Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Vandersteen 3A

ecamel

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu nie kupuje prasy audio, ale jak jestem w Empiku chetnie czytam o nowych cudach. Przyznam, ze jezeli widze tyle komplementow na temat kolumn na... chyba maxymalnie 3 stronach, to boje sie, ze to bedzie ten "wypas" wychwalany w kazdej prasie gdzie sie pojawil a'la niskie modele Cambridge Audio czy Denon...

Przyznam ze sam jestem ciekaw jak one graja, moze w tym przypadku recenzenci zaufali uszom, nie "sponsorom".

jak grają? 3A z końcówką mocy Bryston 4B grały b. dobrze...

Niestety z wstydem przyznaję, że nie słyszałem modelu 5A. Po prostu nikt ich nie miał w Stanach, nawet dealer w Denver

Jakew, 2 Cze 2010, 17:30

>Fajnie wyglądają te "skarpety" - nie wiem dlaczego V uchodzą w recenzjach za nieurodziwe

Sprawa gustu - ja tam wolałbym ładniejsze rozwiązanie, takie bardziej tradycyjne. Ale o gustach ciężko dyskutować, nieprawda? Grunt, że dobrze grają.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

lelek01

Nie widzę żadnych przeszkód aby 3A czy Doberman grał dobrze w małym pokoju.

Jeśli Twoje kolumny nie grają właściwie 70cm od tylnej ściany to dalsze odstawianie i tak nie pomoże. Problem jest w akustyce pomieszczenia. Używasz przecież podstawkowej kolumny która prawdopodobnie nie gra poniżej 40Hz. Po przeprowadzce do dobrej akustyki może się okazać, że będziesz je ustawiał bliżej niż stoją teraz aby w ogóle osiągnąć satysfakcjonujący poziom "basu" . tym bardziej że, pomieszczenie będzie większe.

Jeśli akustyka jest dobra to małe pomieszczenie nie jest problemem.

Prawdziwym wyzwaniem i problemem są właśnie duże pokoje ( powyżej40m2) . Zrobienie w nich dobrego dźwięku to spore wydatki a osiągnięcie takiego poziomu jakościowego w np.25m2 jest wielokrotnie tańsze.

Apetyczny

Pod tą skarpetą jest ukryty kawałek bardzo rzetelnej i sensownej technologi Vandersteena i prostym obudowom daleko do tych rozwiązań. Dlatego dobrze grają bo są właśnie tak zrobione.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.