Skocz do zawartości
IGNORED

mam zamiar kupić amplituner mam dylemat który wybrać yamaha v630, onkyo TX-SR600, czy denona AVR-1803???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mik, a nie dynamiczne i latwe ;-

(Konto usunięte)
Gość jedrek do rafiego

(Konto usunięte)

dzieki jak bede miał czas to poszukam w empiku, mam jeszcze jedno pytanie jakie głośniki do 3000-4000 zł bez suba pokój 17m.Przypomne tylko że ja nie mam tak wyczulonego słuchu jak co niektórzy

Gość rafi do Jedrka

(Konto usunięte)

Przejrzalem - wedlug WHF? najlepszy w tej klasie cenowej jest Sony, potem Marantz, potem pozostale trzy (Onkyo, Yamaha i Denon). Jesli chodzi o kolumny, to nie pamietam, z czym to testowali i co polecaja.

Gość jedrek do rafiego

(Konto usunięte)

Roznice miedzy tymi amplitunerami sa nieznaczne jednak nie moge jakos wlaczyc Sony do tej grupy ( no chyba ze 3 razy drozsze).

Lewe?

Panowie, nie zartujmy. "What Hi-Fi?" jest najbardziej znanym pismem audio na Wyspach. Wszyscy producenci (takze u nas) chwala sie, gdy dostana u nich 5 gwiazdek. Wraz z drugim ("Hi-Fi Choice") maja tak mocna pozycje na rynku, ze nie musza byc stronnicze...

Jesli juz, to maja sklonnosc do popierania marek brytyjskich.

A to, ze testuja rowniez sprzet Sony, i w niektorych przypadkach wychodzi im, ze jest dobry? No coz - moim zdaniem nie nalezy sie uprzedzac do zadnych marek.

• Redaktorzy

Co do brytyjskich pism, widzialbym inaczej ulozona hierarchie: HiFi News, HiFi+, HiFiWorld, i dpoiero po nich What HiFi i Choice. Ale to kwestia gustu. Ja po prostu lubie czytac recenzje dla przyjemnosci.

oczywiście żartowałem z tym "lewym" pismem. Ale jakoś nie mam przekonania do sony sam kupiłem kiedyś pare ich sprzętów i wiecznie coś się psuje!!!

Gość Jędrek

(Konto usunięte)

I kupiłem Onkyo! Genialny ;) Narazie podłączyłem 6 głosników starych potem kupie lepsze. Dzwięk jak dla mnie bez zarzutów teraz ide do wypożyczalni po film z DTS-ES. :)))

Gość Jędrek

(Konto usunięte)

Tak właściwie to z niczego :) Mam gdzieś wieżę sony do której mogłem podłączyć 4 głośniki przez Dolby Surround. Wtedy mi się podobało ;). Znalazłem gdzieś jeszcze 2 głośniki podłaczyłem i jest dobrze :).

no i po sprawie. Co do filmów w 6.1; amelia(rewelacja)nie mówię o polskim tłoczeniu tylko 5.1, nowy dejwid lincz "mulholland drive,"we were soldiers" na początek

Gość Jędrek

(Konto usunięte)

We were soldiers są w DTS-ES? Jakie inne filmy (raczej chodzi mi o akcje) są w tym formacie? Oczywiście dostępne w Polsce

Gość guru

(Konto usunięte)

wybierz onkyo jest rewelacyjny!!! w porównaniu z yamaha ma wszystko a różnicy dżwięku i tak niezauważysz denon to tez dobry wybór

Gość jędrek

(Konto usunięte)

dzięki za podpowiedz kupiłem onkyo tydzień temu i jestem bardzo zadowolony jak bym kupił yamahe pewnie bym teraz żałował słuchałem obu tych ampl. i nieusłyszałem prawie żadnej różnicy! yamaha miała za ostry bas natomiast onkyo gra idealnie a do tego yamaha każe sobie płacić za to że to yamaha a nie jak onkyo które zaproponowało bardzo atrakcyjną cene w stosunku do wyposażenia, i jeszcze te komercyjne chwyty yamahy 47 dsp rzygać się chce po cholere to komu moje onkyo ma 6 i w zupełności wystarcza !!!

Gość jedrek do rafiego

(Konto usunięte)

a jakie polecicie kolumny do mojego onkyo bo narazie mam kiepskie kolumny sony i tonsila? na przód chce mieć kolumny podłogowe z tyłu wystarczą mniejsze moge na nie wydać około 4000 zł a do tego suba za około 2000zł. zastanawiam się nad firmą tanoy ,b&w....?

Mysle, ze dosc obrym wyborem bedzie eltax liberty. Na przod 5+, na tyl male. Gdy bedziesz wybieral, to posluchaj - chyba warto.

Gość jędrek do rafiego

(Konto usunięte)

Jesli chodzi o suba, to nie mam pojecia...

Warto posluchac Eltaxow - sam mam w Wawie 5+. Jesli zas masz maly pokoj, to warto tez sie zastanowic nad Mission - jako jedni z niewielu producentow, nie zalecaja stawiania kolumn odsunietych od sciany. Poprzednia seria miala tez fajny dzwiek - w tym przyjemny bas, co przy kinie domowym jest chyba istotne.

Gość jedrek do rafiego

(Konto usunięte)

wielkie dzieki chciałem jeszcze powiedzieć że choć pokój jaki przeznaczam na kino domowe nie jes zbyt duży ma 17m2 to jest a właściwie będzie przeznaczony wyłącznie do kina niemusze więc iść na żaden kompropis .

mam w związku z tym pytanie czy warto jakoś specjalnie wygłuszyć ten pokój ? bo mam wrażenie że jeżeli postawie tam tylko kanape stolik i jakiś barek to pędzie się rozlegało echo które zakłuci poważnie pole dżwiękowe

• Pokaż nowe odpowiedzi