tej samej fabryce, że to, że tamto...

Podróbka jeśli już, to powinna być super tania, a nie całkiem niedroga.

Pytanie retoryczne - kto kupi np. prawie Rolexa (powiedzmy: Rulexa) za 25% ceny oryginału?

A czy ty wiesz że w szynce masz 5% mięsa a ser nie widział nigdy nabiału. Co mnie interesuje jak to jest zrobione, efekt końcowy jest ok i to się liczy. Za 699 zł jak dla mnie rewelacja. Zdaje sobie sprawe że hi end to to nie jest ale zwykły "kowalski" się nie zawiedzie.

Pieniądze nie grają !

to dobrze , ze nie piszesz , ze to haj end bo duzo osob tutaj napisze , ze to hajend zanim im sie to zapali czy cos w tym stylu ( patrz watek manty)...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Raczej zbędna, grał wczoraj 9 godzin i się nawet gorący nie zrobił, a co do Waszych mądrości to produkt otrzymał znak CE w przeciwieństwie do Yaqina tak uwielianego na tym forum. A co o gaśnicy to róznie dobrze możecie sobie zakupić do laptow bo w co drugim bateria się zapala.

Pieniądze nie grają !

mczaj, 22 Cze 2010, 16:10

>Hmm, jak ktoś ma już do wydania 10 tys lub więcej, to raczej nie kupi produktu, który całym sobą

>krzyczy: jestem podróbką BW, jestem podróbką BW!

>To już sporo kasy do wydania, a o obciach łatwo. I jakie karkołomne tłumaczenia przed znajomymi, że

>to prawie to samo, że legenda o rzekomo tej samej fabryce, że to, że tamto...

Dokładnie! Nawet jeżeli są tacy, którzy (w większości przypadków, słusznie zresztą) twierdzą, że ważniejsze jak gra niż jak wygląda, to jednak jest jeszcze kwestia _czym_ jest to co gra... Ja np. zupełnie bez problemów moralnych kupił bym chińczyka lub dobrze grające i wyglądające DIY jeżeli te niczego nie udają, ale takich kolumn jak SAG500 bym w salonie nie postawił nawet za darmo, sorry ;]

Więc wypowiem się ja,

Miałem okazję posłuchać SAG-350, wykonanie na bardzo wysokim poziomie, mały minus za terminale brak drugiej pary do bi-ampu, dźwiękowo robią wrażenie w tym przedziale cenowym, co prawda egzemplarz którego słuchałem nie był jeszcze wygrzany ale pokazały swój potencjał, konstrukcja 6 ohm, nie wymagająca prądowo, może ją napędzać nawet marny amplituner, napewno potrzebują przestrzeni żeby ukazać swoje walory, pomieszczenie w którym słuchałem nie było zbyt wielkie dlatego bardziej szczegółowy opis z odsłuchu napiszę po wypożyczeniu do domu, zobaczę jak poradzą sobie te przetworniki na 60m2.

Nie ważne gdzie, przez kogo, ważne jak to gra, a jak na razie gra nieźle, bez urazy panowie i Panie, ale większość z was posiada w swoich domach sprzęt który składały małe Chińskie rączki bez względu na znaczek jaki widnieje na froncie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.