Skocz do zawartości
IGNORED

PianoCraft->Component->Samsung LCD

Viniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Koleżanki i koledzy, mimo, że pewnie dla Was sprawa jest prosta jak budowa cepa, to ja dzisiaj zgłupiałem. Zaznaczam, że dziedzina video nie jest moją mocną stroną, a wlaściwie kompletnie się na niej nie znam. Ale do rzeczy.

Do dzisiaj miałem podpięty DVD z PianoCrafta pod Samsunga LE40b530 zwykłym marketowym SCARTem. Postanowiłem poprawić jakość obrazu używając przewód Component, o ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podłączyłem odpowiednie kolory w DVD do odpowiednich kolorów w Samsungu i lipa. TV podaje brak sygnału. Czy ja powinienem zatem użyć jeszcze jakiegoś dodatkowego przewodu ??

Zastanawia mnie zgrupowane razem z trójkolorowymi gniazdami, jeszzcze jedno gniazdo zółte nazwane "video" w DVD. Czy powinienem je podłączyc do TV dodatkowym przewodem ?? Ale znowu nie widzę odpowiedniego miejsca pod ten przewód w telewizorze..

Dodatkowa rzecz to informacja w instrukcji obsługi, że przy zastosowanie podłączenia przez Component należy w menu Set Up ustawic parametr "COMPONENT" na "YUV". problem w tym, że po pierwsze na ekranie nie wyświetla sie menu na ekranie telewizora bo ciągle podaje informacje "brak sygnału" a po drugie nie mam dalszej części instrukcji obsługi, gdzie jest opisane jak to zrobić w menu. Więc z której strony spojrzeć to d..a z przodu.

No więc jak.. pomożecie sierocie ??

Dla tych, którzy nie widzieli Piano z tyłu i LE40b530 to wrzucam fotki:

post-3936-100002346 1275337954_thumb.jpg

post-3936-100002347 1275337954_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

https://www.audiostereo.pl/topic/63892-pianocraft-component-samsung-lcd/

Podłącz na chwilę dodatkowo Scart lub composite (te żółte gniazdo RCA), wtedy pojawi się obraz i będziesz miał możliwość przestawiania parametrów w Menu odtwarzacza.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jeszcze raz serdeczne dzięki za objaśnienie kwestii. Przyznam jednak, że nie widzę żadnej różnicy pomiędzy podłączeniem DVD przez SCART vs. Component. Co więcej, żeby pogmerać w menu odtwarzacza podłączyłem DVD z TV na chwilę zwykłym RCA pod wyjście Video w Piano i Video in w Samsungu i ku mojemu zdziwieniu obraz z tego najzwyklejszego RCA był nieco lepszy niż po Componencie.

Ogólnie rzecz ujmując 5 dych wydane zupełnie niepotrzebnie.

Mimo to dzięki za pomoc :)

Luxmany i winyle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.