Skocz do zawartości
IGNORED

Przesterowania wzmacniacza/kolumn ?

mieteq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio dałem prawię na max wzmaka i bass na maxa. Puśiłem piosenkę z dobrym basem, bo chcialem zobaczyc co te kolumny potrafią :) Były niezłe wibrację, więc nie wiem czy to wzmak złapał prester (co w ogle te przesterowanie może zrobic z kolumnami? i wzmakiem) czy były to poprostu wibracje filiżanek które są na półce obok. Teraz mam jakby wrazenie że bass jest mniejszy, mniej głęboki, bo nigdy nie sluchalem muzki z bassem na maxa. NIe wiem czy to takie wrazenie po prostu dziwne, czy faktycznie cos się stało, bo kolumny basowe działają.

https://www.audiostereo.pl/topic/63673-przesterowania-wzmacniaczakolumn/

Może nastąpiło uszkodzenie słuchu ;-))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

zyzio, 22 Maj 2010, 13:44

>Jeszcze jedna taka próba i rozwalisz kolumny...jak jeszcze nie charczą to tylko kwestia czasu....

kolumn to nie żal, głośniki można wymienić, ale ze słuchem to może być problem, bo musi starczyć na dłużej.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

hmmmm... ja na prawde mam chyba cos ze słuchem ;o wystarczylo ze posluchaelm troche innego sprzetu i jak wrocilem do domu to wydaje mi sie byc normalnie. nie ma chyba co popadac w panike. a co do glosnikow, kazdy musi od czegos zaczac, jak dla mnie poczotkujacego audiofila tyle wystarczy i jestem b. zadowolony z tego dźwięku :) pewnie z biegiem czasu wymienie sobie kolumieniki na altuas a 300 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.