Skocz do zawartości
IGNORED

Kto i za ile zrobi wzmak DIV

cwaniaczekha

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zmam sie na elektronice, nie chce wiec sie samemu zabierac do robienia czegokolwiek ;-(

Przegladajac dokladnie forum wiem ze kilka osob zyje ze sprzedawania sprzetu ktory sami stworzyli (Darek) lub chce cos stworzyc ( Bogdan)

Niestety najczesciej jest tak ze nie mozna polegac na opiniach jednego 'tworzyciela' o drugim jak i porownac ich oferty.

Dlatego bardzo podobal mi sie watek o zrobieniu wzmaka sluchawkowego przez piotra608

Mam nadzieje ze powstanie tez jakas propozycja produktow ktore mozna skierowac do audiofila mniej poradnego manualnie ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/6384-kto-i-za-ile-zrobi-wzmak-div/

igod

Przepraszam ale wydaje mi sie ze wszystko jest jasne tylko wystarczy dokladnie przeczytac.....

Ale juz powtarzam w tytule jest kto zrobi wzmak dalej jest o tym ze nie znam sie na elektronice a dalej wymienieni sa projektanci takich wzmakow NIE CHODZI WIEC O SCHEMAT!!!!!!

Mysle ze jest to jednoznaczne ale dla Ciebie powtorze jeszcze raz chodzi mi o to zeby ktos mi zrobil wzmak za pieniadze. Czy teraz nauczylem sie pisac posty ;-)

Cwaniaczekcha - jak zobaczysz wzmacniacz, który nie gra - a w środku są tylko wielkie kondensatory elektrolityczne i kable w cenie dobrego samochodu, to będziesz wiedział którzy go budowali ;-)))

pozdr.

Cwaniaczekcha - jak zobaczysz wzmacniacz, który nie gra - a w środku są tylko wielkie kondensatory elektrolityczne i kable w cenie dobrego samochodu, to będziesz wiedział którzy go budowali ;-)))

pozdr.

Jednak wstepny przeglad kto co robi za ile jest dosyc trudny ;-) Nie chcialem macic ale poznac innych ludzi ktorzy 'produkuja' i robia swietne rzeczy....no i oczywiscie za ile

Do tej pory mam Creeka i przez kilka lat bylem z niego bardzo zadowolony a teraz marzy mi sie jakis mocny wzmak.

Przepraszam jesli kogos tutaj urazilem

Jakby co w o mnie jest moj mail

_igod_

Nie bój żaby o moje zdolności . Fabianka też nie dogonisz .

Bo niektórzy nie gadają tylko robią bracie - robią !!! :-)

Znasz takie murzyńskie przysłowie ? Najgłośniejszy tam tam , nic nie przekazuje ?

280W. Niewiem co chcesz tym nagłasniać bo jak małe pomieszczenie mieszkalne to uważam , że nieprawdą jest obiegowa opinia mówiąca o tym ,że nadmiar mocy jest nieszkodliwy. Owszem zapasik jest mile widziany, ale wszystko w granicach rozsądku. Igot jakie nzniekształcenia ma ten wzmacniacz przy mocy 2W i jaką dynamikę przy małych mocach.

"Bo niektórzy nie gadają tylko robią bracie - robią !!! :-)"

Dokładnie!!!

Dlatego to ja, a nie Ty zaproponowałem koledze wzmacniacz i nie ja zastanawiam się nad kupnem tandetnych monitórow Adam'a, zamiast zbudować samemu.

Darek--co jest mialo byc tanio.Temat 5755 wzmacniacz za 500 + robocizna powiedzmy 500 daje 1000,obiecujesz dzwiek za 8000 tysiecy a tu co nowy twor za nowa cene.Wez sie do pracy ,zamiast wdawac sie w jalowa dyskusje i przedstaw ten tani projekt.

Pozdrawiam z mroznego Bialegostoku-Frank.

>> cwaniaczekha Witam zajżyj do ABOX 1850zł PL i w obudowie są fotki to popatrz kątakt ze mną też tam gdześ jest. A jeśli chceż posłuchać to prototyp do odsłuchu wyślę . wolna wola ps.pozdrowienia dla wszystkich a głównie dla konkurętów konstruktorów.

A ja zaproponuję Wam koledzy dwa rewelacyne wyroby poprawiające: 1. To specjalne obuwie do odsłuchu eliminujące szkodliwe rezonanse. 2. Specjalistyczne Łapacze dźwięku- urządzenie zakłada się na głowę, tworzy powiększenie małżowin usznych, przez co dźwięk lepiej wpada w ucho. W budowie tych urządzeń mam dużą praktykę. Czy ktoś juz słychał lub miał okazję zetknąć się z tymi audiofilskimi wyrobami??? Jedynie Frank i Zorro mieli przyjemność. Może wypowiedzą się nad walorami i poprawą.

_igod_ >

Wal się drogi bracie !!!!!! :-) . Fakt zapytania o coś nie determinuje zakupu tego czegoś,

tak samo jakt fakt chęci zbudowania czegoś nie determinuje ,że to zrobi się to dobrze dobrze - znając twoją filozofię do dźwięku spodziewam się raczej , bardzo prostej niewyrafinowanej konstrukcji na jakichś wielkich klockowatych układach scalonych, z polskimi kondensatorami i węglowymi rezystorami. No cóż takie mam przeczucie.

Ps. Napisz coś o sobie w :o sobie

_igod_

No i jeszcze jedno - nie kompromituj się mówiąc o monitorach A.D.A.M - a ,że są tandetne - udowodniłeś tym ,że nic o nich nie wiesz - najpierw ich posłuchaj, a potem wypowiadaj jakieś opinie.

Należy sądzić ,że z każdą opinią jest tak samo - albo oparta jest na twojej szczątkowej wiedzy, albo na kompletnej niewiedzy.

Panowie Konstruktorowie!

Strasznie sie klocicie - typowe Polskie piekielko. A ten ktory zapoczatkowal ten watek pewnie juz dawno zrezygnowal z zamawiania czegokolwiek - od ktoregokolwiek z was.

Przypominam zlota zasade ktora nalezy kierowac sie na tego typu forach: Maksymalny liberalizm i tolerancja w czytaniu i maksymalny konserwatyzm i powsciagliwosc w pisaniu. To pomaga.

MichalG

mgrzemow

Masz absolutną rację ... Absolutną !!! Ale jak widzę post od naszego aj em god - a , i jeżeli jest skierowany do mnie - to nie mogę sie powstrzymać. Myślę, mimo wszystko, że nasza konwersacja jednak jest na granicy tolerancji z domieszką lekkiej złośliwości. Ja w każdym razie do _igod_ - a nie mam żadnych pretensji

i myślę ,że on do mnie też :-).

MichaleG

Fakt faktem ze bardziej oczekiwalem mozliwosci odsluchow i opinii ( ktos robi cos do 2000 PLN inny do 5000 a inny to .....;-()

Myslalem tez ze jesli bedzie negowanie innych tworcow to na zasadzie 'on robi niezle a ja robie tak i tak i to jest lepiej, to jest to)

A tak moj poczciwy Creek troche pewnie jeszcze pogra ;-)

Pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.